SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Depremzedeyi Bir de Hırsız ve Yağmacılar Vuruyor

Malatyalı Depremzedeyi Bir de Hırsız ve Yağmacılar Vuruyor
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat'ta Malatya'da da büyük yıkıma ve 1237 vatandaşın ölümüne, 7 bine yakınının da yaralanmasına neden olan depremlerin ardından, sahipleri tarafından boşaltılan ve 'devlete emanet' edilen çok sayıda bina ve ev yağmacıların hedefi olmaya devam ediyor. Depremlerin ardından evlerini eşyalarını almadan boşaltmak zorunda kalan binlerce vatandaş, depremin verdiği zararın yanı sıra yağmacı ve hırsızların hedefi olarak büyük kayba uğruyor.

Depremin ardından çeşitli illerden Malatya'ya gelen 'ne idüğü belirsiz' şahısların yanı sıra yerli hırsız ve yağmacıların, etkili ve yeterli önlem alınmaması yüzünden, hasarlı binaları talan ettikleri, dairelere girerek eşyaları ve söktükleri demirbaşları, kapı, pencere, balkon ve merdiven demirlerinin yanı sıra su, elektrik, gaz saatlerini çaldıkları, aradan aylar geçmesine rağmen bu talanın ve yağmanın devam ettiği belirtilirken, ilgili resmi makamların bu konuda yetersiz ve duyarsız kaldığı iddiaları sıkça dile getirilmeye başlandı.

Battalgazi Belediye binasının ve Millet Bahçesi'nin hemen yanında bulunan binaları, günlerce sürdüğü anlaşılan yağma ve hırsızlığa maruz kalan bazı vatandaşlar, evlerine ağır raporu verilmesi üzerine Malatya'yı terk ederek başka bir ile gittiklerini, ancak evlerinin hırsız ve yağmacıların hedefi haline geldiğini, bu şahısların büyük bir cüret ve cesaretle, yağma ve talan yaptıklarını, devlete emanet ettikleri mallarının güvenliğinin sağlanamadığını söylüyor.

Bu durumda çok sayıda binanın ve vatandaşın bulunduğunu belirterek, resmi makamların bu olaylara karşı duyarsızlığına tepki gösterdiler. Hırsızlık ve yağmayı şikayet ettiklerini belirten vatandaşlar, bu olayların organize ve araçları olan şahıslar tarafından yapıldığını, apartmanlarda ve evlerde saatlerce faaliyet gösteren şahısların, bunları araçlarıyla taşıdıklarını, genellikle bu binaların çevresine çadır vs. kurarak yerleşmiş bölgenin yabancısı olan şahıslarla ilgili gerekli denetimin yapılmadığını ve bu şahısların da olayların içerisinde olabileceği yolundaki şikayetlerinin de dikkate alınmadığını öne sürdüler.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Ahmet Yalvaç (9 ay önce)
    Allah Cellecelaluhu Islah Etsin vicdansızlar
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Abdulkadir (9 ay önce)
    Malatyada ne kadar göçebe ve gezici varsa deprem önlemi olarak acil olarak hemen il dışına çıkarılmalı. Uyuşturucu satanların ise bir daha satış yaptıkları ile girmememeleri sağlanmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (9 ay önce)
    bu hırsızlık yapanların adana mersinden gelen ekiplerin yaptıkları söyleniyor güvenlik güçleri bu halkın bildiğini görmüyor bilmiyor mu vay halimize vay.SAHİPSİZ MALATYAM
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Dertli (9 ay önce)
    Polis v.s gezse bike kendi evini bosaltiyorum diyebilirler ya da kötü niyetli insanlar işçilere yovmiye karşılığı iş yaptırabilir.En başından belediye veya valilik resmi onay veya belge düzenlemeden ev taşıma dahil hiçbir şeye izin vermeyecekti ve kolluk kuvvetlerinden biri gözetiminde yapılacaktı.Ancak Malatya halkı istisnalar hariç hakettiği gibi yönetiliyor
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Emre (9 ay önce)
    Bu bekcilere 20 bin lira maaşı ne için veriyorlar ? Sakin, sorunsuz sokaklarda boş boş gezsinler diye mi? Şu hırsızlık olaylarına engel olamayacaklarsa, neye yarayacaklar bilen bir yetkili var mı?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalı (9 ay önce)Emre isimli kullanıcı yorumuna
    AA onlara bekçi demeseydin iyiydi galaxinin yıldızı onlarr alınıyorlar bekçi denmesine
    0
    0
    Yanıtla
  • Asayiş Sorunu (9 ay önce)
    Daha talan edilmeyen, soyulmayan, yabancılar tarafından parsellenmeyen yer kaldımı ki ? Allah için hava kararınca emniyet mensupları neden ortadan kayboluyorlar. Emniyette hiçmi amir yok birçok memur kendine vakit geçireceği bir mekan bulmuş. Sayın emniyet müdürümüzün hassasiyeti emeği kendi personelinde yok ne yazıkki. Gece vakti çıksa bu bölgelerde sadece 1 defa geçse hırsızlık için keşif yapanların hepsini toplar.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mustafa (9 ay önce)
    Malatyanınn ve Malatyalının şikayet etmeye hakkı yok.Herşeyden memnun olmalıki son seçimde yüzde yetmişlere varan bir oranda mevcut yapıya destek verdi.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • İyi de (9 ay önce)
    İyi de esnafın ciddi bir kısmı en büyük soyguncu olmuş. Başka illerde en pahalısını 40 tl ye yediğimiz dürüm Malatya'da en ucuz ve neredeyse salatası olmayan 60-70 den başlıyor. Deprem dolayısıyla gittiğimiz ilde ortalama bir ayakkabıyı 200-250 tl ye alırken Malatya'da birebir aynısını 550-600 e alamıyoruz. Karşımdaki binada 2000 TL'ye oturan kiracıyı çıkarıp 9000 e verdiler. Ev 80 metrekare ve 30 yaşında.Basit bir kova ve malayı 250 TL'ye almak zorunda kaldım. Başka yerlerde 65-80 arasıydı. Tartışmasız en fırsatçı il olmuş Malatya.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Dürüm fiyatları normal ancak içi boş mu ona bakmak gerekli
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Deka (9 ay önce)
    Artık Malatya sokakları hırsızların kontrolünde sayın emniyet müdürümüz belliki yorgun akpınar kavşağındaki kaysi heykilin cevreside Suriyeli işçiler kontrolünde Malatya Allah'a emanet
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ergün (9 ay önce)
    Depremin üzerinden 5 ay geçti hala bir çok mahalle ve sokakta geceleri sokak lambaları yanmıyor. Bununla neden ilgilenmezler ve dikkat etmezler yetkililer.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Burak (9 ay önce)
    Bizim evsahibimiz de alt katta oturan komşumuzun eşyalarını yağmalamış.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • servet (9 ay önce)
    Bizim ağır hasarlı evimizde dükkan üstü olması nedeniyle balkondan girilmiş ve pimapenler, kapılar cam balkon, 2 adet klima kombi hepsini çalmışlar. İl dışında olan depremzedeleri böyle kötü bir sürpriz bekliyor. Gördüğümüz zarar yetmemiş gibi bir de bu hırsızlardan zarar gördük. Haram olsun aldıkları yemek nasip olmaz inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • EMEKSİZ CADDESİ (9 ay önce)
    Adana ve Osmaniye’den geldiği söylenilen şahıslar ağır hasarlıyı bırak hemen yanımızdaki iş yerinin dış cephesini söküyorlar müdahale ettiğinde yemediğin küfür hakaret kalmıyor Polisi arıyorsun yarım saat sonra geliyor ellerinde kaldık sürekli şikayet var vs gibi şeyler söylüyor gidiyorlar devlet bunlara müdahale etmekte aciz kalmış demekki 2 gün sonra az yukarıda bi işyerine girdiler Polisi aradım bu şahıslar alacaklarını aldılar sonra gittiler polis daha sonra geldi durmadı bile.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    Önemli bir konuyu haber yaptığınız için teşekkür ederim. Maalesef hırsızlar şehirde yeterli güvenlik tedbirleri alınmadığı için gündüz vakti rahatça her eve girip ne bulurlarsa söküp götürüyorlar. Bizim Niyazi Mısrideki evimizin dış kapısını, merdiven korkuluklarını söküp götürmüşler. Emniyetin gezici ekipleri sokakları sürekli kontrol etmeleri gerekir. Vatandaşların canını ve malını korumaları emniyetin görevidir. Olağanüstü hal döneminde gerekli denetimler yapılıyordu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    Biraz erken olmadı mı haberiniz? Herhalde editörün evine yeni uğramışlar keza bu son 3 ayda her yeri talan ettiler medya ve emniyet olayı dillendirmemek için 3 maymunu oynadı!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ali (9 ay önce)
    Depremde kimisi kilometrelerce gelip bizlere can suyu oldu. Kimi soyu bozuklarda kilometrelerce gelip mallarimizi caldi. İlk baslarda oldugu gibi hirsizlik ve yagma yapanlari devletimizin guvenlik gucleri cezalandirmaliydi. Her mahallenin bekcisi var. Her sene binlerce guvenlik kuvveti alimi yapiliyor. Buna ragmen bu kadar hirsizlik olmasi gorevlilerin ihmalini gosteriyor. Maalesef malatya emniyeti asayisi saglama konusunda cok zayif kaliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nouma44 (9 ay önce)
    Allah askina güvenlik ilk günden beri zaten yoktu ki dediler asker polis 24 saat gorevde adamlar oturmus sıgara çay keyfi yapıyolardı görevde olsalar kım talan edebılcektı evlerı ben evime gecenın bir vaktı geldım kimse demedı sen nereye gıdıyon ne işin var dıye soran olmadı bunlar daha iyi günlerimiz malatya kaderıne teslim olmus sahipsiz malatya görev yapan insanları bir cırpıda harcadık şimdi onları mumla arıyoruz ornegın mehmet yaşar cerci adam malatya aşığı bir adamdı bir secimle ihanet ettık şimdi adama tekrar aday ol dıyolar
    %77
    %23
    Yanıtla
  • misafir (9 ay önce)
    Millet bahçesi mahvolmuş durumda eski halinden eser yok. Pis pis kokular geliyor bakım yok güzel Malatyamız ne zaman normal hayata geçecek çok merak ediyoruz. Milletçe !!!
    %82
    %18
    Yanıtla
  • MUSTAFA (9 ay önce)
    Valilik ve emniyet gerekli tedbirleri almalıdır. Özellikle orta hasarlı binalarda vatandaş ne olacağı belli olmdığı için taşınmaktadır. Perdeler olmadığı için hırsızların hedefi olmaktadır. Bu evlerde kombi, radyatör vb. tüm eşyalar bulunmaktadır. Uzakta kalan ev sahipleri evlerini her gün kontrol edemezler. Devlet vatandaşın mal güvenliğini sağlamak üzere gerekli tedbirleri almalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (9 ay önce)
    Malatyanın ana caddesi dört yolda hırsızlar kol geziyor.Her gün bir yerleri soyuyorlar bunlara bir dur diyecek kimseler yok mu bu nasıl şehri yönetmek hiç mi bir sahip yok çok yazık çok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet can (9 ay önce)
    Soyulmayan hiç bir yer kalmadı akşamları roman ve Suriyeliler tarafından yağmalaniyor şehir bunlara nasıl göz yumuluyor aklım almıyor vali emniyet müdürü ne yapıyor Cimer e yazmalı herkes bu durumu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    Memleket cingen kaynıyor.Ne kadar yandan sepetli moyorsiklet varsa enkazların başında,terkedilmiş evlerin içinde. Ya kontrolsüzlük. Ya yasada boşluk. Ya adam sendecilik. Yada bananecilik almış başını gidiyor. Kurumlar değil millet birbirini idare ediyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (9 ay önce)
    Birileri çıkar malımızı yağmalar yanına kâr kalır, birileri depremzedelere küfreder,kiralar ve diğer zamlar başını alır gider.Yani bizim insan olabilmemiz için yerin kaç kat dibine girmemiz lazım..?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hertelden (9 ay önce)
    Hırsızlıkların yapıldığı durumda artık her yerdeki çadırların toplanıp ağır hasarlı olan binaların konteyner ya da yerleşik düzene geçmelerini devlet tarafından bekliyoruz aksi halde bu tür olayların daha artacağı gibi her türlü uyuşturucu kullanımı tecavüz taciz gibi olayların artacağından eminiz devlet kontrol etmesi gerekli bir durumu etmiyor şahıs kendi kafasına göre istediği yerde çadırını kurup ona göre hareket edebiliyor
    %100
    %0
    Yanıtla