SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

MTTB'den Hukuk Akademisi

0
Güncellendi - 2019-03-11 02:19:49
MTTB'den Hukuk Akademisi
A- A+ PAYLAŞ

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya İl Başkanlığı ve Bünyesindeki Ombudsmanlık Topluluğu tarafından başlatılan ve altı hafta sürecek olan Hukuk Akademisi’nin ilk programı düzenlendi.

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa MTTB Malatya İl Başkanı Mehmet Sağdıç, Avukat Bayram Taşkın ve hukuk öğrencileri katıldı. Burada konuşan Sağdıç, “Milli Türk Talebe Birliği olarak geçmişimizden günümüze çalışmalarımız devam etmektedir. Bizler tarihimizden aldığımız misyonumuzla beraber 1916’dan başlayan 102 yıllık bir çınar niyetindeki öğrenci hareketinin teşkilatı olarak siyasette, ekonomide, bilimde ve sosyal bilimlerde yaptığımız çalışmalarla nicelik noktasında değil, nitelik noktasında faydalı olabilmek için hem ülkemize, hem Ümmet coğrafyasında hem de konumuz itibariyle yerel çerçevemizde ne yapabiliriz noktasında çalışmalara ağırlık veriyoruz. Bugün hem üniversitedeki Ombudsmanlık Topluluğumuz olsun hem de üniversite teşkilatımız olsun sizlere böyle anlamlı ve nitelikli bir program hazırlamıştır” ifadelerini kullandı.

Avukat Taşkın ise, İslam Dininin temelinde adalet ve hukuk kavramlarının yattığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“İnsanların hem kendi aralarındaki ilişkileri düzenlemek hem de toplumsal ilişkileri düzenlemek için hukuk lazımdır. Hukuk, kişiler arasındaki ilişkileri, toplumla olan ilişkileri ve devletle olan ilişkileri düzenleyen normlar bütünüdür. Bu kuralların bütünü hukuktur. Bu kurallarla ve ilimlerle uğraşan şey de hukuk bilimidir. Bizim inancımızın temelinde adalet ve hukuk vardır. Bütün dinlerin temelinde adalet ve hukuk vardır. Hukuk aslında hat ve sınır bilmedir.”

Hukukun ekmek ve su gibi temel bir ihtiyaç olduğuna değinen Taşkın, sözlerine şöyle devam etti:

"Hukuk ihtiyaçtır. İnsanlar toplumsal güvenliğe ihtiyaç duyar ve ihtiyaç duymasıyla devlet ortaya çıkar ve biz buna ‘nizam, sistem ve hukuk’ diyoruz. Devlet aslında bir hukuk düzenidir. Bir devletin temelimde hukuki bir güvenlik vardır. İnsanların güvenliği ile devlet doğar. Hukuk ekmek, su ve sağlık gibi bir ihtiyaçtır. Bugün ekmek ve su nasıl lazımsa hukuk da lazımdır. Devlet sosyal bir organizasyondur ve belli bir ömrü vardır. Devlet, çocuk gibi büyür, gelişir ve yıkılır. İnsanlık tarihinde birçok örneği vardır. Devlet canlı bir organizma olduğu gibi hukuk da canlı bir organizmadır. Hukuk sadece kişiler arasında değil, devletler arasında da ilişkileri düzenliyor. Devletler arasındaki münasebetlerde de hukuk lazımdır.”

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız