SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya’ya Sağlık Sarf Malzeme Üretimi Müjdesi

0
Güncellendi - 2016-12-18 17:18:08
Malatya’ya Sağlık Sarf Malzeme Üretimi Müjdesi
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, kamu, özel ve üniversite hastanelerinde yılda yaklaşık 5 milyar lira tutarında sarf malzeme tüketildiğini, bunu ise Malatya’nında yer aldığı  Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da cazibe merkezi ilan edilen illerde yerli üretimle karşılamak istediklerini bildirdi.

Malatya İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün Misyonu Şehir Hastanelerinde Organ Nakli Yapılanması adlı çalıştayın açılışına katılan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, sağlık turizmi konusunda mevzuat çalışmalarını yılsonu itibariyle tamamlayacaklarını açıklarken, hastanelerde kullanılan ve yıllık 5 milyar lirayı bulan sarf malzemenin de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da cazibe merkezi ilan edilen 23 ilde alım garantisi verilerek yerli üretimle karşılamak istediklerini belirtti.

SAĞLIK TURİZMİ MEVZUATI HAZIRLANIYOR

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, “Bundan sonraki süreçte sağlık turizmi de devreye girecek. Çünkü sadece buraya kendi vatandaşlarımıza değil, bizden hizmet almak isteyen bize komşu ülkeler var. Onlara da karaciğer nakli, organ nakli, diğer kanser cerrahisi gibi orada yapılamayan bazı iş alanları Türkiye’de yapılması söz konusu olacak. Bununla ilgili Uluslararası Hasta Hizmetleri adı altında fiyatlandırma, akreditasyon ve mevzuat çalışmalarını yılsonu tamamlayacağız. Şuanda bir çalıştay yapılıyor. Yeni yıl itibariyle uluslararası hastalara verilecek olan fiyatlar ortaya çıkacak, özel sektör, üniversite, devlet hastanelerimizi ve bunları da önümüze alarak bu klinikleri akretide edeceğiz ve onları tüm dünyaya duyuracağız. Kitapçığımızı hazırlıyoruz. Şuanda bizimle görüşmek isteyen ülkeler var. Gideceğiz hep beraber buradaki hocalarımızı yanımıza alacağız, buraya yine uluslararası alanda hizmet almak isteyen başta devlet anlaşmaları, özel sigortalar, bunları da devreye alarak, bizim kendi vatandaşımızın dışında diğer ülke vatandaşlarının burada hizmet almalarını sağlamamız gerekiyor.” İfadelerini kaydetti.

“BİR KISMI MALATYA’DA ÜRETİLEBİLİR”

Hükümet tarafından Malatya’nın da aralarında yer aldığı 23 ilde hastanelerde kullanılan sarf malzemenin üretimini gerçekleştirmek için bir çalışmanın yürütülmekte olduğunu belirten Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş,  “Sağlık Enstitülerinin geliştirilmesi, bizim şuanda kullandığımız yaklaşık 5 milyar liralık sarf malzemesi var yılda sağlık sistemimizde kullandığımız burada kamu hastaneleri, üniversiteler, özel sektör var. 5 milyar liralık yaklaşık sarf tüketiyoruz. İnşallah yeni dönemde yine cazibe merkezleri adı altında 23 ilde bu malzemelerin üretilmesi konusunda bir çalışma yapıyoruz. Sayın Bakanımızda (Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci) İnşallah Malatya’ya bunun bir kısmını, diğer illere de yaymak kaydıyla burada üretilmelerini sağlamak ve Bakanlık olarak alım garantileri verilerek bu sektörlerinde yine lojistik destek sektörlerinin bu merkezlerin arka planda yerleşmesi ve hizmet vermesini sağlamamız lazım. Bu alanlarında buralarda geliştirilmesi gerekiyor. “ şeklinde konuştu.

4 HASTANE YAPIMINA BAŞLANILACAK

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, “Malatya’mızda İnşallah yeni yapılacak olan tesislerle başta üniversitemizdeki Onkoloji Hastanesi, Battalgazi’deki 200 yataklı Devlet Hastanemiz, yine 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz, 200 yataklı kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz, tüm bunlarla birlikte 2017’de Malatya tamamen sağlık alanındaki fiziki yapılanmasını ve gelişmesini sağlayacak. Malatya bölgesinin önemli bir sağlık üssü haline gelecektir.” dedi.

Burhan Karaduman - Ferdi Durdu  / Yeni Malatya Gazetesi - Malatyahaber.com

mustesar-eyup-gumus-1

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız