SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın 'Macuncu Dede'si Samsun'da Faaliyetini Sürdürüyor

Malatya'nın 'Macuncu Dede'si Samsun'da Faaliyetini Sürdürüyor
A- A+ PAYLAŞ

 6 Şubat depremi sonrasında memleketi Malatya’dan Samsun'a gelen ve yaşamını burada sürdüren Macuncu Dede lakaplı Vahap Özer, 35 yıldır geçimini macun satarak sağlıyor.

6 Şubat Depremi sonrası Malatya’dan Samsun'a gelerek burada yaşamını sürdüren depremzede Vahap Özer (56), 35 yıldır geleneksel Osmanlı macunu satarak geçimini sağlıyor. İlkadım ilçesindeki yöresel ürün pazarında hem çocukları hem de yetişkinleri Osmanlı macunu ile mutlu etmeye çalışan Macuncu Dede, renkli ve lezzetli macunlarıyla damakları tatlandırıyor.

Samsun'da işlerini devam ettiren ve memnun olduğunu ifade eden Vahap Özer, "Bu macunun içinde meyve aromaları var. Çilek, böğürtlen, Hindistan cevizi, elma, limon var. Ancak, eski tarihlerde bu ürünler yoktu. O kadar çeşitli olmadığını düşünüyorum. Ben Malatyalıyım daha önce orada bu işi yapıyordum. Şu an Samsun'dayım. İşlerimiz normal, havalar sıcak olduğundan dolayı talep biraz az ama yine de şükür olsun. Samsun’daki çocukları, vatandaşları mutlu etmeye ve hizmet etmeye çalışıyorum. Macun bizim kültürümüz, sahip çıkalım" dedi.

Samsun, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ÖZAL KÖYÜ (3 gün önce)
    Sinan Çeçen hala Sinan mı? hala Maski' de müdür mü? Susuzluktan kırılıyoruz. 18 gündür suyumuz yok. Taşıma su ile değirmen döndürüyoruz. Tuvalette de taş kullanıyoruz. Allah'tan korkmaz dedim. anlamadın. Kul'dan utanmaz dedim. anlamadın. Devamını musalla taşında helalleşmeyerek söyleyeceğim. Sen şimdilik rahat uyu müdür.
    %100
    %0
    Yanıtla