SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

O Mahallenin Nüfusu 8 İlçeden Fazla...

0
Güncellendi - 2017-02-16 17:42:27
O Mahallenin Nüfusu 8 İlçeden Fazla...
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Malatya'nın en fazla nüfusa sahip olan mahallesinin Çöşnük Mahallesi olduğu belirtildi. Çöşnük Mahallesi'nin nüfusunun 8 ilçenin nüfusundan daha fazla olduğu bilgisi de paylaşıldı.

TÜİK açıklamasında daha sonra şu ifadelere yer verildi; "2016 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçları üzerinde Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğünün yaptığı analizlere göre, Malatya’da en fazla nüfus 22 849 kişi ile Battalgazi ilçesine bağlı Çöşnük Mahallesinde yaşamaktadır. Çöşnük Mahallesinin nüfusu Malatya'nın 8 ilçesinin (Hekimhan: 17 584, Pütürge: 15 217, Yazıhan: 13 204, Arapgir: 10 419, Arguvan: 7 575, Kuluncak: 7 462, Kale: 5 234, Doğanyol: 4 071) nüfusundan büyüktür. Çöşnük Mahallesinden sonra en fazla nüfus 22 587 kişi ile Yeşilyurt ilçesine bağlı Zaviye Mahallesi'nde ve 19 110 kişi ile Yeşilyurt ilçesine bağlı Özalper Mahallesi'nde yaşamaktadır. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Yerelli (7 yıl önce)
    İlçe olmasını önlemek maksadıyla çöşnüğün bir kısmını ayırıp çamurlu köyüne bağladılar. Nüfusu düşürdüler. Çöşnüğün dibindeki Çakır tepe olarak bilenen matim ve kasar toplu yapılarındaki binlerce nüfusu çöşnükten ayırdılar. Çamurlu neresi buralar nere. Allah, akıl fikir versin. Bu günlerde çöşnükte toz duman ve çamurlu su hizmeti tavan yaptı. Her gün su kesiliyor sonra da çamur akıyor. Sokaklarda toz duman kirliği nefes aldırmıyor. İşin ilginç tarafı hiç kimsede ilgilenmiyor. Aradığında bir sonuç çıkmıyor. Herkes topu birine atıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırtına (7 yıl önce)
    Bunda Kazım Karabekir ilk ve orta okulların da katkısı çok bence.. kulaktan dolma okulun iyi olduğunu duyan nüfusunu çöşnük mahallesine aldırıyor.. milli eğitimin buna bir çare bulması şart oldu artık..
    0
    0
    Yanıtla
  • ne o kıskandınmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırtına (7 yıl önce)bayram isimli kullanıcı yorumuna
    Gereksiz yorum yaparak kendini kasmana gerek yok bayram efendi.. Kıskanmıyor aksine gurur duyuyorum çünkü kendi çocuklarımda aynı okulda öğrenciler..
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    Çöşnük bir mahalleden daha fazlasıdır. bunu o mahallede yaşayanlar bilir. Çöşnük 30 sene önce de doğru dürüst hizmet görmüyordu. Asfalt lükstü Çöşnük için. 2. Ordu Çöşnük sınırları içindedir. Eski devlet hastanesi burnunun dibindeydi ama hizmet görmezdi. 90'ların başında Atatürk ortaokulunda okurken Çöşnükten geldiğimi söylediğimde arkadaşlarım " yaaa!! sen köyden mi geliyorsun" diye hayret ederlerdi. Ama akrabadan öte komşuluklar, komşularımız vardı ki çok şükür halen, azalsa da var. Varsın semt konağı olmasın, varsın spor kompleksi olması, varsın arnavut kaldırım sokakları parke döşeli kaldırımları (ki kaldırımı tarihinde ilk defa 7-8 ay önce gördü) olmasın. Yeterki mahalle kültürü yok olmasın Bu da karışık duygularla yazılmış bir yorum olsun burada
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöşnük (7 yıl önce)
    En büyük mahallesine yakın bir Devlet hastanesi vardı yıkıldı...Yenisi yapılacak deniyor.. Büyük şehirlere Şehir Hastanesi yapılacak deniyor Malatya yok. En büyük MAHALLE DE bir tane SPOR kompleksi yok. Gençlerin gelişimine katkı sağlayacak sosyal hiç birşey yapılmıyor.. evet çok büyük ÇÖŞNÜK..... ama battalgazi ve büyükşehir belediyeleri bunu göremiyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nk (7 yıl önce)
    Nüfus yoğunluğu en fazla ama Malatya'nın en az hizmet alan yerlerinden... Battalgazi belediyesi diye bir belediye yok gibi zaten. Büyükşehir Belediyesi de Yeşilyurt'la meşgul...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhat (7 yıl önce)
    bizene bundan
    0
    0
    Yanıtla