SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı ve Malatyalıları Çok Sevdim"

0
Güncellendi - 2021-06-30 02:09:31
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuarında yer alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın standı ikinci gününde de birçok önemli ismi ağırladı.

“MALATYA'YI VE MALATYALILARI ÇOK SEVDİM”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Malatya standını ziyaret etti. Eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte standa gelen Ekrem İmamoğlu, Malatya yemeklerinin tadına baktı.

Çok kısa süre önce Malatya’ya gittiğinden bahseden İmamoğlu, Malatya insanını çok sevdiğini ve şehrin doğasına ve yemeklerine hayran kaldığını anlattı.

Başkan Sadıkoğlu tarafından İmamoğlu’na Malatya Kayısısı hediye edildi.

Malatya standının bir başka ziyaretçisi de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’di. Malatya gastronomisi hakkında Başkan Sadıkoğlu’ndan bilgiler alan Soyer, yakın zamanda Malatya’ya gelme düşüncesi olduğunu anlattı. Başkan Soyer’e Malatya Kayısısı hediye edildi.

Fuar davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Dünya Gastronomi Derneği Başkanı Eric Wolf da Malatya standını ziyaret ederek, Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile görüştü. Wolf ile İngilizce konuşan Sadıkoğlu, Malatya Kayısısı ve Malatya gastronomisi hakkında bilgiler verdi. Çalan müzikle dans eden Wolf’a Malatya kayısı hediye edildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Malatya standını ziyaret edenler arasındaydı.

Malatya yemekleri hakkında bilgi alan Başkan Savaş, “Ben Malatya’nın bu kadar lezzetli yemeklerinin olduğunu bilmiyordum. Malatya TSO Başkanımızın sayesinde bugün bu yemekleri öğrendik ve tattık. Malatya mutfağı ile Hatay mutfağı arasında benzerlikler var. İnşallah Malatya mutfağı da kısa zamanda Unesco listesine girer” dedi.

Hatay örneğinin önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “Lütfü başkanımızın bilgilerinden istifade ederek biz de Malatya yemeklerini, tarihini, turizmini gündemimize alarak ilimizi ve bölgemizi topyekûn olarak kalkındıracak hamleler yapacağız. Çünkü bölgemizi kalkındırmak ülkemizi kalkındırmaktır” şeklinde konuştu.

Malatyalı İş adamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş da Malatya standını ziyaret etti. Aktaş, “Marka şehir yaratmak istiyorsanız mutlaka yeme-içmeye yani gastronomiye büyük önem verilmelidir. Malatya’mızın da meşhur yemekleri var. Oğuzhan başkanımızın bu konuda son zamanlarda yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz. İstanbul’da açılan fuara katılarak ilimizin tanıtımına katkı sunmasını tebrik ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe ve İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi Malatyalı İş adamı Mustafa Paşahan, Malatya standını ziyaret ederek, stantta uzun zaman geçirdi.

Gültepe, özellikle tekstil yatırımları ile bölgesinde bir üst haline gelen Malatya’nın gastronomi alanında da başarılı çalışmalara imza atacağına inandıklarını söyledi. Kendisinin de Malatya sanayisine yatırım yaptığını belirten Gültepe, Başkan Sadıkoğlu’nu son yıllarda Malatya’da gelişen sanayileşme konusunda tebrik etti.

SAHRAP SOYSAL, MALATYA TÜRKÜSÜNE KAYITSIZ KALAMADI

Malatyalı Gazeteci Vahap Munyar ve TV Programcısı/Yazar Sahrap Soysal da stantı ziyaret eden isimler arasındaydı. Soysal, çalan Malatya türküsüne kayıtsız kalamadı ve ritme eşlik etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, fuar kapsamında İstanbul’da yaşayan Malatyalı İş adamlarına, gazetecilere ve STK başkanlarına Malatya yemeklerinden oluşan bir sofra kuruldu. Yoğun ilginin olduğu yemekte misafirlere gendime çorbası, kiraz yaprağı sarması, içli köfte, analı kızlı, kağıt kebabı, kaburga dolması, geleli kebabı, reyhan şerbeti ve kayısı tatlısı ikram edildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • erdal (2 yıl önce)
    Neden hep muhalifler var o dikkatimi çekti, belki hep olumsuz şeyleri görüyrum ama masada oturup yemek yiyenlere bakın yarısı malatyalı. Burda yeteri kadar yemediler sanki, orda da masaları doldurmuşlar. Bana biraz ayıp geldi. Önerim de şu İstanbula kadar gidiyorsunuz avrupadan da bi iki fenomen çağırın davet edin, herşey instagramda internette artık. Biraz dikkat çekerdi. Tunç Soyerin gelmesi ne katacak bilemedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • babuğdu (2 yıl önce)
    cehape demek .....
    0
    0
    Yanıtla
  • CeHaPe demek bu ülkenin kurtuluşuna giden yolun öncülüğü emek. Bir kuruş para yokken bir ülkeyi küllerinden yaratmak demek. Üretim, istihdam, eğitim, kadınlara eşitlik, kıbrısa özgürlük demek. Sayın babuğdu bunlar sana ağır gelebilir. Olduğun yerde kalmaya devam et.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (2 yıl önce)
    Malatyamızın tanıtımında ,Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler, Zaman birlik ve dirlik zamanıdır,, Hasütlük hiç iyi birşey değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    Bu Malatyalılara büyük saygısızlık.Ellerini nasılda önde bağlamış
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru hiç suç bulamasalar gözünün üstünde kaşın var diye suçlayacaklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilginefendi (2 yıl önce)
    Malatya için çok geç kalınmış ve yetersiz bir çalışma. Malatya mutfağı bu kadar dar kalıplı değil. Çok daha geniş kapasiteli ve çeşitli olmalıydı. Misal sadece yaprak sarması dalında 44 çeşit yemekten bahsetmek mümkün. Kâğıt Kebabimız nasıl tanıtılıyor hiç bir bilgi yok. Kayısı dan kaç çeşit yemek ve içecek yapılıyor hiç bir bilgi yok.Malatya da Kayısı harici kaç çeşit meyve yetişiyor ve bu meyvelerden kaç çeşit yemek ve içecek yapılıyor hiç bir bilgi yok. Yazılacak ve eleştirilecek çok şey var şimdilik bu kadar yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Bizde seni çok sevdik büyük Başkan seni Cumhurbaşkanı yapacağız inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (2 yıl önce)
    Kendisiyle geldiği gün konuşma fırsatım oldu adam gibi adamdır İmamoğlu
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    İmamoğlu malatyalilari deme deki malatyadaki benim kesimdeki partililerimi çok sevdim deeeeee bizi katmaaa
    0
    0
    Yanıtla
  • İç işlerine giden ama hala cevap gelmeyen ibb akp dönemi 13 milyar tl lik usulsüzlük dosyalarında var mı bir gelişme hakaaaaan duyarsan haber et
    0
    0
    Yanıtla
  • Zaten babanı da sevmezdi süt oğlan.
    0
    0
    Yanıtla
  • kes
    0
    0
    Yanıtla
  • Nouma44 (2 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Hayatınız zaten insanları ayırmak yazıklar olsun ya ne olursan ol ne olursa olsun sonuçta aynı topraga girecegiz orda da böyle ayrim yapin bakalim
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım Ünsal (2 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    sevilecek bir yanınız da yok zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Köyün Delisi (2 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Hakan hemşeri olsan sevilmezsin. Şaka şaka. " yaradılanı severiz yaradandan ötürü "
    0
    0
    Yanıtla
  • Helal olsun aynen
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Malatyamizi yemekleri kulturunu kayisini tanitan emegi gecenlere baskanlara tesekkur ederi.
    0
    0
    Yanıtla