SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

MTÜ'de Hasat Şenliği Yapıldı

0
Güncellendi - 2019-01-23 04:48:06
MTÜ'de Hasat Şenliği Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 2. Sınıf Öğrencilerinin “Genel Sebzecilik” dersinin uygulama kısmında arazide yetiştirdikleri sebzelerin sunumu ve topladıkları yerel tohumları sergiledikleri geleneksel Hasat Şenliği yapıldı.

Battalgazi Tarım Kampüsündeki öğrenci yemekhanesinde gerçekleşen Hasat Şenliğine Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Prof. Dr. Feridun Merter ve Prof. Dr. Ahmet Harma,  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Karlıdağ ile akademik ve idare personel ve öğrenciler katıldı.

Ziraat Fakültesi yönetim ve öğretim üyeleri ile birlikte öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, şenliğin açılışındaki konuşmasında öğrencilerin kendi ürünlerini kendilerinin yetiştirip, ardından hasat şenliği düzenlemesinin oldukça faydalı ve etkin bir uygulama olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, “İleride inanıyorum ki bunu mesleki hayatınıza da yansıtacaksınız.  Her türlü geleneksel ürünlerimizin insan sağlığına faydalarını araştıran projeler yapmanızı da istiyorum.  Size en önemli mesajım; bir şeyi kafanıza koyduğunuzda onu gerçekleştirmek için çok çalışmaya devam ederseniz,  o gerçekleşiyor. İleride ne olmak istediğiniz, ne yapmak istediğinizi şimdi öğrencilik yaşamınızda kararlaştırın.Yaptığınız her faaliyetleri yerelle sınırlandırmayın, tüm Türkiye’ye yansıtın. Göreve başladığımda da ifade etmiştim; sahada ve laboratuarlarda olacağız. Bizler öğrencilerimizin her türlü bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerinin yanında olacağız ve destekleyeceğiz. Öğrencilerimiz için hazırlayacağımız sürpriz yeni projelerimiz de olacak.” dedi.

Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Altuntaş ise,  “Ziraat Fakültesi teorik bilginin yanında arazide ve laboratuvarda ki uygulamalarıyla bir bütündür.  2. Sınıf öğrencilerimiz ilk arazi deneyimlerinde nispeten daha kolay olan serin iklim sebze türlerini yetiştirdiler. Toprak hazırlığı, tohum ekiminden başlayıp sulama, gübreleme, çapalama ve hasadına kadar bitki yetiştirme süreçlmerini öğrenciler kendileri yaptılar. Bu sayede bitkileri tanıdılar,  arazideki sorunlara kendileri çözüm buldular.  Ayrıca yerel sebze tohumlarını toplayıp familyalarına göre türleri ayırdı ve sergilediler.  Bu anlamda hem sebze tohumlarını tanıdılar,  hem de yöreye ait yerel tohumları muhafaza etmek üzere fakülte bünyesinde topladılar.  Bu tohumları daha sonra yetiştirerek devamlılığını sağlayacaklardır.”  dedi.

Hasat Şenliği öğrencimler için hazırlanan yaş pasta toplu olarak kesilirken, yine öğrenciler tarafından hazırlanan ikramlar konuklara servis edildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Emine guler (5 yıl önce)
    Ziraat fakültesi mezunuyum her sene onlarca mezun oluyor ve atanma çok çok zor ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut özal öğrencisi (5 yıl önce)
    Ben de orada bitki koruma öğrencisiyim.Demek ki bir şeyler ekilmiş ki hasat yapılıyor.Bir şeylere emek verilmiş ki bugün tanıtımı yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (5 yıl önce)
    kımılı şirketi, aşağı şehirde yapılan her türlü olumlu adımdan rahatsız. Turgut Özal'da olumlu bir etkinlik oldu mu kımılı şirketi ve kripto klavyeleri hemen karşı atağa geçiyorlar. Kripto ekip, gerçekten çok rahatsız. Ziraat Fakültesinde personel olacaksın, öğrenci olacaksın ama 2. sınıf öğrencilerinin uygulama dersinden haberin olmayacak. Ayıp be. Bari yalan söylemeyin. Eleştir ama yalan söyleme. Osman ve M. Can denen adamlar, ikinizde yalan söylüyorsunuz. Gidin Özlem hoca size nasıl uygulama dersi olduğunu anlatsın, gidemezsiniz, yüreğiniz yetmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA LI (5 yıl önce)
    Arkamızda ablamız olmadığı sürece hiç bir şey olamazsın okumak bile boş Ziraat fakültesini bitirdim çorap satıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed can (5 yıl önce)
    Tek söyleyeceğim bunlar ne ekmiş merak ettim ?biz ogrenciyiz orda tek seralarda sebze çiçek yetiştiriyorlar onlarda personelleri inonuye göndermişler artık ne ekerler meraktayim
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (5 yıl önce)
    Ya afadersin ama biz orda çalışan personeliz neyin hasadı hiçbirşey yapmadılar ki bomboş araziler
    0
    0
    Yanıtla