SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'nün Rektörü Ankara'daki Etkinlikleri Kaçırmıyor!

MTÜ'nün Rektörü Ankara'daki Etkinlikleri Kaçırmıyor!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin (MTÜ), ailesiyle birlikte Ankara'da ikamet eden ve ara sıra Malatya'ya uğrayan rektörü Aysun Bay Karabulut (üstteki fotoğrafta soldan 2.), günlerini Ankara'da çeşitli etkinliklere katılarak geçiriyor.

3,5 yıl önce atandığı MTÜ Rektörlüğü görevi süresince, zamanının büyük bölümünü Ankara'da geçiren, oluşturduğu kadroyla birlikte idaresini yürüttüğü üniversitedeki iş ve işlemleri nedeniyle çok ciddi yolsuzluk, usulsüzlük, skandal suçlamalarıyla muhatap olan Aysun Bay Karabulut'un, merkezinde kendisinin bulunduğu kişisel ziyaret ve etkinlikleri, çeşitli sosyal medya hesaplarından izleniyor.

Çok ciddi iddia ve suçlamalara muhatap olan, rektörlük görevine atandıktan sonraki dönemde ani zenginleşmesi ve edindiği mal varlığı ile ilgili de kamuoyunun gündemine gelen MTÜ Rektörü, ablası olan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın siyasi etkisini ve nüfuzunu sonuna kadar kullanıyor. 

Bu nedenle, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin adeta düzenli mesai yapan elemanı haline gelen rektör, idari kadrosuyla ve bürokratlarıyla yakın ilişkiler kurduğu külliyede, sık sık devlet yöneticileri ve üst bürokratlarla çektirdiği fotoğrafları, rektörlüğü ile ilgili tartışmalar ve suçlamalara yönelik örtü ve baskı malzemesi yapıyor.

Ankara'daki sosyal etkinlikleri de kaçırmayan rektör Aysun Bay Karabulut'un, geçtiğimiz Pazartesi günü de, Ankara'da Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde gerçekleştirilen 'Anadolu'nun Renkleri- Geçmişten Günümüze Kadın Kıyafetler Defilesi'ne katıldı. Rektör, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un defile sonrası paylaştığı toplu fotoğrafta yeraldı.

Kendisinin ve ablasının engelleme girişimlerine rağmen, başında bulunduğu üniversitede yaşanan ve Yükseköğretim Kurumu'nun da (YÖK) artık görmezden gelemediği icraatları yüzünden inceleme ve soruşturmalar nedeniyle zor günlerinin başladığı gözlenen rektörün, bu sıkıntısını bu tür etkinliklerle atmaya çalıştığı öne sürülüyor.

Bu arada rektörün, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki rutin ziyaretleri sırasında karşılaştığı ve fotoğraf çektirdiği 'etkili- yetkili' kişi fotoğraf albümündeki son fotoğrafı, sosyal medya hesabından Salı günü paylaştığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğrafı oldu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • hasan (1 yıl önce)
    Gel hocam gel MALATYAYA da gel
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alim (1 yıl önce)
    Ülke bunlara kaldı yazık vay halimize garip Malatyam, gariban üniversitem hem yetim hem öksüz kaldı yazık yazık çok yazık Turgut Özal ımızın adını yerlere serdiniz mezarında rahat yatırmadınız yazık yazık çok yazık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hayri (1 yıl önce)
    Bu rekr kişisi Malatya'ya atandı sandınız heralde yok yani öyle şey mi olur inanmayınız lütfen tabi ki de Malatyada bu kadar düşmanlık yapan birinin her dakka Malatya da olmasını beklemeyin ama bu biraz abarttı ayda 1 defa geliyor sanırım o da denk gelirse yolu düşerse ayağı sürçerse ... Ama tabisi aynı günde 5 elbise değiştirerek 5 ayrı günde paylaşım yapabilir ve üstün aklıyla herkesi kandırabilir a pardon herkesi kendine hayran bırakabilir. Yani peki ne faydası var Malatya ya eziyet olmaktan başka bir şey olmadılar, Malatya nın ismi bu kadar hiç kirlenmemişti artık yetkililer gerekeni yapsın yani tüm vekillerin sülalesini de işe alsa gazetecilerin sülalesini de işe alsa bu doğruları söylemeyi engellememeli, herkes artık görevini yapsın devletin yetkilerini bu kadar çöp edemezsiniz milletin vekili görevini yapsın sessiz kalmasın, yolsuzluklara sessiz kalmasın kimse, bir temizlik görevlisi kim ki bu kadar yetkili oldu üniversiteye Rektörlük yapıyor. Haber yapmayan sitelere laf edeceğine beyefendi sıkılmış onu belirtiyor, bakınız bu şehir bizim bizim adamlar yolsuzluk, usulsüzlük adına herşeyi yapıyor ama ses çıkaran yok. Nasıl yolsuzluk için genel sekreter ataması yapılabiliyor, herşeyi bitirdiniz şimdi değişelim ki dikkat çekmesin yok öyle yağma. Daha bir hafta öncesi Hekimhan daki demirbaşlar neden merkez kampüse çekilmeye çalışıldı oradaki müdürün üzerine yıkılmaya çalışıldı suç müdürün değildi yazık kadın cağız da mağdur olmuş hem de,. Yemiyor kimse bunları artık......
    %100
    %0
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    yazıklar olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Bu dünya geniş benim istediklerini yapsınlar .Ahiret var ....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kovideski (1 yıl önce)
    Malatya haber ismini Aysun karabulut haber yapsın.....her zaman duymak zorunda mıyız aynı haberleri
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Yolhan (1 yıl önce)
    Rektörümüzü kıskanmayın lütfen. Kadın on parmağında on hüner var ne yapsın, her tarafa yetişebiliyorsa zahir, niye eleştiriyorsunuz. Her yere gidiyor, bir tek üniversiteye uğramıyor. Onu da gelse dört beşlik rektörümüz var. Aşağıda yorumlarda süslü diye sanki eleştirmişler. Ama rektörümüz namazlı abdestli. Ezan okunur okunmaz arka tarafa geçip namaz kılması gerekiyor hemen. Allah'tan kıyafeti, saçları ve makyajı aynı hiç bozulmadan namazdan sonra gelip toplantıya devam ediyor. Her an abdestli kendisi, abdestsiz yere bakmaz. Size soruyorum böyle kaç rektör var Türkiye'de bugün? Kimse laf etmesin lütfen. Zira, parayla imanın kimde olduğu bilinmez!!! Bizim rektörde şükür her ikisinden bolca var.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Havva (1 yıl önce)
    Ohhh çok güzel. "Oynadı, güldü, yerini buldu" diye bir söz var Malatya'da. Bilim kadınlığı, akademisyenlik, rektörlük üzerinde en az üç gömlek fazla duruyordu zaten. En yakışanı böyle sosyetiklerle beraber kısır partilerinde süslenip püslenip takılmak. Para da gani artık, yağıyor üzerine. Üniversiteye de aynen böyle defileye gider gibi, böyle geliyor. Yiyin efendiler yiyin, aksırıncaya tıksırıncaya patlayıncaya kadar yiyin. Heyhat, bakalım bu devan bitince insan içine çıkacak yüzünüz kalacak mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ercan bey (1 yıl önce)
    Fotoğraf karesinde yer alan ve rektörün de etiketlemiş olduğu “Şebnem Bursalı” nın kim olduğunu öğrenmek için arama motoruna adını yazmanız yeterli. Sonrası için yorum yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    Fotoğrafa bakınca muhafazakâr siyasetin batışını görüyorum. AK Parti'nin Ankara sosyetesi. Millet ekonomik sıkıntı içinde olsun, ama ak parti sayesinde makam bulanlar günü gün etsin. Ne güzel dünya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mahmut (1 yıl önce)
    Aşağıda birisi bunun haber değeri olmadığını yazmış. Oysa bu haberin hemen yanındaki Pençe- Kilit Operasyonunda Biri Malatyalı 5 Şehit başlıklı haberle bir bütün olmuş ve çok değerli bir mesaj içeriyor. Bir tarafta kırmızı beyaz kıyafet giyip gününü gün ederek, beytülmalı talan ederek yaşadığı aylardır yazılmasına rağmen hala görevde tutulan, hakkındaki iddiaların yanı sıra sadece hastanesinin döner sermayesinden ayda 40 bin TL götüren birisi, öbür tarafta sıvasız kerpiç bir evden memleketin bir karış toprağı, huzuru, geleceği ve de tek kuruşuna halel gelmemesi için çıkmış bir şehit. Onun evinde de kırmızı beyaz bayrağımız var. Bana göre bu iki haber çok anlamlı bir şekilde yan yana getirilmiş ve çok çoook büyük mesajlar içeriyor, ikisi bir bütün olarak.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • abdulvahap gibi bende bu tür haberleri görmek istemediğim için ''haber değeri yok'' dedim.abdulvahap doğru eleştiri yapacakken sonunu berbat etmiş kimse 3 kuruş için haberden vaz geçmez yanlış konuşmuş.Yeminle rektörüde haberi yapanıda tanımam ama şunu bilirim,bizim ülkemizde parayı götürüyor diyenler kendilerinde fırsat olsa aynısı yapacak kişilerdir.Torpilden şikayet ederler ama kızının ataması yapılsın diye torpil ararlar.Mahmut efendi bizimde içimiz yandı şehidimize tanımadan konuşma duygu sömürüsüde yapma.O kerpiç evi görünce bende kahroldum.Bu gazetenin müdavimiyim hem işyerinden hem cep telefonundan sürekli ilgiyle takip ediyorum.Monte edilmiş üniversitenin rektörünün gezip tozmasını değil yaptığı birşey varsa somut haberini isterim mesele bu.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • abdulvahap (1 yıl önce)
    Bakın bu haberleri kim yapıyosa yeter artık gerçekten kına geldi memlekette dünya kadar sorun varken haber yapacak bir sürü sıkıntılar varken aylardır rektör dediniz başka birşey demediniz inanın rektörü tanımıyorum tanısam kendisiyle irtibata geçicem verin şunlara üç beş kuruş parada seslerini kessinler sizde rahatlayın bizde rahatlıyalım çünkü haber yapılacak kişiler kendilerini haber yapmaması için aynı şeyi yapıyolar
    Editörün Notu: \\\"Kötü insan herkesi kendi gibi görür...\\\" Demek sizin bir fiyatınız var ve o da 'üç-beş kuruş' öyle mi? Sizin, tüm haberlerimizde yolsuzlukları, usulsüzlükleri, skandalları kamuoyunun gündemine taşınanlardan ne farkınız var? Bu ahlaksız düşüncenizi utanmadan bir de yorum olarak yazıyorsunuz! Bu site işte sizin gibilerin huzurunu ve keyfini kaçırmak için var.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • @Abdulvahap nıcklı arkadaş Allah seni ve senin gibileri ıslah etsin ! Sen zaten ya rektörün kendisi ya en yakınısın başka bir insanın bu rektör olacak kadın adına böylesine bir yorum yapmak gibi bir tenezzülü dahi olamaz. Böylesine kötülüklerin haksızlıkların olduğu yapıldığı ve bunları yaptıran rektör olacak bu Aysun Karabulut denılen kadını savunan biri ancak bu kadın gibi aynı kafada biridir. Ayrıca zaten yazmış olduığun yorum bile ahlaksızlık usulsuzluk ve iğrençlik kokmakta ! Inatla sonuna kadar bu Aysun Karabulur denılen kadın bırakın gorevden alınmayı mahkemede yargılanana dek haberlerı yapılmaktan asla vazgecılmemeli Bu da biz vatandaşların net bir şekildeki isteğidir ...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bir insan böyle iğrenç bir zihniyette olduğunu nasıl gerine gerine yazabilir? Kendisine 3 kuruş verildiğinde her ahlaksızlığı yapacak her ahlaksızlığa göz yumacak adam utanmadan yorum yapıyor. Yazıklar olsun.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    Kısa sürede yolsuzluklarla zengin olursan,bir de siyasi koruma altında olursa tabiki hanımefendi defile defilede gezer.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • serdar (1 yıl önce)
    haber niteliği yok
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Malatya’lı (1 yıl önce)
    Laik giyimli nasıl oluyor? Değişik bir giyim tarzı!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • cevat çobanlı (1 yıl önce)
    haberciliğiniz gayet güzel, keşke basın diye bir şey olsa ülkede.bu tarz insanlar rahat rahat kafasına göre takılmasalar
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Boztepeli (1 yıl önce)
    Şu hale bak Ak partiye oy veren kesimle bunların neresi uyuşuyor Allah aşkına.Ak parti kendine yazık ediyor.Davasından taviz veriyor.Bu tip batı hayranı .Laik giyinimli ve yiyici takıma makam vermemeli.özellikle millet vekili olan kişilere bir kaide koymalı vekil olduktan sonra akrabalarınızın makamlara gelmesini yasaklanmalı.Cünkü bir mahkeme Kübra var.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)Boztepeli isimli kullanıcı yorumuna
    Senve senin kafandakiler alnı secdeye değenleri başa getirdi, yaşananlar ortada. Yuh olsun hak, hukuk, adalet ve ahlakın hâlâ giyimde kuşamda olduğunu sananlara.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Rektörümüz defile defile gezsin üniversitemizin Battalgazi yerleşkesi ahbun kokusundan geçilmiyor personelin üzerine bile ahbun kokusu sindi
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Burak (1 yıl önce)
    Az kaldı aysun hanım. Gelebileceğin, görebiliceğin en üst makamı ablan sayesinde gördün. Bu devranın bitecek, ve yaptıklarının hebabınıı bir bir vereçeksin.
    %87
    %13
    Yanıtla