SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın İlk Hac Kafilesi Törenle Uğurlandı

Malatya'nın İlk Hac Kafilesi Törenle Uğurlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da toplam 194 kişiden oluşan ilk hac kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Malatya İl Müftülüğü tarafından Yeşilyurt ilçesinde bulunan Ahmediye Camii karşısındaki alanda hac ibadetini ifa edecek ilk hac kafilesi için uğurlama program düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan İl Müftü Vekili Hasan Nacar, "Kıymetli hacı adaylarımız, evet mübarek yola çıkıyorsunuz, sizi uğurlamaya gelen bu coşkulu kalabalık, sizin gideceğiniz o mekanların ne kadar önemli kıymetli olduğunu ortaya koymak üzere buraya geldiler. Cenabı Hak Kur’an-ı Keriminde; ‘Gücü yetenler, benim beytimi tavaf etmek üzere uzak yollardan gelirler, gelecekler’ diye müjdeyi veriyor. İnşallah sağ salim gidip dönersiniz." İfadelerine yer verdi. Hacı adaylarından iki istekte bulunan Nacar, "Birincisi, bizim buradan özlemlerimizi, selamlarımızı, muhabbetlerimizi hem Mekke-i Mükerrem’e ye Kâbe-i Muazzama ya Medine-i Münevver’e ye Ravza’yı Mutahhara ya sevgili Peygamberimize (Sallallahu Alehi Vesellem) götürmenizdir. İkincisi ise başladığınız yolculuk, sizin için çok faklı bir dünyanın kapılarını aralamaktadır. Bu yolculuk sadece gidip görmek, ziyaret etmek değil, bundan önce bir hayatım vardı bide İnşallah bundan sonraki hayatım olacak. Allah ve Resulüne olan muhabbetinizde, yaşantınızda İnşallah bir muazzam değişim ve dönüşüm yaşayacaksınız. İşte en önemlisi de budur." diye konuştu.

Müftü Vekili Nacar’ın konuşmasının ardından, Yeşilyurt İlçe Müftüsü ve 1’inci Kafile Başkanı Hüseyin Bayrak’ın yaptığı duayla hacılar sevinç gözyaşları içerisinde kutsal topraklara uğurlandı.

191 kişiden oluşan 2'inci kafile ise önümüzdeki perşemde günü kutsal topraklara uğurlanacak.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız