SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

MTÜ'de Akupunktur Eğitimi

0
Güncellendi - 2021-09-11 01:27:49
MTÜ'de Akupunktur Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Akupunktur eğitimi verilecek.

MTÜ GETAT tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Ekim 2021 tarihinde başlayacak eğitim programı 5 ayda tamamlanacak ve 6 Mart 2022 tarihinde sona erecek. Eğitim programını başarıyla tamamlayan hekim ve diş hekimlerinin resmi olarak muayenehane açmaya ve sağlık kuruluşlarında akupunktur yapmaya hak kazanacakları belirtildi.

Başta Çin Halk Cumhuriyeti olmak üzere, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Japonya’daki birçok üniversitede akupunktur kliniği bulunduğunu ifade eden Akupunktur Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Cabıoğlu, “Bu yöntem 1974 yılında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından bilimsel bir yöntem olarak kabul edilmiştir. Akupunktur uygulaması günümüzden en az 2000 yıl öncesine kadar gitmektedir. Bu kadim bilgiye günümüzde 35 bin’den fazla bilimsel çalışma eklenmiştir. Akupunktur Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp’ın amiral gemisi olarak ifade edilmektedir” dedi.

MTÜ Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklama da eğitim programı ve detaylı bilgilere MTÜ web sitesi ozal.edu.tr ve akupunktur.ozal.edu.tr adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız