SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maliyeden, Mükelleflere Gönderilen SMS Tedirginlik Yarattı!

Maliyeden, Mükelleflere  Gönderilen SMS Tedirginlik Yarattı!
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Malatya ile birlikte Mücbir Sebep Hali kapsamında bulunan 4 ildeki vergi mükelleflerine Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından  gönderilen SMS kısa süreli tedirginliği ve tereddüt yaşanmasına neden oldu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depreminin ardından mücbir sebep hali ilan edilen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, mükellefler için çeşitli vergi beyannamesi ve ödeme süreleri 10 Aralık 2024 tarihi itibariyle Ocak ayı sonuna ertelenmişti. 

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Malatya ile birlikte deprem bölgesindeki vergi mükelleflerine 9 Ocak 2025 tarihinde gönderilen SMS mesajında kanuni süresi içinde verilmemiş olan  KDV beyannamelerinin olduğunun tespit edildiği belirtilerek, en kısa sürede ödenmesi istedi.  

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın mesajında şu ifadeler yer aldı: 

“Değerli mükellefimiz, Başkanlığımız kayıtlarından kanuni süresi içerisinde verilmemiş KDV beyannameniz olduğu tespit edilmiştir. Beyannamenizi en kısa sürede verebilir ve verginizi Dijital Vergi Dairesi (dijital.gib.gov.tr) ile GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalardan hızlı ve kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz. Beyannamenizi verdiyseniz bu mesajı lütfen dikkate almayınız. İyi günler dileriz. Gelir İdaresi Başkanlığı.” 

Tedirginliğe ve tereddüde neden olan SMS’nin ardından Vergi Dairelerini arayan vatandaşlar ve muhasebeciler, SMS’nin “Dijital Vergi Dairesi sistemi üzerinden” yanlışlıkla gönderildiği bilgisini aldılar.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız