SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milletvekili Babacan 'Bugün Yine Aynı Noktadayız' Dedi Ama..

Milletvekili Babacan 'Bugün Yine Aynı Noktadayız' Dedi Ama..
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, bazı bölgelerdeki yıkıma ilişkin olarak yaptığı açıklamada, haksız ve adaletsiz belirlenen rezerv alan kapsamına alınan bazı bölgelerdeki ‘yıkım’ ile ilgili tepkilerle ilgili açıklamasında, hak arayan vatandaşlara rağmen bu işlemlerin yapılacağını ‘devletin bir de kılıç yüzü’ olduğu tehdidi eşliğinde ifade eden Vali Seddar Yavuz'la aynı noktaya geldi. 

Yaptığı yazılı açıklamasına, Eski Şire Pazarı'nın yıkılacağına ilişkin söylentileri yalanlayarak başlayan Babacan, tüm yeniden imarla ilgili süreçteki haksızlık ve hukuksuzluklar, mülk sahiplerinin belirsizlikler ve farklı söylemler nedeniyle ‘mallarına çöküleceği endişesi’ni taşıdığı binaların yıkımı ile ilgili ilk baştaki ifadelerinden farklı bir söylem geliştirdi ve şunları söyledi:

"Eski Şire Pazarı ile alakalı esnaf arasında bir söylenti dolaştığı bilgisini aldım. İlk olarak doğrudan şunu söyleyelim: burasının yıkımı söz konusu değil. Seçim döneminde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er ve Battalgazi Belediye Başkanımız Bayram Taşkın ile beraber esnafın talebi ve daveti ile burayı ziyaret etmiş ve kendilerine çok net ifadelerle, kimsenin durduk yere oradan çıkarılmayacağını, bazı mesnetsiz iddialara konu olduğu üzere orasının komple ve keyfi olarak yıkılmayacağını, kimsenin maddi olarak kalkamayacağı bir yüke zorlanmayacağını, kimsenin başka bir yere zorla taşınmayacağını söylemiştik. Bugün yine aynı noktadayız. 

Fakat şehirde ısrarla bazı meselelerinin çarpıtıldığını görüyoruz. Kışla Caddesi durumunda da aynı şeyi yaşadık ki o zaman meseleyi açık açık anlatmamıştım. Orada kendilerine 6 ay süre vermiş olmamıza ve arka taraftan gelip en son caddenin yıkım kararı çıkmış olmasına rağmen, ufak bir grubun doğru olmayan iddialarla tüm şehri bloke etmesine şahit olmuştuk. Ta ki net şekilde yıkım sürecini kararlılıkla başlatana kadar. 

Şimdi, Eski Şire Pazarı'ndaki duruma açıklık getirelim ki Kışla Caddesi'ndeki yalan ve algı durumunun bir benzerini yaşamayalım. Buradaki bazı dükkanlar ve bloklar, orta hasarlı olmaları ve zamanında güçlendirme ruhsatı almamış olmaları dolayısıyla yönetmelik gereği ağır hasara dönmüş durumdalar. Yıkım kararı, sadece ağır hasara dönmüş olan bu bloklar için geçerli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan özel olarak bilgileri talep ettim. Buna göre; yapılardan 7 tanesi için orta hasarlı tespiti yapılmış. Bu yapılar, Bakanlığın ilgili belediyeden aldığı bilgiye istinaden ilgili genelge gereği, süresinde güçlendirme ruhsatı alınmaması sebebiyle 5 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla ağır hasarlı sayılarak sistemde ona göre işlem görme sürecine girmiş. Bu yapılar için idari mahkemeye dava açılmış fakat mahkeme tarafından herhangi bir yürütmeyi durdurma kararı da verilmemiş. 

Özetle; bu anlattığım süreç tüm şehrin bildiği üzere ticarethane ya da konut fark etmeksizin şehrin tamamında zaten uygulanan bir uygulama. Mesele bundan ibaret. 

Tüm Malatyalılardan tekraren ricam: lütfen süreci tıkamayalım. Ticarethane ya da konut sahipleri olarak bu şehrin ayağa kalkmasını istiyorsak, kendi gündelik çıkarlarımız için şehre engel olabilecek herhangi bir sürecin içine girmeyelim ve asılsız ithamlarla işin gerçeğini ve hakikatini çarpıtmayalım. Bu şekilde Malatya'ya sadece zarar vermiş olacağız. Lütfen bunu yapmayalım."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • A Ali (2 hafta önce)
    Sayın vekilimiz her konuyu gündeme getiren halkını çok seven bütün vekiler için gece gündüz soğuk sıcak demeden çok az maṣṣla çalıṣan fedaker vekiller Allah rızası için sürücülere bir ṣekilde eğtim vermeyi düṣünün bir zahmet günlük 60... 70 kiṣi ölüyor binlerce yaralı hiç mi vijdanız sızlamıyor bunun siyasi bir tarafı yok kim karṣı çıkar bir kayserili oğlu kadar gündeme gelmiyor sagcısı solcus yok 85 mil Türkiye için yapın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mişmiş (2 hafta önce)
    Sayın Vekilin h indeksi 4, i10 indeksi 2 Aldığı atıf 51. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde bu bilimsel kriter ile Prof. olan yok. Sadece bu ülkeye özgü. İnönü de daha kötüleri de var. Yazıklar olsun be bu ülkeyi bilimsizlikle bitiriyorsunuz. Helal olsun size. Rabbim ilim temelli kurduğu kainatı için ilmi isteyene veriyor. Ve onlar çalışıyorlar. İlim ilim ilim. Film değil
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet Celil (2 hafta önce)
    Biri bu konuk milletvekiline desin ki sen önce Malatya'da yaşa da sonra Malatya ile ilgili ahkam kes. Açıkça söylesin bakalım ailesiyle birlikte Malatya'da mı yaşıyor yoksa İstanbul Ankara'da mı?
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ak ak ak (2 hafta önce)
    Beni bir kez daha seçin söz malatyayi ayağa kaldıracağız ak ak ak :)
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Zurna 44 (2 hafta önce)
    Mevcut Şire pazarı miadını doldurmuştur zaten depremde de ağır hasar aldı. Kaldı ki yeni Şire pazarı yapıldı. Esnaf inat etmeden oraya taşınmalı mevcut şire pazarı da Malatyamıza yeşil alan, park, çocuk parkı ve alışveriş merkezi olarak kazandırılmalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)
    yav arkadaş bu eski şire pazarı neye benziyor Allah aşkına, koskoca kayısı ticaret merkezi yapılmış hala bazı takoz amcalar yüzünden o kötü pazar orada duruyor.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)
    Depremin ilk zamanları zordu ama şimdi Malatya da yaşamayı vatandaş ve esnaf için daha da zor hale getirdiniz Kışla caddesi ne süre 2024 yılı yıl sonuna kadar süre vermiştiniz 6 ay değil size inanmıyoruz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Dilaver (2 hafta önce)
    Milletine yalancı diyen bir vekil adam haklı aralık ayına kadar süreyi kendi verip sonra milleti nikah sarayına çağırıp ortadan kaybolan başkası
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Cafanalı (2 hafta önce)
    Yıkılması ve yeniden yapilması çok güzel olacak zaten hasar almış olası büyük depremde nasıl ayakta duracak yakınca bölgesi 1 sene içinde bitecek çok çabuk ilerliyor bittiği zaman bu karşı çıkanlar ne diyecek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan Polat (2 hafta önce)
    Hakikaten yazık!!! Bu memleket bir adım öteye gidemez. Sırf Gürkan yaptı diye niye bu kadar direnç anlamadım. Savunduğunuz eski şire pazarına hakikaten pazar diyorsanız yeni yapılanı yıkın.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Bekir (2 hafta önce)
    Söğütlü camisini rant uğruna yerinden edip sonra da şehir meydanına nakleden akıl mı bu şehri geliştirecek? Ne yaptığınız belli ne söylediğiniz? İlgili bakan bir kez daha gelip cami için bu kez Valilik önündeki meydanı gösterse tık ses çıkaramayacak olanlar mı şehri geliştirecekler. Herşey güç sahibinin iki dudağı arasında bu arada mülk sahipleri de bu tozduman arasında mallarının yağmalanmaması için çaba gösteriyor. Sayın milletvekili henüz bunu anlamamış veya oda bu işin içinde. Siz mülk sahibine aldığınız yerde hiç hak kaybına uğramadan, zarar ettirmeden, aldığınız kadar yerini vereceğinizi söyleyebiliyor musunuz? Hayır. Adamların malına çöküp sonra da bekleyin diyorsunuz. Ayrıca Kışla Caddesi esnafına söylediklerinizin, Söğütlü Cami meselesinin arkasında durabildiniz mi şimdi bu açıklamayı yapıyorsunuz. Size niye inanalım AK Partinin son dakika piyangosu sayın milletvekili.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Seçimden önce 2024 sonuna kadar kimse dokunmayarak, seçimden sonra yıkın. İki yüzlü siyasetiniz batsın. Belediyelerin söz hakkı mı var, şehre peşkeş çeken sizlersiniz. Çöküyorsunuz !
    %100
    %0
    Yanıtla