Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geçtiğimiz günlerde TMMOB Mimarlar Odası Malatya Şubesinin yapılan genel kurulu ile göreve seçilen Yunus Emre Fidanel’i ve yönetim kurulunu ziyaret etti.
Malatya Mimarlar Odası Şubesini ziyaret eden Başkan Gürkan, güven tazeleyerek göreve ikinci kez seçilen Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel ve yönetim kurulunu tebrik ederek, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu.
“Hem Belediyelerimize, Hem Mesleğimize Hizmet Etmeye Çalışacağız”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduklarını söyleyen Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, “7’nci dönemimizi geride bıraktık. 8’inci dönemde de inşallah iki yıl boyunca Malatya’daki mimar meslektaşlarımıza, mesleğimize ve Malatya’mıza hizmet etme gayretiyle çalışmaya devam edeceğiz inşallah. Belediyelerimizin en büyük paydaşı mimarlar odası tabi ki. Bu anlamda Malatya’da 400 mimarımız var ve mimar arkadaşlarımızla birlikte gayret içerisinde hem belediyelerimize hem mesleğimize hizmet etmeye çalışacağız. Malatya’mızı daha yaşanılabilir bir şehir haline getirmeye gayret edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızı odamızda ağırladık. Bu bizim çok önemli, çok değerli” dedi.
“Mimarlarımız Her Zaman Bizim Yanımızda Olmuştur”
Mühendis ve mimarlık mesleğinin önemli olduğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Mimarlarımızın şehir estetiği, şehir görünümü, şehir görselliği ve çevre düzenlemesiyle yapı formatı açısında önemli görevleri vardır. Bizlerde Büyükşehir Belediyesi olarak mimarlarımızla ve diğer paydaşlarımızla ortak bir şekilde şehrimizin yön haritasını ve yön pusulasını oluşturmaya gayret ediyoruz. Bizim katılımcı belediyecilik ilkesi temeli esasında şehri yönetirken, şehrin değerleriyle şehri yönetmek bizim için bir şiardır. Özellikle STK’lar olsun, meslek kuruluşları olsun, mimarlar odamız olsun, sendikalar olsun, kanaat önderleri ve yerel önderlerimiz olsun onlarla birlikte şehrimizin yön haritasını ve pusulasını oluşturmaya gayret ediyoruz. Şehirleri genel değerlendirmeyle kültürel modlarını, çevre düzenlemelerini, imar yapılarını gerçek anlamda bütünleşik bir şekilde icra ve ihya etmeye gayret edersek o şehir çağdaş, modern anlamda yaşanılabilir bir şehircilik hüviyetine kavuşur.
Malatya kadim bir şehirdir. Değişik medeniyetleri, uygarlıkları ve kültürleri üzerinde barındıran ve o geçmiş medeniyetlerin şu anda günümüze kadar ulaşan eserleri var. O eserlerin gün yüzüne çıkarılması noktasında mimarlarımız hep bizim yanımızda olmuştur. Bu anlamda mimarlarımızın hepsine teşekkür ediyoruz. Diğer taraftan şehrimizin daha modern ve çağdaş bir görünüme kavuşması için yeni yollar, yeni arterler, yeni akslar ve yeni yeşil alanlar oluşması noktasında mimarlar odasını hep yanımızda gördük. Özellikle de şehrimizde yeşil kuşak projesi diye başlattığımız şu anda millet bahçesi olarak ihdas edilen yerde de o dönemde stadyumun yeşil alan olması noktasındaki ifademize mimarlar odasından güçlü bir ses ve güçlü bir destek gelmiştir. Bu anlamda mimarlar odamızın değerli başkanının şahsında bütün mimarlarımızı kutluyorum. Önemli olan şehrimizi mazisine layık istikbale hazırlamaktır. Hep birlikte el ele vererek şehrimizi daha aydınlık daha güzel yarınlara birlikte götüreceğimizi inanıyorum” diye konuştu.
Bülten