SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'nın Kömürhan Köprüsü' Hoş, Gerisi Boş!

'Malatya'nın Kömürhan Köprüsü' Hoş, Gerisi Boş!
A- A+ PAYLAŞ

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Milletvekilleri tarafından 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretleri ve müteahhitlere devlet verilen 'Geçiş Garantisi'ne yönelik eleştirileri cevaplandırırken, geçiş garantili yap- işlet-devret modeliyle yürütülen projeleri ‘Malatya Kömürhan Köprüsü’nü örnek vererek savundu. Turan'ın bu savunması, ‘köprünün ait olduğu şehir bakımından doğru, diğeri boş’ yorumlarına yol açtı. Zira, Malatya Kömürhan Köprüsü'nde geçiş ücreti ve müteahhit firmaya verilen bir geçiş garantisi bulunmuyor. 1915 Çanakkale Köpüsü'nde ise yaklaşık 15 yıl boyunca dövize endeksili olarak her gün için 45 bin araç garantisi verilmiş durumda. Örneğin, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 1 yılda (45 bin x 365) 16 milyon 425 bin araç geçiş garantisi verilmiş durumda; şayet 1 yılda bu rakam 12 milyon araç düzeynde kalırsa, 4 milyon 425 bin aracın geçiş ücreti Hazineden müteahhit firmaya ödenecek.

Köprünün Malatya'ya ait olduğu tescili

Bilindiği gibi, Malatya'nın Elazığ'la olan il sınırı, köprünün Elazığ tarafında başlıyor, dolayısıyla Kömürhan köprüleri Malatya sınırlarında yer alıyordu.. Ancak yıllar önce, ‘Malatya İl Sınırı’ tabelası, korsan biçimde köprünün Malatya tarafına taşınarak, köprünün Elazığ il sınırlarında olduğu görüntüsü yaratıldı. 

İlgili bürokratların yanı sıra, AKP'li Malatya siyasetçilerinin de seyirci kaldığı bu ‘levha yürütme’ olayı, levha doğru yerine taşınmadan unutturuldu.

Yeni Kömürhan Köprüsü de, hangi ilin sınırlarında yer aldığı konusundaki sorulara muhatap olurken, sınır kaydırma konusu hiç gündeme getirilmedi.

AKP'li Bülent Turan ise, TBMM'deki görüşmeler sırasında muhalefet milletvekillerinin 1915 Çanakkale Köprüsü için hükümetin müteahhitlere verdiği geçiş garantisini eleştirmesi sonrasında yaptığı savunmada, "Ben de Malatya’nın Kömürhan Köprüsü’nden geçmiyorum ama parasını veriyorum" sözleriyle, köprünün Malatya sınırlarında yer aldığını teyit etti.

Bülent Turan, Malatya Kömürhan Köprüsü üzerinden, 1915 Çanakkale Köprüsü için hükümetin verdiği geçiş garantisini şu sözlerle savundu:

“Geçmediğimiz köprünün parasını niye veriyoruz. E ben de Malatya’nın Kömürhan Köprüsü’nden geçmiyorum ama parasını veriyorum. Her yatırımın parasını veriyoruz. Ne demek ‘geçmeden’. Geçmeden verilmesi ekstra bir imkândır vatandaş için. Olması zaten başka usulle yapılsa gene kamu bütçesi konulacaktı.” diye konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü için günlük 45 bin araç taahhüdü verildiği açıklanmıştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Yerelli (2 yıl önce)
    Bu köprüden beleş geçmek birilerinin canını çok sıkıyor. Elazığ alsa Malatya, Malatya alsa Elâzığ kızıyor. Angara en iyisi sen gel al Burada her gün binlerce araç beleş beleş akıp gidiyor....
    %40
    %60
    Yanıtla
  • abd (2 yıl önce)
    böyle lüzumsuz bir haberi ancak malatyahaber yapardı zaten:)
    %62
    %38
    Yanıtla
  • 1648227504 (2 yıl önce)abd isimli kullanıcı yorumuna
    Kafana silah dayayarak Malatyahaber.com mu okutuyorlar sana? Malatyahaber.com'a abonelik ücreti mi ödüyorsun da zevzeklik yapıyorsun... Malatya'ya yönelik 300 tane haber sitesi var. Git oralarda lüzumlu haberler oku.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • ali osman (2 yıl önce)
    Dünyanın En beceriksşz Muhalefeti malesef bizde
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Abdulkadir (2 yıl önce)
    Kömürhan Köprüsü Yüce Malatya yı Elazığ'a bağlıyor. Ara sıra Elazığlılar da geçebilir. Ama Elazığlılar Malatya'ya gelince bir daha gitmek istemiyorlar. Ne yapalım Allah Malatya'ya da bu güzelliği vermiş. Binlerce şükür....
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Bulent (2 yıl önce)
    Admin boş bir yazı yazmışsın köprü malatyanın olsa nolur elazığın olsa nolur Allah aşkına saçmalama
    %82
    %18
    Yanıtla
  • 1648227737 (2 yıl önce)Bulent isimli kullanıcı yorumuna
    Bülent sen de boş yorum yapmışsın, Allah aşkına saçma sapan yorum yapma. Haber anla öyle yorum yap.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Orhan (2 yıl önce)
    Köprü ne Malatya nın ne de Elazığ ın... Köprü milletin... Bunu tartışmak çok saçma
    %91
    %9
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Bu kopruler milletin vergileri ile yapiliyor 5 yildan beri komurhan koprusunun reklami yapiyor reklamlar reklamlar birakin bunlari millet ac is siz bunun reklamini yapin
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    Bu ne şimdi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • özkan (2 yıl önce)
    "Sen köprüden meçmiyorsun diye köprü de senden geçmeyecek diye bir şey yok!"
    %88
    %12
    Yanıtla
  • HANZO (2 yıl önce)
    Sonuçta ücretli ya da ücretsiz paraları hazineden ödeniyor mu ödeniyor Trakyalı Malatya dan geçmeyecek diye köprü yapılmasın mı? İstemeyen altından feribotla geçsin Çekirdek yiyen eşek heykeli sevicilerine soruyorum heykelin parasını İzmir belediye başkanı cebinden mi verdi
    %56
    %44
    Yanıtla
  • 1648181106 (2 yıl önce)HANZO isimli kullanıcı yorumuna
    Söz konusu olan geçip geçmemek değil,yönetenlerin yalan beyanları ve halkın kandırılması,adam ne diyordu.sizin aklınız ermez.biz beş kuruş devletin kasasından çıkmadan bunları pipipi yöntemi ile yapıyoruz.(yap işlet devret modeli)yıllarca para ödenmediğini söyleyip durdular.şimdi ne diyorlar.verilen garanti geçiş sözü tutmazsa Kalan parayı biz devlet olarak hazineden ödüyoruz.bu ne lahana,bu ne lahana turşu.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Mahir (2 yıl önce)
    Kömürhan köprüsü ne Malatyanındır ne de Elazığındır. Köprü, iki il arasında tampon görevi görüyor.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Harputu (2 yıl önce)
    Kömürhan köprüsü malatyanın değil Elazığın. Bunu herkes biliyor bilmeyen veya anlamayan kim sadece malatyalılar.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Battal gazi 44 (2 yıl önce)Harputu isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya'yı küçük yazıp elazığ'ı büyük yazmakla büyümüyor aksine küçülüyorsunuz, Kömürhan Köprüsündeki Malatya il sınırı tabelasını geri çekerek Kömürhan sizin olmuyor. tüm dünyada biliyor ki Malatya, her konuda elazığ'a fark atıp tur bindirmiş durumda. elazığlı çok tanıdığım tayinini Malatya'ya aldırmak için torpil yaptırıyor, Malatya'dan ev almak için çabalayıp duruyorlar. Malatya sizin gibilere ancak örnek olur, ilham verir.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatya kayıp olsa,bulana Elazığ'ı müjde verirler.malatyalılar böyle konular ile ilğilenmez.. evet kömürhan köprüsü de , Nemrut dağı da Malatya il sınırlarındadır. Bunu herkes çok çok iyi biliyor.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ya iyi de kardeşim. Ben zaten Malatyalıyım:) Köprü çokta önemli değil. Tamam bizim olsun. Yani Malatyalıların :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kayısı Kentli (2 yıl önce)Harputu isimli kullanıcı yorumuna
    O köprünün ayakları varya onlar sizin olsun
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ya vallahi sabah sabah ne güldüm ya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu nesil bitmedimi halen köşelerde kalmış tozun zibilin içinde demeki Türkiye hepimizin orası burası olmaz bu kafalar yok olmadıkca vatan gelişmez ayfon samsung telefon kullarırken böyle düşünmezin oralı buralı sağcı solcu türk kürt alevi süni ayrımı yok bitti hepimiz kardeşiz Türkiyenin her yeri vatanımız Başımıza ne geldiyse böyle boş kafalar yüzünde geldi bu tipler beynini satmaya hazır hale gelmiş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)Harputu isimli kullanıcı yorumuna
    Komurhan koprusu MALATYA sinirlarinda yer alir. Ayrica Malatya ile Elazig'i kiyaslamak dahi cok mantiksiz olur.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • 1648201310 (2 yıl önce)Harputu isimli kullanıcı yorumuna
    Her elazığlının hayalinde Malatyada bir ev sahibi olup malatyaya taşınmak yatar.Boş ve gereksiz polemiklere girmeyin.Malatyadaki elazığlı sayısı bunu çok basit bir şekilde ısbatlar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • 1648201310 (2 yıl önce)Harputu isimli kullanıcı yorumuna
    Kömürhan hangi yılda nasıl elazığın oldu?Anlatta öğrenelim?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • 1648664593 (2 yıl önce)Harputu isimli kullanıcı yorumuna
    hadi ordan komşu köylü.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Morris (2 yıl önce)
    Ülkenin meselesi bu mu?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Komurhan koprusu malatya'nindir. Bari ona sahip cikabilelim
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Köprü önce hayırlı olsun Malatyanın olmasa geçmemiz yasakmı
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    3 yıl oldu iş bulamıyorum.45 yaşındayım.(he he iş beğenmiyorum)Akşam çocuklarıma bir simit parası veremiyorum.(Abartı geldi değilmi)Dedim yavrum bu yapılan hizmet ve köprülerden bahsedersin kantinciye duyguları gelişirse sana bir simit verir...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mltykrl (2 yıl önce)
    Birileri Bülent Turan a kömürhan köprüsünün ücretsiz olduğunu söylesin.gereksiz işlerle uğraşmasından dolayı bilmemesi de normal aslında.
    %95
    %5
    Yanıtla