SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevcut Sistem 'Ucube Yapı'ymış

0
Güncellendi - 2017-02-05 23:08:51
Mevcut Sistem 'Ucube Yapı'ymış
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'nin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Milletvekili Özhan, “Ülkemizde mevcut sistemin tanımının yapılması imkansıza yakın bir çaba olur” dedi.

AKP Malatya İl Başkanlığı'nın Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleşti.

Toplantıya TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AKP Malatya Milletvekileri Taha Özhan ve Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Başkanı Hakan Kahtalı, İlçe Belediye Başkanları, Parti yönetimi, Kadın ve Gençlik kolları üyeleri ile İlçe yönetimleri katıldı.

İl Başkanı Hakan Kahtalı, teşkilatların partinin kuruluşundan bugüne kadar çok güçlü gayretli fedakarhane bir şekilde davaya hizmet ettiğini söyledi, Kahtalı, "Bu hizmet hareketinin ilelebet devam etmesi için birlik ve beraberliğimizi en üst düzeyde tesis etmek zorundayız. Allah bizlerin bu samimiyeti karşılığında her daim bizlere zaferi nasip etti. İnşallah ülkemizin bu dar boğazdan geçtiği bu süreçte bu toprakları vatan bilen kardeşlerimizin samimi davranışlarıyla Cenab-ı Allah’ın yardımıyla bu sıkıntıları def edeceğiz" şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Yeni Anayasa'nın neler getirdiğinin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, “Gerçekten Türkiye artık bölgemizde ülkelerin sınırlarının yeniden çizildiği bir ateş çemberi içeresindeyiz. Biz rehavetle yönetilemeyiz. Biz geçmişteki gibi hükümet boşluklarını kaldıracak bir dönemde değiliz. Bunu biz önceden fark ettik. AK Parti olarak ve anayasanın bir an önce değişerek güçlü bir yönetime güçlü bir Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi artık milletin önüne geldi. Biz bununla daha güçlü bir Türkiye’yi başaracağız dünyada siyasi olarak daha güçlü bir ülke olacağız” ifadelerini kulandı.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve  Malatya Milletvekili Taha Özhan da konuşmasında, “Teşkilatımız gerçekten hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimlerinde ardı ardına kısa bir sürede çok zor şartlar altında Türkiye çok ciddi anlamda sıkışmışken 2 tane seçimi Malatya özelinden söyleyecek olursak Türkiye ortalamasının çok farklı bir yerde başarı anlamında pozitif anlamda atlatmıştır. Dolayısıyla bu teşkilat her anlamda yüzünün akıyla bütün imtihanlardan çıkmıştır. İnşallah önümüzdeki anayasa referandumunda da Malatya’dan güçlü bir şekilde destek vereceğine olan inancım tamdır” dedi.

Milletvekili Özhan, “Bugün şuan ki mevcut sistemin sisteminin ismini tanımlamak gerçekten siyasi literatürde siyaset ilminde imkansıza yakın bir çaba olur. Türkiye'nin ismini vermeden, şu anki cari sistemin yapısını, dünyanın farklı yerlerindeki siyaset bilimi hocalarına sorsanız, ‘Dünyanın bir yerinde böyle bir sistem var, ülkeyi yönetenler şöyle şöyle seçiliyor, erkler şu şekilde, yetki ve sorumlulukları şunlar. Bu sisteme ne denir?’ derseniz, emin olun en sonunda verecekleri isim parlamenter sistem olur. Hatta daha kötüsünü söyleyeyim, buna henüz siyaset biliminde bulunabilmiş bir isim yok. Kısaca siz buna ucube yapı deyin. Bunun her şart altında düzeltilmesi gerekir. Normal şartlar altında Türkiye’de ciddi anlamda siyaset yaptığını düşünen yapma hevesi içinde olan bunu kurumsallaştırıp partilere dönüştüren herhangi bir hareketin bir unsurun muhakkak ve muhakkak en önemli ögelerinden birisi böylesine çarpık bir sistemin içerisinde ismini bile koymaktan zorlandığımız hatta koyamadığımız bir sistemde ülkenin yol alamayacağını mümkün olamayacağını düşünmesi ardından da buna çözüm getirmesi beklenirdi. Ama öyle bir taassupla karşı karşıyayız ki bırakın bir şeyi fiilen değiştirmeyi bunu tartışmayı bile zül kabul ettiler. 80 yıldır zaten bir şeyleri tartışmaya tartışmaya kendileri tartışılır hale geldiler. Millette bunlara itibar etmiyor. Yarım asır geçti ne bir iktidar yüzü gördüler ne de bir irade yüzü gördüler" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Taha Yasin (7 yıl önce)
    Ucube olan sistem değil Davutoğlunun ekibidir. En kısa zamanda tasfiye edilmeleri memleket yararınadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • can (7 yıl önce)
    Ya allah askına şimdi bile bu yönetim ile konuşmuyormusunuz? ? ne tez ucube oldu. Pekı bu ucube yapı degilmiy di sizi seçip bu koltuga oturtan..?? ne tez ucube oldu..Yarın başka bır sıstem istersınız o na da artık ne isim koyarsınız çok merak edıyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mühim Değil (7 yıl önce)
    1- daha karla mucadele bile edemeyen, yollari amansizca kostebek yuvasina ceviren sn. cakir'i birdahaki secimde istemiyorum, 2- sn. sahin , ozhan, n.yasar ve diger milletvekilleri nerelerdeler? (verilmeyen oydan da sorumlu oldugum gibi verilen oydan da ben sorumluyum) benim secemedigim adaylardan ben sorumlu degilim. 3- sn. ozhan'i secimden sonra ilk defa buralarda gordum, yanlis miyim? bilmedigim birsey varsa soyleyim lutfen. 4- gozle gorulur elle tutulur benim goremedigim ne yaptı sn. vekiller.? 5- malatya bunlari hakedecek ne yapti? Siz Cumhurbaskanimiza dua edin..
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (7 yıl önce)
    15 Yılda Tarımı Bitirdiniz,Turizimi Birirdiniz,İhracatı Bitirdiniz,Sanayi Bitirdiniz,Eğitimi Yerde sürünüyor,Ahlak çökmüş,Hırsızlık Başını almış Gidiyor,Terör hergün şehit haberleri gelir Çevremiz ateş altında Yaşın kaç vekil efendi Siz bu ülkeye ne yaptınız kaç projede imzanız var sizin söylemleriniz ucubedir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)
    Hem 50 yıldır iktidar yüzü görmediler diyip hemde mevcut sistem ucube demek ancak üst akıl işi. ABD de 15 temmuz kalkışması yapanlara bu terör örgütünün ARKASINDA fetö var , incirlik var diyemiyen kontenjan vekilim şehrimize teşrif etmiş. Sizin yap işlet devret projeleri ile yaptıklarınız ülkenin yirmi otuz yılını ipotek altına almaktır. Şimdi bu ödünç refahın cezasını ödüyoruz. Size başkalık değil saltanatı da verseler batırır sonra yine başarısızlığınızı örtmek için suçlu ararsınız. Anayasa komisyonunda anlaştığınız 64 maddeyi değiştirmek yerine başkanlık sistemini neden tercih ettiğiniz ileride devlet Bahçeli'nin anılarında yayınlanır. Ülkede üretim yok , dış ticaret şu yüksek kura rağmen artı vermiyor aksine açık veriyor. Her köye, kasabaya üniversite açmakla eğitim kalitesi artmıyor. İleride sıhhı tesisat ustası bulamayacağız. Teknik okulların içi boşaldı. Ne oldu sizin 15 yıllık iktidarınızda Malatya da eğitimde, sağlıkta, ekonomide ileri giden bir veriyi paylaşabilir misiniz ? Malatya'ya sivil hava alanı açtınız mı? OSB lerin üretim kapasitesi arttı mı? İşsizlik düştü mü? Hafif raylı veya metro kuruldu mu? Batık durumdaki araştırma hastanesinde bir tek kar eden birim karaciğer bölümü. Onun da başında Malatya sevdalısı bir hoca var. Çok şükür serok Ahmet ekibi gitti de komşularımızla aramız düzeldi. Tek olumlu gelişme bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa BULUT (7 yıl önce)Ülkü Koçak isimli kullanıcı yorumuna
    Yüreğine sağlık Sn Ülkü (bay/byn bilemediğimden solayı Sn. ile başladım.)
    0
    0
    Yanıtla
  • Daha çok eksik soru var. Vagon onarım fabrikası 14 yıldır atıl durumda. Bölge hastanesi malatyanın hakkı olduğu halde Elazığ a verildi. Bölge müdürlüklerinin çoğu elazığ da, Malatya da olanlarda elazığa gönderildi. Normalde bölge müdürlükleri büyükşehirlerde olur. başarısızlıkarını yaz yaz bitmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut02 (7 yıl önce)
    ben sayın mustafaŞahinin yerinde olsam taha özhanla aynı masada oturmam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (7 yıl önce)
    Malatya milletvekili mi taha Özhan ben Malatya'lı olmama rağmen tanımıyorumda
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Sistem,dedikleri,sey,rahmetli,ataturk,ve,arkadas Larin,kurmus,oldugu,cumhuriyeti,demokiresiyi Ozgurlugu,ve,atatuk,devrimlerini,ortadan,kaldir Mak,padisahlik,sistemini,kurmak,onun,icin Baskanlik,sistemine,hayir,hayir,diyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (7 yıl önce)
    Herşeyin bir zamanı vardır. Anayasa değişikliği için ancak zaman ve fırsat bulunabildi. Ne zaman vatan ve millet için hayırlı bir iş yapılacak olsa içerde ve dışarıda bütün şer odakları bir araya gelip engel olmaya çalışıyorlar. Ülkemiz için hayır olan bütün çalışmalar için rabbim muvaffakiyet nasip etsin. Ülkeye zarar verecek bütün şer odaklarının şerrinden bizleri muhafaza eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)Emin isimli kullanıcı yorumuna
    15 yılda ülkeyi bitirdiniz! Ama çok şükür alnı secdeye değen bir Cumhurbaşkanımız var demekten başka hiç bir söz söyleyemiyorsunuz!!! Her sakallıya biz hacı demiyoruz lakin... Arabın hipnozundan çıkın artık, Asil Türk gibi yaşamayı tercih edin. Belki bir nebze cehaletten kurtulursunuz!
    0
    0
    Yanıtla
  • H. Hakan Doğan (7 yıl önce)
    Vekillerin ne söyleyeceğini zaten biliyoruz da Danışılanlar ne demişler onu merak ettim.! Bir de sayın vekilim Allah aşkına yaşı en genç olan sizsiniz ama fotoğraflarda gerek giyiminiz gerek duruş hiç olmamış. sizi çok yaşlı göstermiş. Fotoda en genç dinamik duran Ahmet ve Hakan bey bilginiz olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 yıl önce)
    Sayın vekil, seni hiç tanımayan bir kente gelip, hiç tanımadığınız insanlardan oy alıp, hiç emek vermediğiniz kentin vekili olarak maaş alırken de "Ben bu ucube sistemin parçası olarak maaş almayı reddediyorum" diyin de o zaman söylediklerinizin anlamı olsun. Ben de sizi vekil yapanlardan biriyim. Ucube dediğiniz bizim şehitlerimizin kanıyla kazandığı Cumhuriyet ve onun meclisi. Yazıklar olsun verdiğim oya
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Malesef siz saeçmediniz parti liderleri önümüze getirdi bu şanslı kişileri biz de seçtik ne kadar demokratik anlayışsa.Şimdi de büyük başkan seçecek bizde oy kullanacağız oldu da bitti maşşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa BULUT (7 yıl önce)Cengiz karaca isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru Cengiz bey. Yüreğine sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 yıl önce)
    Ucube TBMM mi? Parlamenter sistem mi? 15 Yıldır yönettiğiniz sisteme ucube demek ne acı.Bunu bir milletvekilinin ağzından duymak ne acı. Bunu bir Malatyalıdan duymak daha da acı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (7 yıl önce)
    Nikah Sarayını başka bir parti veya grup isterse bu kadar rahat kullanabilir mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)
    15 yıldır iktidardalar öncesindede ANAP içinde MSP Refah Partisi içinde iktidarda oldular şimdi ucubeyi görmüşler. İktidardan düşme durumları olduğu zaman bir şeyler uyduruyorlar. Tertemiz Cumhuriyeti CHP den sonra teslim aldılar yıkmak adına ellerinden geleni yaptılar yapmaya devam ediyorlar. Ancak Türk Milleti gereken hassasiyeti göstererek gerekeni yapacaktır. AKP döneminde dış borç, cinayetler, hırsızlık, gasp, kumar oyunları boşanma iflaslar icralar kat kat arttı. Asıl ucube olan AKP nin ta kendisidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (7 yıl önce)
    Yıllarca "ucube" dediğiniz sistemle yönettiniz bu ülkeyi şimdi mi aklınıza geldi bu sistemin ucubeliği. Siz sevmediğiniz herşeye ucube dersiniz tıpkı sanata, bilime, cumhuriyetin kurucularına dediğiniz gibi... Vakti gelince halk da inşallah sizin gibileri gönderecek
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (7 yıl önce)
    Sayın vekil neden getireceğiniz yeni sistemin özelliklerini anlatmıyor da mevcut sistemi kötülüyorsunuz.Çünkü anlatacağınız hiçbir olumlu yönü yoktur.
    0
    0
    Yanıtla