SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orgeneral Temel 2. Ordu'dan Alındı

0
Güncellendi - 2019-01-01 21:03:26
Orgeneral Temel 2. Ordu'dan Alındı
A- A+ PAYLAŞ

2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel Cumhurbaşkanı Kararı'yla bu görevinden alınarak, Genelkurmay Karargahı'nda bir göreve atandı. Temel'in görevden alındığı yolundaki iddiaların, 30 Aralık günü odatv.com Yazarı Müyesser Yıldız tarafından gündeme getirilmesinin ardından, Temel'in Ordu Komutanlığı görevinden alınmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı 31 Aralık 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı.

ODATV'DE MÜYESSER YILDIZ YAZMIŞTI..

Yıldız, 30 Aralık günü odatv.com'da "Metin Temel Görevden mi Alındı?" başlığıyla özetle şunları yazdı:

"24 Haziran seçimlerinden önce Malatya'da katıldığı iftar programında Erdoğan'ı alkışladığı için Muharrem İnce'nin, “Apoletlerini sökeceğim” dediği 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel'in görevden alındığı öne sürüldü.

İki gündür TSK ve siyaset kulislerini sallayan söylentilere göre, önceki gece yarısı Genelkurmay Başkanlığı'ndan çekilen mesaj emri ile Temel, Ankara'ya çağrıldı. Temel de vekaleti 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla'ya bırakarak, Ankara'ya geldi.

....

Buna ilişkin kulis bilgilerini aktaralım:

15 Temmuz'dan bu yana Temel ile Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler arasında çeşitli sıkıntılar ve görüş ayrılıkları yaşandığı konuşuluyordu.

Bu sıkıntılar konusunda son aylarda gündeme gelen ve bardağı taşırdığı söylenen son olay ise şuydu:

Terörle mücadelede başarı gösteren askerlere madalya verilmesi kararlaştırılır. İsmail Metin Temel'in de ödüllendirilmesini istediği iki isim vardır, ancak bunlar listeye alınmaz. Bunun üzerine bir iddiaya göre, Temel ödül törenine katılmaz. Bir başka iddiaya göre ise Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler oradayken, Temel töreni terk eder. İşte bu olaydan sonra da Karargâh ile Temel arasındaki tüm ipler kopar.

Bundan sonrasına ilişkin söylentilere gelince;

İsmail Metin Temel'in bugün veya yarın çıkartılacak bir Cumhurbaşkanı kararnamesi ile görevden alınacağı, emekli olmadığı takdirde de Genelkurmay Başkanlığı'na değil Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı bir birime atanacağı belirtiliyor."

Müyesser Yıldız'ın yazısının tamamını aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

https://odatv.com/metin-temel-gorevden-mi-alindi--30121832.html

VE TEMEL  ALINDI..

Bu iddiaların ardından, 31 Aralık 2018 günkü Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Orgeneral İsmail Metin Temel'in görevinden alınarak Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na atandığı bildirildi.

Aynı kararla, Tunceli'deki 4. Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut da görevden alınarak, karargahı Erzincan'da bulunan 3. Ordu Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na atandı.

Bu arada, Temel'in görevden alınmasından sonra 2. Ordu Komutanlığı'na herhangi bir atama yapılmadı.

odatv.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • yvz (5 yıl önce)
    Demek ki Muharrem İnce haklıymış
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan Karakaş (5 yıl önce)
    Temel paşa Türk milleti ve biz malatyalılar olarak seni seviyoruz bu ülke için zor zamanlarda yaptıklarınızı inkar edenler kör olur çarpılır yamulur Allah yardımcınız olsun SIZ GERÇEK BIR ASKERSINIZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun Barutçu (5 yıl önce)
    Temel paşa Türk silahlı kuvvetlerinin önemli bir değeridir 15 Temmuz’da yaptıkları ve Suriye’de yaptıkları aşikar bence görevden alınmadı eş durumundan dolayı Ankara’da görevlendirildi ulusal medyada yazılanlara inanmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malik Atasoy (5 yıl önce)
    Bu kadar ucuz bir nedenden dolayı harcanması anlamsız. Temel Paşa gerçek bir Türk neferi. Allah yardımcısı olsun.
    0
    0
    Yanıtla