SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MÜSİAD'ın Yeni Başkanı Kalan

0
Güncellendi - 2017-01-27 01:34:58
MÜSİAD'ın Yeni Başkanı Kalan
A- A+ PAYLAŞ

MÜSİAD Malatya Şubesi’nin 19.Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi ve başkanlığa Hüseyin Kalan (fotoğraftaki) seçildi.

MÜSİAD Şubesinde düzenlenen genel kurula Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey,Malatya Barosu Başkanı Enver Han, MHP İl Başkanı Enver Han ile MÜSİAD üyeleri ve davetliler katıldı.

Genel kurulun açılışında konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, 17 yıl önce MÜSİAD’a katıldığını ve 15 yıldır yönetim kademelerinde hizmet verdiğini belirterek “2 dönemdir sürdürdüğüm MÜSİAD Malatya Şube Başkanlığı görevim sona ermektedir. Fakat bugünden sonrada bu kutlu hareketin bir neferi olarak MÜSİAD’da hizmet vermekten şeref duyacağım. Çünkü bizim camiamız sadece ekonomiye odaklanmış işadamları topluluğu değildir. MÜSİAD bu toplumun öz değerlerini kendine mihenk taşı kabul etmiş ve 27 yıldır ekonomi ve siyasi alanda etkin dünyada saygın bir Türkiye şiyarı ile çalışan bir harekettir. Altında bulunduğumuz çatı ortak hassasiyetlere sahip işadamlarını bir araya getirmekle kalmayıp adeta bir medrese görevini görmektedir” diye konuştu.

Daha sonra söz alan MHP İl Başkanı Mehmet Erdem ise yeni yılın ilk genel kurulu olan MÜSİAD’ın olağan genel kurulunun birlik ve beraberlik içerisinde geçeceğini umduğunu söyledi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise MÜSİAD’ın önemli bir kuruluş olduğunu vurgulayarak “Hakikaten Türkiye’de sermayenin tabana yayılmasında ve müteşebbis oluşmasında üretimde ve istihdamda önemli görevler ifa ediyor. Faaliyetlerini hep gıpta ile izlediğimiz bir kuruluş. Şimdiye kadar görev almış tüm yöneticileri tebrik ediyor bundan sonra gelecek yönetime de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Malatya Baro Başkanı Enver Han ise hukukun sosyal barışın tarafı olduğunu ifade ederek Malatya ihracatının arttırılması için herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay’da MÜSİAD’ın Malatya’mızın güzide bir kuruluşu olduğunu kaydederek “İşadamlarımızın Malatya’ya büyük hizmetleri var. Bu dönemde bizde Üniversite sanayi işbirliği kapsamında MÜSİAD ile ve diğer sivil toplum kuruluşları ile güçlü bir işbirliği içerisinde olacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan ise MÜSİAD’ın üstün ahlaki değerlere sahip ve iddiası olan standartları belirli bir sivil toplum örgütü oluğunu kaydederek “İstihdam alanına yaptığı katkıların dışında ülkemizin ekonomisine de hazırladığı raporlarla katkı sunan MÜSİAD’ı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Son olarak söz alan Vali Mustafa Toprak’ta birlik ve beraberlik içerisinde geçen genel kurulda görev alan tüm yöneticilere teşekkür ederek “İster sivil toplum örgütleri, ister meslek örgütleri, ister siyasi partilerimiz, ister yerel yönetimlerimiz ve gerekse de tüm bu girişimci iş dünyamızda dahil olmak üzere ülkemizdeki tüm dinamiklerimizin yapmaya çalıştığı devletimiz adına birliğimizi kardeşliğimizi ortaya koyabilmek ve sonuçta da şüphesiz ki girişimcilerimizin ekonomik ve sosyal kalkınmamızı gerçekleştirecek hedeflere bu ilkeler içerisinde iyi bir şekilde ülkemizin devletimizin bekasını sağlayacak şekilde ay yıldızlı ay bayrağımızın altında birbirimize kenetlenerek üretimi güzelliği ve verimi gerçekleştirebilmektir” dedi.

Konuşmaların ardından genel kurula geçildi. MÜSİAD Malatya Şubesi’nin yeni başkanlığı için Hüseyin Apak (üstteki fotoğrafta) ve Hüseyin Kalan yarıştı. Yapılan seçimlerde oyların 49’unu alan Hüseyin Kalan MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilirken Hüseyin Apak ise 36 oy aldı.

YÖNETİMDE KİMLER VAR?

MÜSİAD Malatya Şubesi’nin Hüseyin Kalan başkanlığındaki Yönetim Kurulu’na Necdet Seçilmiş, H. Osman Yağız, Nazım Akkaya, Muharrem Poyraz, Mehmet Hanifi Işık, Mahmut Boyraz,  Abdullah Canpolat, Mustafa Kırteke ve Erdal İlbay seçildiler.

MÜSİAD Şube Denetim Kurulu’na ise, Abdullah Öngenli, Selim Pala ve Hüseyin Bilmez getirildiler.

iha- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • yusuf ziya gültekin (7 yıl önce)
    müsiad seçimlerinde seçimi kazanan HÜSEYİN KALAN ve Ekibini kutluyorum.hayırlı ve uğurlu olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Faik soylu (7 yıl önce)
    Herkes aday olur önce vatan sonra melmekete hizmet için dedi kodu yapanlar menfaatçı hepsi
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah Tanrıverdi (7 yıl önce)
    Al birini vur ötekini :) , Ben şöyle bir soru sorayım ; Kaç tane Müsiad'ı toplarsan 1 tane MTSO eder ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (7 yıl önce)
    Tso Malatya için çalışıyorum sanıyorsunuz Hüseyin Erkoç kim ne iş yapar tso başkanı için yeterli ticaret yada işletme sahibi birimi bir işletme nasıl çalışır nasıl mal üretir ticarette neler yapılması gerekir bunları bilindiğini mi sanıyorsunuz adamın bi kuyumcu dükkanı var işletmeden anlamaz Mehmet balini araştırdım adam işletme sahibi bu işi yapacağını düşünüyorum Malatya zaten sahipsiz bırakın bari işi bilenler aday olsun odaya
    0
    0
    Yanıtla
  • AZİZ (7 yıl önce)
    Müsiad yeni başkanına hayırlı olsun öncelikle.Umarım bir kalite gelir. Tso büyük ihtimalle davet edilmemiştir.Zaten Erkoç bir daha aday olmayacağını beyan etmişti.Sözünde durursa tabi :) Güdümüne alacak adam bulamayınca son çare Payza aday olacakmış..
    0
    0
    Yanıtla
  • reel (7 yıl önce)
    malatya kımlere kalmıs, vay liminey vay
    0
    0
    Yanıtla
  • yazar (7 yıl önce)
    il protokolü bütün derneklerin seçimlerine katılıyormu.bilen varmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah Tanrıverdi (7 yıl önce)yazar isimli kullanıcı yorumuna
    Güzel bir soru sormuşsun :) Biraz Kazık olmuş ama inşallah cevap veren çıkar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    TSO yok çünkü Mehmet Balin TSO ya aday olmak için MÜSİAD başkanlığını bıraktı. Şuan ki TSO başkanı sayın Hüseyin Erkoç bunun farkında o yüzden katılmadı. Sayın Erkoç TSO ya dışardan birinin gelmesini istemiyor. Daimi üyelerden ve de şuan aktif çalışanlardan birinin olmasını istiyor. Zira Hüseyin Erkoç ta bir daha ki dönemde AK Parti Milletvekili adayı olma hesapları içindedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah Tanrıverdi (7 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bundan sonraki 10 Yılda Dünyayı Malatyalılar yönetecek çünkü herkes uzaya çıkacak dünyada bir biz kalacağız... Ne acı durum dimi, Herkes şahsi menfaatinin peşinde kimsenin umrunda değil malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Komurhan kavurma (7 yıl önce)
    Mehmet bey nekadar sevindim bilemez siniz allah hayırlı uğurlu etsin insallah sağlam adımlarla.... Komurhan kavurma gokhan gul .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne kadar sevindiğini Mehmet her kim ise bilir de Hüseyin bilirmi bilmem. ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Niyazi (7 yıl önce)
    Nurullah bey Merak etme yarın seçim olsa bunlar yine birleşir can kuzu sarması olurlar Biri biz müsiad olarak destek veriyoruz der Diğeri müsiad bize destek veriyor der Üstüne de şekil yaparlar Hep beraber görürüz
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay yıldırım (7 yıl önce)
    Kişiliği karakteri dürüstlüğü ticaret ahlakı ile yakından tanıdığım sayın Hüseyin kalan Başkan'ı tebrik eder görevinde başarılar dilerim Turgay YILDIRIM
    0
    0
    Yanıtla
  • guzel yağladın tebrık ederım senı
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay yıldırım (7 yıl önce)reel isimli kullanıcı yorumuna
    Ben görüşümü yazdım ismimide altına yazdım sende Adam ol ismini yaz öyle konuş boş boş konuşma başka bir sıkıntın varsa buyur gel yerimiz yurdumuz belli dertleşelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Niyazi (7 yıl önce)
    Anlayan var ise bana cevap yazsın. Bu müsiad iş adamlarından oluşuyor benim bildiğim. Bir seçim oluyor vali kurum kurum müdürleri var belediyeler var baro var ama Malatya Ti̇caret ve Sanayi Odası yok. Müsiad Ti̇caret erbabının derneği değimi ..?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurullah Gül (7 yıl önce)Niyazi isimli kullanıcı yorumuna
    TSO Başkanını tebrik etmek lazım. MÜSİAD diye gidip el pençemi durması lazımdı. Oranın bir önceki başkanı 2 hafta önce çıkıp MÜSİAD olarak TSO'ya talip olduklarını açıklamıştı. Gördüğünüz üzere oy kullanan üye sayısı 100 bile değil. 2 adayın yarıştığı kongrede 100 üye bile toplayamayan bir dernek önce haddini ve yerini bilecekti. Sen 100 üyeni kongren de toparlayamayacaksın, sonra çıkıp 5 bin üyeli TSO'nun yönetimine dernek genel merkezi istiyor diye talip olacaksın. Hadi oradan. Dernekmiş, vakıfmış yok canım geçelim bunları. TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, TSO Başkanı olalı belkide en delikanlı duruşunu sergilemiş ve gitmemiş. Tebrik ederim. Malatya'nın kendi yerel dinamikleri ve zenginlikleri kendisine yeterde artarda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal Untakı (7 yıl önce)Nurullah Gül isimli kullanıcı yorumuna
    Müsiad, Koskoca Tic. Odasından daha fazla katma değer üreten projelere imza attı. TSO yönetimi malesef sadece koltuklarında oturuyorlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Müsiad mı koskoca :) güldürmeyin adamı üç tane camcı iki tane parkeci 4 tane muhasebeci 5 emlakçı ve de 1 reklamcı bir araya gelmiş vay efendim TSO kim oluyormuş haddinizi bilin haddinizi önce TSO nun Sanayiciler için kurulduğunu bileceksin üyesi her sanayicinin üye olduğunu bileceksin sonra da Ben sana Erbakan Hocamdan " Hadi Oradan Hadi Oradan " diyecem :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurullah Gül (7 yıl önce)Kemal Untakı isimli kullanıcı yorumuna
    Hangi katma değer projeye imza attı? Cemaatin MAKİAD'ı da TSO seçimlerine böyle bir sloganla girmişti....O cemaatcilerle gizli gizli TSO Meclis Başkanlığı seçimi için anlaşma yapanlar kimlerdi? Bilenler konuşsa da ayaklar baş olmassa bari...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben cevap vereyim size Bu memlekette her şey normaldir.Burası MALATYA Girişi çiftlik çıkışı beyler deresi. Herkes yolunu tutturmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • En güzelini siz yazmişsınız Turan bey bu dediginizle ilgili yolunda A.Ş diye filmde var :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Niyazi kardeş orada ince bi şey var, o inceliği herkes fehmedemez...
    0
    0
    Yanıtla