SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Memleket Sevgisi Olmadan Bir Şey Yapılmaz"

0
Güncellendi - 2021-09-25 00:41:46
A- A+ PAYLAŞ

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar, TEKNOFEST'e Türkiye'de bilimi ve teknolojiyi teşvik etmek için geldiğini ve gördüğü manzaradan gururlandığını belirterek, "Memleket sevgisini unutmayın. Memleket sevgisi olmadan bir şey yapılmaz." dedi.

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar, TEKNOFEST'e Türkiye'de ve Türk dünyasında bilimi ve teknolojiyi teşvik etmek için geldiğini ve gördüğü manzaranın kendisini gururlandırdığını belirterek, "Memleket sevgisini unutmayın. Memleket sevgisi olmadan bir şey yapılmaz." dedi.

Sancar, Anadolu Ajansının medya paydaşı olduğu Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katılarak TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile etkinlik alanını gezdi. Gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Sancar'a katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Sancar, ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, "Buraya Türkiye'de ve Türk dünyasında bilimi ve teknolojiyi teşvik etmek için geldim. Burada gördüğüm gerçekten beni gururlandırdı, bana cesaret verdi. Geleceğimiz için umudum çok büyük. Bunu gerçekleştiren herkese, gençlerimize çok teşekkür ederim." diye konuştu.

"Geleceğin Nobel'inin yolu TEKNOFEST'ten geçiyor mu?" sorusuna karşılık Sancar, "Gelecek Nobel'ler buradan çıkabilir. Tekrar söylüyorum, Nobel için araştırma ve teknoloji yapmayın. İnsanlığa ve ülkemize yararlı bir şeyler yapmak için çalışın. Bilim yapın, teknoloji yapın. Sağolsun Cumhurbaşkanımız bana çok değer veriyor, bütün etkinliklere davet ediyor. Hatta Birleşmiş Milletler'e de davet etmişti. 'Cumhurbaşkanım benim sizin gibi uçağım yok, her yere gidemem ama TEKNOFEST'e mutlaka geleceğim. Sizinle ödülleri vermeye katılacağım. Benim için büyük bir memnuniyet ve şükran vesilesi.' dedim." ifadelerini kullandı.

"İşler iyi gitmediğinde inatçı olun"

Sancar, gençlere seslenerek, şu ifadeleri kullandı:

"Çok çalışın. İşler iyi gitmediğinde inatçı olun. Fatih Sultan Mehmet'in dediği gibi 'Ya ben onu alırım ya o beni alır' o düşünceyle iş yapın. Memleket sevgisini unutmayın. Memleket sevgisi olmadan bir şey yapılmaz."

Konuşmanın ardından TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın elini öperek şükranlarını iletti. Ardından, Sancar ve beraberindekiler sahneden katılımcıları selamladı.

İstanbul, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • erkan (2 yıl önce)
    FFM yazdıklarınla o kadar çok çelişmişsinki ne yazdığını sende bilmiyorsun.Şu anki hükümet zaten bunlara destek veriyor hem arge hemde diğer konularda. Savunma sanayiinde yapılanlar ortada.Sanki yapılan köprüleri ceplerine koyup götürecekler yapılan bütün yatırımlar bu halkın malı.Keşke bu tür girişimler daha önceki hükümetler dönemindede yapılsaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    Allah yolunuzu açık etsin Allah korusun böylesi insanın dini mesebi irkı siyasi görüşü için kötülüyen şeytanın en büyüğü Dua etmeyen vatan haini Türkiyenin çok konuşan bütün gün basında olanlar israf edenler damla damla toplayıp kepçeyle yiyenler onun bunun oyuncağı olanllar sizin tırnağınız ollamazlar 100 yaşındaki TC sizin gibi beyinleri bekljyordu maşallah sizinle gurur duyoruz GAP i durdurupda Oto yol köprü şehir hasthanesi yapanlar boşuna havalar girmeyin çünkü o eseleri siz yaptırmadınız bir kaç yabancı ve yerli firmalara 20 ve 30 seneliğine ipotik oldunuz satacak bir şey kalmadı en sonunda geleceğimizi sattınız Danımarka ve norveç de ki köprüler 17 km uzunluk da devlet malı paralar devlete akıyor Bizimkileri fransayı örnek almışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Aydın (2 yıl önce)FFM isimli kullanıcı yorumuna
    Önce nick adını yaz sonra bu saçma sapan art niyetli yorum yap sen daha önce nerde yaşadın ki bu kadar basit ve anlamsiz yorumları ürettin..
    0
    0
    Yanıtla
  • ne nokta var ne virgül..bütün kelimeler birbirine girmiş
    0
    0
    Yanıtla