SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Adeta Yeniden İnşa Ediyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ’da vatandaşlarla bir araya gelen, mahalle mahalle gezerek sorunları dinleyen AKP Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, ihalesi yapılan, temelleri atılan ve yapımları aralıksız devam eden köy evlerinin en kısa süre içinde hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Köy konutları ile ilgili tüm süreci muhtarlar ve vatandaşlarla istişare ederek yürüttüklerini dile getiren Milletvekili Ölmeztoprak “Malatya’mızı da Akçadağı’mızı da hızla ayağa kaldıracağız” dedi.

Saha çalışmalarına aralıksız devam eden AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak Akçadağ’da vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde esnafı ziyaret eden, vatandaşlarla sohbet eden, sorunlarını dinleyen taleplerini not alan Milletvekili Ölmeztoprak, “Hemşerilerimizin bizleri, güler yüz ve samimiyetle karşılamaları gücümüze güç katıyor, geleceğe umutla bakmamıza sebep oluyor” dedi.

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Cumhur İttifakı’nın da sandıktan yine zaferle çıkacağını söyledi. Gerçek belediyeciliğin, hizmet belediyeciliğinin, sosyal belediyeciliğin tek adresinin AKP olduğunu dile getiren Ölmeztoprak “Biz vatandaşlarımızın karşısına projelerimiz ile çıkıyoruz. Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sami Er ve Cumhur İttifakımızın tüm belediye başkan adayları vatandaşlarımızın karşısına yatırım ve sosyal projeleri ile çıkıyor. Şehirlerimizi ileriye taşıyacak projelerini anlatıyor” diye konuştu.

1 Nisan günü Malatya’da ve Akçadağ’da Proje Dönemi başlayacağını kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak “Yaşadığımız asrın felaketinin ardından devlet millet el ele verdik. Yaralarımızı hızla sardık ve sarmaya devam ediyoruz. Malatya’yı adeta yeniden inşa ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile devletimiz tüm imkanlarını Malatya için seferber etti. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhur İttifakımıza büyük bir destek vererek yanımızda olduğunu tüm Türkiye’ye tüm dünyaya gösterdi. Hemşerilerimiz 31 Mart seçimlerinde de aynı destekle yanımızda olacaklar. Belediye Başkan adayımız Sayın Hasan Ulutaş’ın Akçadağı’mızı geleceğe taşıyacak projeleri hazır. Tüm projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Biz de Hasan başkanımızın hep yanında olacak, her zaman destekçisi olacağız” dedi.

"Köy Evleri Kısa Sürede Tamamlanacak"
Devam eden deprem çalışmaları ile ilgili de bilgi veren AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, tüm çalışmaları muhtarlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve vatandaşlarla istişare yaparak sürdürdüklerini belirtti. Akçadağ’da ihalesi yapılan 3 bin deprem konutunun olduğunun, yer tespiti yapılan yerlerde köy evlerinin temeli atıldığını yapımının hızla devam ettiğini söyleyen Milletvekili Ölmeztoprak köy evlerinin en kısa sürede hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.  

Milletvekili Ölmeztoprak, 11 ildeki hak sahipliği başvuru süresini kaçıran afetzedelere bir günlük ek süre verileceğin bu sürenin 26 Mart 2024 günü saat 00.01 de başlayıp saat 23.59 da sona ereceğini dile getirdi.

Ölmeztoprak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Köy konutları ile ilgili hemşerilerimizin taleplerini mahalle muhtarlarımız ile istişare ettikten sonra talepleri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın Yapım İşleri Genel Müdürlüğü’ne ilettik. Gelecek hafta genel müdürlüğümüzden yetkililer Malatya’mıza gelecek ve birlikte saha çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bir olarak birlik olarak, tüm çalışmaları yakından takip ederek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlıklarımızın destekleri ile Malatya’mızı daha hızlı bir sürede ayağa kaldıracağız.”

Akçadağ’ın yeniden imarı ve ihyası için çalışmaların hızla sürdüğünü kaydeden Ölmeztoprak sözlerini şu şekilde bitirdi “Yüzyılın felaketinde yüzyılın dayanışmasıyla devlet millet el ele atlatacaklarını bu zorlu süreçte bizleri yalnız bırakmayan bakanlarımıza teşekkür ediyor, her daim desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • cafer CANBAY (1 ay önce)
    akp süresini doldurdu metal yorgunluğu çekiyor akp bülent tüfekçiden başka hangi vekil sahaya inmiştir malatyada hiç bir şey yapamazsınız
    %78
    %22
    Yanıtla
  • mehmet (1 ay önce)
    Peki, Malatya'nın bundan haberi var mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (1 ay önce)
    haberi okurken ''adeta'' kelimesini ''adalet'' diye okudum. insan ne kadar yanılabilir.... sadece okurken değil yaşarken de yanılıyor...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 ay önce)
    Akçadağ Belediyesine Chp dışarıdan bir aday getirmiş adam 40 yıldır dışarıdaymış Akçadağ'ın hiçbir yerini bilmiyor. Genç dinamik bir aday göstermediler bağımsıza da engel oldular Chp Akçadağ' da sıfır çekecek
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Yeşilyurt a da Adıyaman dan getirdiler o nasıl olacak ?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 ay önce)Nur isimli kullanıcı yorumuna
    Haklısın, ikisini de desteklemiyorum
    %75
    %25
    Yanıtla
  • İstanbuldan gelene ne diyeceksiniz
    %60
    %40
    Yanıtla
  • turan (1 ay önce)
    Halk artık inanmıyor. Toplanan kalabalığa bakarmısınız mahşer yeri gibi.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MALATYALI (1 ay önce)
    Akçadağdan başka ilçede gören oldu mu bunu yok kadın akçadağa vekil olmuş bu kadarda ayrımcılık yapılmaz tüm ilçeler oy verdi siz ayıptır.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • cebrail (1 ay önce)
    hep cümlelerde ecek,acak..vs. başka birşey yok.14 ayda 8000 tane toki ev yapıldı.başka ne yapıldıki daha yıkılmamış mekruh binalarınız var,orta hasarlılar var güçlendirmeye başvurulmamış.ortaya çıkıp oy moy istemeyin.hep akp ye veriyordum oyumu ama bu sefer ağbababaya verecem inatla..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • METİN (1 ay önce)
    Biz 13 aydır asbest zehiri yutuyoruz enkaz ve pisliğin içindeyiz sin yılda bir gelip içimize maske ile giriyorsun korkmayın sayın ölmeztoprak vade tamam olunca hepimiz öleceğiz ve toprak olacağız.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Telefonunuz çalıyor... + Ahmet bey ilemi yörüşüyorum ? - Evet, buyrun. Kiminle görüşüyorum ? + Ak Parti Kadın kollarından arıyorum. Cumhurbaşkanımız sizlere 2.500 tl katkı veriyor. PTT ya Ziraat Bankasından TC nizle çekebilirsiniz. - Anlamadım ! (Telefon dolandırıcısımı diye düşünüyorum) Neden 2.500 tl veriyor ? + Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın talimatı ile hesabınıza 2.500 tl yatmıştır. (Yine aynı şeyleri tekrarlıyor) - Hanımefendi iyi de neden yatırıyor ? Siz neden beni arıyorsunuz ? + Sosyal yardıma başvurunuz varmış. O yüzden. - Sosyal yardım Devletin kurumu, oradan neden aranmıyorum ? Ak parti kadın kolları ne alaka ? Telefon kapanıyor. Telefonu araştırıyorum, gerçektende AK parti kadın kolları. Ertesi gün gidiyorum PTT ye ve Ziraate, böyle bir para yatmamış. Arıyorum numara sürekli meşgul. Bu kadarda olmaz !
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yener (1 ay önce)
    Böyle bir vekil mi varmış? 14 ay oldu neredeydinizde seçim haftası geziyorsunuz? Ama acımıyorum Malatya halkı hakedıyor
    %92
    %8
    Yanıtla
  • maske (1 ay önce)
    bir tek sayın vekil maskeli halk içinde. Subliminal mesaj. bunu da anlamazsanız yuh :D:D
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 ay önce)
    Şu rezerv alanları parsel parsel açıklasanız da vatandaş ona göre kurada çıkan evini alsın mı almasın mı karar versin. Bir işe yarayın bari. Bu dönem milletvekilleri geçen dönemleri aratıyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    İnanç kara hanım dergahında rahatına baksın, villasında kahvesini yudumlasın bu konularla neden ilgili olur ki anlamış değilim. Hanımefendi keyfine baksın
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hakkı (1 ay önce)
    Keşke bunu başka biri söylese, inanç hanım söyleyince inandırıcı gelmiyor. Siz başta akçadağı ayağa kaldırın
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Sibel (1 ay önce)
    Sizin bir şeyi beceremeyeceğinizi geç de olsa anladık. Teşekkürler .. bu kez Ağbaba gelsin
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Neden (1 ay önce)
    Sayın Akçadağ vekilimiz. Diğer ilçelere neden gelmiyorsunuz. Sizi sadece Akçadağ mı seçti. Son beş gün.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Cevatcobanli444 (1 ay önce)
    MAŞALLAH bu ne hız :)
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Ya nereyi inşa ediyorsunuz milletle dalga geçmeyin çarşıyı inşa ediyorsunuz doğru peki o kadar yıkılan evlerin yeri ne olacak peki rezerv alan dışın da olan arsalar ne olacak yerinde dönüşüm yapamıyoruz müteahitler çok para istiyor 1 milyon 1 buçuk milyon nerde bulacağız onu da geçtik özelikle battalgazi belediyesi arsaları talan ettiler yıkılan evimizin yerine aynısını yapamıyoruz 522 mt kare arsamda 208 mt kare inşaat alanı koymuş inşaat yüzde 40 da fazla yaptırmıyor milleti zorluyorsunuz ki tok ki lere gitsinler peki şehirde ki arsalar ne olacak allahtan korkun ya 1 buçuk yıl oldu halen önümüzü göremiyoruz belediyeler verha zorluk çıkarıyor binam ayrışık düzen beni götürüyor diğer arsayla birlestiriyor hani bitişik nizam olmayacaktı hic bir debrem magduru olmuyacakti milleti gelincik tepe ile ikizceye gönderiyorsunuz arsalar da zenginler alsın hakkımı helal etmiyorum
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kerem (1 ay önce)
    Hayret sokağa çıkmışlar. Şaşırtıcı.. Neyse 31 Marta kadar çıkarlar zaten ondan sonra yine keyiflerine devam ederler
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Merak ediyorum sen sadece Akçadağ ın miletvekilisin galiba diğer ilçeler seni alakadar etmiyor .???
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Pırasa (1 ay önce)
    Halkın içinde maske, kendi aranızda maske yok. Enteresan bir yaklaşım
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Helal olsun çok iyi birşeye vurgu yapmışsın.
    %91
    %9
    Yanıtla