SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Öğretmene Kalkan Eller Kırılsın"

0
Güncellendi - 2021-09-15 15:54:55
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim BİR-SEN Malatya şube başkanı Hüseyin Söylemez, Yeşilyurt Özalper İlkokulu ve Battalgazi Şehit Orhan Ünsalan İlkokulu’nda okul müdürü ve müdür yardımcısına yapılan sözel ve fiziksel şiddeti okul önünde yapılan eylemle kınandı.

Eğitimcilere yönelik saldırıların, her geçen gün önlem alınmadığı için arttığını belirten Söylemez, "Geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilere yönelik saldırılar, önlem alınmadığı için artarak devam etmektedir. Yürüttükleri mesleğin manevi karşılığı olan saygının çok görüldüğü; sözlü taciz, saldırı, darp, silahla yaralama gibi olayların sıradanlaştığı, maalesef kanıksandığı bir dönemi yaşıyoruz. Bugün gelinen noktada, öğretmene saygı sorunu en temel meselelerimizden biri haline gelmiştir. Ülkemizde, geleceğimiz olan çocuklara bilgi, beceri ve değer kazandıran öğretmenlere reva görülen muamele düşündürücü olduğu kadar vahimdir. Son olarak Malatya’mızda; Yeşilyurt Özalper İlkokulu ve Battalgazi Şehit Orhan Ünsalan İlkokulu'nda okul müdürü ve müdür yardımcısı arkadaşlarımız sözel ve fiziksel şiddete maruz kalmıştır. Bu durum bizleri derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır” şeklinde konuştu.

“Öğretmene kalkan eller kırılsın”

Öğretmenlere yapılan şiddetin önü alınmazsa, şiddetin bütün toplumu saracağını ifade eden Söylemez, “Hayatlarını, çocuklarımıza vakfeden eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının önü alınmaz ise, gereken tedbirler ivedilikle hayata geçirilmez ise, öğretmene iade-i itibarda bulunulmaz ise, öğretmenlik Meslek Kanunu destek kanunu şeklinde bir an önce çıkarılmaz ise şiddet hastalığı bütün toplumu saracak, bu cennet vatan cinnet ülkesine dönüşecek, dolayısıyla yarınlarımız karanlık olacaktır. Bakanlığın zorunlu olmadıkça velilerin okula girmemesi gerektiğine dair yazısına rağmen bu durumun yaşanması sorunun büyüklüğünü gösteriyor. Okullar açılırken güvenlik görevlisinin olmaması, disiplin zaafının olması, alınan tedbirlerin uygulanamaması, veli ve öğrenci merkezli şiddetin en temel nedenlerinden biri olarak görülmelidir. Ayrıca, öğretmenlerin, idarecilerin, eğitim çalışanlarının kimi zaman belirsiz kişilerin mesnetsiz şikayetleriyle soruşturmalara tabi tutulması, bazen de kendilerine sahip çıkması gereken amirleri tarafından sözlü hakarete uğramaları şiddetin bir diğer ayağını oluşturmaktadır. Ayrıca, caydırıcı önlemlerin alınmaması da olayların aralıksız devam etmesine, mesleğin itibar kaybına uğramasına sebep olmaktadır” şeklinde konuştu.

Şiddete maruz kalan öğretmenlerin meslekte veriminin düştüğünü belirten Söylemez, “ Şiddet hadiseleri öğretmenlerin ruh dünyasında tamiri mümkün olmayan yaralar açmakta; mesleğe ilişkin güvenlerini kaybederek, mesleki verimliliklerinin düşmesine neden olarak eğitimin niteliğine de doğrudan etki etmektedir. Bu durum, herkesin sorumluluk üstlenmesini, bu kötü gidişin durdurulması için harekete geçilmesini gerektirmektedir. Toplumsal sorun haline gelen şiddet hadiselerine ortak tavır geliştirmek ve çözüm bulmak, sorunun üstesinden gelinmesi için sorumluluk almak elzemdir. Bugün Malatya’dan bir defa daha şu gerçeğin altını çiziyoruz: Eğitimcileri şiddetin hedefinde olan bir toplumun geleceği karanlıktır. Ciddi bir sorun olan şiddete çözüm bulunması için, başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere herkesi, elini taşın altına koymaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Muhammed (3 yıl önce)
    Eğitimciye şidddet , doktora şiddet , memura şiddet, şu meslek ırkçılığını bırakında insana şiddet deyin. Diğer şiddet gören insanlara nolacak. Onların hakkını savunmassınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • aşı pcr zulümüne son verin (3 yıl önce)
    öğretmene maddi manevi mesleğiyle tehdit ederek aşı ve pcr yaptırmaya zorlamayı kınıyorum bu zulümdür
    0
    0
    Yanıtla
  • Yapma o zaman.Seni bu meslekte zorlayan yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (3 yıl önce)
    Okul müdürlerinin liyakatı olmadığı, idarecilik anlamında her olayı geçiştirdikleri sürece, okulların fiziki alt yapıları tam gün eğitimi kaldırmadığı ve her yerini pislik götürdüğü müddetçe eğitimin ciddiyeti sürekli tartışılır hale gelir. Okul dönemininin ilk günü ve okul müdürü velilerin karşısına terlik ve lacoste yaka üzerine çamaşır suyu sıçramış tişört ile çıkıyor. Remiyette müdür ama gerçekte kahvede okeye dönen 4. eleman misali. Liyakat bir yerlerde adamının olması ise hakettiğin muameleyi görürsün hocam....
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (3 yıl önce)
    okul müdürü gördüğüm kadarıyla iyi biri yazık doktora şiddet müdüre şiddet bakalım sonumuz ne olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • birkan (3 yıl önce)
    nasıl imza attınız o zam oranlarına utanmadan öğretmenin yüzüne nasıl bakıyorsunuz.bu halk sizi asla affetmeyecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Okullar açıldı iki hafta oldu bir çok okulda hiç temizlik görevlisi yok,taşımalı öğrencilere yemek dağıtacak ,yemekhaneleri temizliyecek kimse yok eğitim sendikaları nerde gören varmı diyorum.maalesef sendikalar üyelerinin haklarını savunmak yerine siyasetle uğraşıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih BEYOĞLU (3 yıl önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Pardon, Okulun kapısında siyaset mi yapıyorlar. Basın metnini okuyunuz. Okumanız yoksa siyaset yapmayınız. Amacınız karalamak ise o başka. Fitne cikarmaksa kolay gelsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih bey siz anlamamışsınız vatandaş isimli yorum yazan kişiyi. Burada ki metinden bağımsız olarak yorum yapılmış . Okullarda hizmetli yok. Tuvaletleri müdürler temizliyor . Sendika burada sesini çıkarmıyor , sendikanın sesini göremedik diyor . Siyaset yapıp il müdürü ile kavga etmeyi bırakın demek istemiş yorum yazan kişi . Siyaseti bırakın okulların sıkıntısını dile getirin diyor sendikalara . Her eleştiriyi fitne olarak görmek yerine anlamaya çalışırsanız fitne olmadığını çözüme yönelik girişim olduğunu görürsünüz. Saygılarımla .
    0
    0
    Yanıtla
  • muzaffer başeğmez (3 yıl önce)
    Adamına göre muamele işini bırakmayan okul idareleri ile vatandaş karşı karşıya geliyor. Örnek olarak Malatya'da ilk okul ve ortaokul ikametgaha göre ise o okullarda servislerin işi ne? Adam şehrin diğer merkezdeki okula kayıt yaptırıyor. Böyle işler olunca adamı olab yol alınca çaresiz kalan vatandaşlar mağdur oluyor. İdareler kendilerine çeki düzen vermedikçe eğitimde kavga bitmez.
    0
    0
    Yanıtla