SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÖÜ 5 Fakülte, 1 YO, 8 MYO ve 1 Enstitüyle Başlayacak

0
Güncellendi - 2018-05-11 05:20:32
MTÖÜ 5 Fakülte, 1 YO, 8 MYO ve 1 Enstitüyle Başlayacak
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Genel Kurulunda, 4’ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören; aralarında Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin de (MTÖÜ) bulunduğu bazı üniversitelerin bölümlerini yeni kurulacak üniversitelere bağlayan kanun tasarısının 14 red oyuna karşı 188 oyla kabul edildiği bildirildi.

TBMM Genel Kurulu’nda 9 Mayıs Çarşamba günü gece yarısı saat 00.30 sularında yasalaşan “Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” metnine göre; Malatya Turgut Özal Üniversitesi 5 fakülte, 1 yüksekokul, 8 Meslek Yüksekokulu ve 1 enstitüden oluşan akademik birimleri ile kuruldu. Buna göre; Turgut Özal Üniversitesi İnönü Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilen Su Ürünleri Fakültesi ile Ziraat Fakültesi ve yeni kurulan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden oluşuyor.

-İlçelerdeki MYO’lar yeni üniversiteye geçti

İnönü Üniversitesi'ne bağlı iken bağlantısı değiştirilen Sivil Havacılık Yüksekokulu Turgut Özal Üniversitesine bağlanırken, İnönü Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilen Arapgir Meslek Yüksekokulu, Akçadağ Meslek Yüksekokulu, Battalgazi Meslek Yüksekokulu, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu, Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu, Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu, Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu ile Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu da yeni üniversitenin bünyesine geçti.

Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde ayrıca yeni kurulan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü de bulunacak.

-4 bin 401 öğrencisi var

5 fakülte, 1 yüksekokul, 8 MYO ve 1 enstitüden oluşacak olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi, ilk kampüsü olarak Eskimalatya’daki Tacan Yerleşkesinde faaliyete geçecek. İnönü Üniversitesi’nden Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne aktarılan fakülte ve MYO’lardan dolayı 4 bin 401 öğrenci de aktarılmış oldu.

-Yasa maddesindeki hali

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin TBMM’de kabul edilen yasadaki hali şu şekilde:

“Malatya’da Malatya Turgut Özal Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulmuştur.

Bu Üniversite;

a) İnönü Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilerek Rektörlüğe bağlanan Su Ürünleri Fakültesi ile Ziraat Fakültesinden, Rektörlüğe bağlı olarak yeni kurulan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden,

b) İnönü Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilerek Rektörlüğe bağlanan Sivil Havacılık Yüksekokulundan,

c) İnönü Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilerek Rektörlüğe bağlanan Arapgir Meslek Yüksekokulu, Akçadağ Meslek Yüksekokulu, Battalgazi Meslek Yüksekokulu, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu, Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu, Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu, Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu ile Yeşilyurt Meslek Yüksekokulundan,

ç) Rektörlüğe bağlı olarak yeni kurulan Lisansüstü Eğitim Enstitüsünden, oluşur.”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin kuruluşunu da kapsayan “Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın” yasalaşması için yapılan açık oylama sonucunda, 550 milletvekili bulunan mecliste  202 oy kullandı. 188 oy ile tasarı kabul edilirken, 14 red oyu kullanıldı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • düşünür (6 yıl önce)
    Harika erzurum teknik bandirma 17 eylül gibi adı hiç duyulmayan kılavuzda görünmeyen yeni bir rant kapısı geldi malatya ya. İnönü den sonra kurulan üniversitelerin kampüsleri her açıdan harika ve büyük kampüsler mersin dicle adnan menderes vs inönü niye hiç gelişmiyor çünkü (malatya cepte) başka üniversite kampüsü görmeyenler lütfen cevap yazmasın!
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    O kadar zengin bir ülkeyiz ki parayı saçacak yer bulamıyoruz. Yeni üniversite adeta bir Harvard olacak. Malatya'ya rant dışında bolluk ve bereket saçacak. Tüm dünya insanları burada okumak için adeta yarışacak! Yazık bu ülkeye. Yazık ben yapınca olur işlerine. Bu üniversite bu ülke için tam bir fiyaskodur. hadi hayırlısı.
    0
    0
    Yanıtla