SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oğuzhan Asiltürk Hayatını Kaybetti

0
Güncellendi - 2021-10-01 11:04:40
Oğuzhan Asiltürk Hayatını Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya eski milletvekillerinden, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, hayatını kaybetti.

Asiltürk’ün 2 hafta önce yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanıp hastaneye kaldırıldığı açıklanmıştı. Oğuzhan Asiltürk ve eşi, 13 Eylül'de İstanbul'da zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı nedeniyle rahatsızlanarak Ankara Şehir Hastanesine getirildi. Burada tedavisi süren Asiltürk, bu sabah hastanede vefat etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı ali olsun." ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Asiltürk kimdir?

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde 1935 yılında, Mahmut Besim –  Fatma Asiltürk çiftinin çocuğu olarak doğan Oğuzhan Asiltürk, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Bölümü’nü bitirdi. İnşaat Yüksek Mühendisi olarak İTÜ’den mezun olan Oğuzhan Asiltürk, Milli Nizam Partisi’nden itibaren Milli Görüş Hareketi lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın A Takımı içinde siyaset yaptı. MNP’nin kapatılmasımdan sonra kurulan Milli Selamet Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı.

CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in başbakanlığında kurulan 37. Türkiye Cumhuriyeti Hüktümeti’nde (CHP – MSP Koalisyonu – 26 Ocak 1974 – 17 Kasım 1974), İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. Asiltürk, daha sonra Milliyetçi Cephe Hükümetleri’nde İçişleri Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptı.

12 Eylül 1980 darbesi sonrasında yasaklı siyasiler arasında yer aldı. Siyasi yasakların 1987 yılında yapılan referandum ile kaldırılmasından sonra, Refah Partisi Genel Sekreterliği’ne getirildi. 1991 yılında yapılan seçimlerde, 11 yıl aradan sonra RP Malatya Milletvekili olarak yeniden TBMM’ye girdi. Asiltürk, daha sonra 20 ve 21. dönem RP Malatya Milletvekili sıfatıyla TBMM’de görev yaptı.

Evli ve 4 çocuk babası Oğuzhan Asiltürk'ün "Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" adlı bir kitabı bulunuyor.

Ankara, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Erdoğan (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin iyi insandı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    Allah CelleCelaluhu Rahmet Etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • gurbet (2 yıl önce)
    Merhuma Allahtan RahmetvDilerim.Mekani cennet olsun.Malatyali oldugunu biliyorum keske haber yaparken Malatyaya hizmet etmişse eger yaptigi hizmetleride yazsaydiniz bizim gibi yeni nesiller oğrenirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ruşen uçar (2 yıl önce)
    makamı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 malatya 44 (2 yıl önce)
    Türkiyede nedense bir insan rehmetlik olduktan sonra daha çok değerli oluyor örneği o kadar sanatcı öldükten sonra eşi bulunmaz oluyor keşkem o değerin yarısını sağken birbirimize verebilsek trafikde yol vermeme yüzünde hemen silah sopa biçakla saldırmasak fikilerimiz uymuyor diye düşmanca bakmasak ne de iyi olur hayat gerçekten çok kısa Sokakta insanların 100 de 90 ni asık suratlı 10 ailelik bir apartmanda birbirlerin tanımayanlar var bizim kültürümüz böyle değildi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hbk (2 yıl önce)
    Allah mekanını cennet etsin. Ömrü mücadeleyle geçti inşallah Ahirette mükafatını alır.
    0
    0
    Yanıtla
  • kazım (2 yıl önce)
    Malatyamızın yetiştirdiği mümtaz şahsiyetlerinden değerli abimiz büyük dava adamı Oğuzhan ASİLTÜRK'ün vefatını müteessirle öğrenmiş bulunmaktayız. memleketimize ve davamıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Rabbim Gani gani rahmet eylesin inşallah.Mekanı Cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyyah (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 malatya 44 (2 yıl önce)
    Mekenı cennet olsun Allah rahmet etsin iyi bir siyasetciydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Allah'tan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun, Ailesine sabırlar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (2 yıl önce)
    Malatyanın başı sağ olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemali (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    0
    0
    Yanıtla