SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Milli Ekonomiye Yıllık 154 Milyon TL Gelir Artışı Sağlanacak'

0
Güncellendi - 2020-09-27 07:49:30
'Milli Ekonomiye Yıllık 154 Milyon TL Gelir Artışı Sağlanacak'
A- A+ PAYLAŞ

 Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Malatya için çok büyük önem arz eden Yoncalı Barajı inşaatında çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, barajın tamamlanması ile depolanacak 114 milyon metreküp su ile 174 bin 90 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağına işaret etti.

Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen Malatya Yoncalı Barajı'nda gövde dolgusu ve dolusavak imalatlarının tamamlandığını ve çalışmaların aralıksız sürdüğünü aktaran Yıldız, Yoncalı sulaması kapsamında yapımı devam eden 9040 metre uzunluğundaki Yoncalı Sulaması İsale Tüneli'nde de çalışmaların devam ettiğinin altını çizdi.

Genel Müdür Yıldız, şunları kaydetti:

"Tünelin giriş ve çıkış portal kazıları, giriş portal beton kaplama imalatları, klasik metotla açılan 427 metre tünel kazısı ve desteklemesi tamamlandı. Tünel delme makinasının kurulum çalışmaları tamamlanarak tünel açma çalışmaları devam ediyor. Temelden 98 metre yüksekliğinde, 114 milyon metreküp su biriktirme hacminde ve 2,25 milyon metreküp gövde dolgu hacmine sahip Malatya Yoncalı Barajı'nın ve diğer bileşenlerinin tamamlanması ve bölgede yapılacak sulu tarımla hem tarladaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacak. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede tarımsal istihdama katkı sağlanacak ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 154 milyon lira gelir artışı sağlanacak."

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Bynedim (4 yıl önce)
    Şınu hiç ama hiç anlamıyorum bu barajlar vs yapılıyor buralara personeli kim nasıl alıyor bu barajlara kim bakıyor çok ama çok merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    35-40 Senelik bir türlü bitirilemeyen bir baraj projesi. Köyler kasabalar boşaldı. Köylerde kasabalarda genç, çiftçilik yapacak kimse kalmadı. Belki zamanında yapılsaydı hem bölge çiftçisine hem de ülke ekonomisine büyük katkısı olacaktı. Geç te olsa projenin bitirilmesi önemli. Ancak şehre giden nüfus geri gelmez bir daha. Rahmetli Ecevit köykent projesi başlatarak nüfusun şehre göç etmesini engellemek istemişti ancak ömrü vefa etmedi. Avrupaya baktığınızda şehirlerin nüfusu birbirine yakındır. Nüfus tüm şehirlere homojen dağılmıştır. Ancak bizim ülkemizde planlı bir büyüme olmadığından nüfus belirli bölgelere aşırı yığılmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa bey çok haklısınız. Size katılıyorum. Ancak şöyle bir tehlike daha var. Bu ödeneklerle en az 30 sene SONRA sulamaya açılır.
    0
    0
    Yanıtla