SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Gördüğü Felaketin Boyutu Anlatılmalı"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya  Girişimci İş İnsanları Derneği Başkanı Salih Karademir, yaşanan deprem felaketi sonrasında oluşan yıkımın ve enkazın altından  Malatya’nın halkı, yöneticileri, siyasileri ve STK’ları ile tek yürek halinde  çıkacağını ifade ederken, ”Zor günleri birlikte aşmalıyız” dedi.

Kısa adı MAGİNDER olan Malatya  Girişimci , İş İnsanları Derneği Başkanı Salih Karademir, 6 Şubat günü yaşanan deprem felaketinden Malatya’nın ağır tahribat gördüğünü ve ağır yıkım tablosunun  insanları karamsarlığa ittiğini vurgularken, “ Zor günler geçiriyoruz. Malatya yıkım altında, insanlarımız büyük bir felaketin ardından ya şehri terk etmek zorunda kaldı ya da imkansızlıklar içerisinde enkazların arasında çadırlar da  yaşama mücadelesini sürdürüyor. 11 ili içine alan büyük bir bölgede meydana gelen deprem felaketi sonrasında  ilk andan itibaren Devlet-Millet elele yaraları sarma gayretinde olduk. Görünen o ki, felaketi yaşayan şehirlerin normale dönmesi önemli bir zaman alacak. Biz bugünlerde Malatya’yı terk edip gitmek zorunda kalan insanlarımızı nasıl geri döndüreceğiz ve Malatya’da yaşamakta olan insanlarımızın yaşam koşullarını nasıl iyi duruma getireceğiz bunu önceliğimize almış durumdayız. Böyle bir ortamda herkesin birlik içerisinde olması gerekir. Özellikle siyasilerimizin ve yöneticilerimizin kendi aralarındaki kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakıp,şehrimizin yenden inşasında tek yürek olmaları tarihi bir sorumluluktur. Bugün kırgınlıklar ve küskünlükler içerisinde oluncak bir gün değil. Bugün birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize sımsıkı sarılıp, birlikte güç oluşturup  türkülere konu olmuş “Eşi bulunmaz Şehrimiz Malatya’yı” ayağa kaldırmamız gerekmektedir. “ şeklinde konuştu.

 “MALATYA, MALATYA’LI İLE GÜZEL”

Malatya’nın yeniden inşaa edileceği süreçte Malatya’nın gerçek sahiplerinin söz sahibi olması gerektiğinede dikkat çeken MAGİNDER Başkanı Karademir, “Bugünlerde caddeleri, sokakları boş Malatya’ya alışamıyor, alışmakta istemiyoruz.  Dün kaldırımlarında selamlaşarak hal-hatır ettiğimiz hemşehrilerimizin önemli bir bölümü ülkenin farklı yerlerinde. Onlar gurbette biz sılada yalnız. Unutmayalım Malatya,Malatya’lılarla güzel. Evet şehrin köklü ve büyük sorunları var. Bunları kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar ile çözülmesine dönük  ilan edilen olağanüstü hal kapsamında  üst üste toplantıları izliyor, görüyoruz. Burada alınacak kararlar bu şehrin geleceğini inşaa edecek, şehrin tüm paydaşlarının görüş ve düşüncelerinin  bu toplantılarda  dikkate alınması  önemli.”dedi.

Depremin ilk saatlerinden itibaren sahada olduklarını ve ellerinden gelen her türlü yardımı depremzedelere iletmeye çalıştıklarını kaydeden Karademir, süreçte MAGİNDER olarak üzerlerine düşen sorumluluğun  bilincinde  olduklarını ve  devletin  vereceği her türlü göreve hazır olduklarını da  ifade etti.           

MALATYA’NIN GÖRDÜĞÜ FELAKETİN BOYUTU  ANLATILMALI

Kısa adı MAGİNDER olan Malatya  Girişimci İş İnsanları Başkanı Salih Karademir ayrıca yaptığı açıklamada, son dönemlerde Malatya’nın  deprem sonrasında yaşadığı felaketin boyutunun tam anlamıyla anlatılamadığı konusunda da endişeleri olduğunu belirtirken, “ Bugün Hatay ve Kahramanmaraş’ın yaşadığı felaketin boyutunun büyüklüğünü görüyorum ama Malatya’nın da yaşadığı felaketin boyutu gerçekten çok üst düzeyde. İlgililerimiz ve medyamız bunu anlatabilmeli. Çünkü yarınlarda bu şehirlerin inşasında öncelik sıralamasında Malatya’nın da hak ettiği  desteği ve yardımları görmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Başkan Karademir, açıklamasında depremde hayatını kaybedenlere Allah’dan rahmet, yaralılara acil şifa ve  hayatını kaybedenlerin yakınlarına ise başsağlığı dileğinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız