12 Eylül'de gerçekleşecek referandum çalışmaları çerçevesinde Hekimhan ilçesini ziyaret eden CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, burada yaptığı açıklamada, değiştirilecek anayasanın 'evet' diyenin de 'hayır' diyenin de anayasası olmayacağını ifade etti.
Aslanoğlu, şunları kaydetti:
''Anayasa değişikliği paketi içerisinde 26 madde var. 2 maddeyi çıkarsınlar bende evet oyu vereyim. 'Evet' vermeyen o zaman şerefsizdir. Diğer maddelerde halkın ekmeği için, halka verdiği bir şey yok. Yargı başka bir şey. Mecliste 650 dokunulmazlık dosyası var. Kimi irtikap, kimi hırsızlık dosyası. Şimdi sen bana hakim seçtirirsen, benim seçtiğim hakim nasıl bir hakim olacak. Meclis yargı seçemez. Önce yapacakları iş milletvekilliği dokunulmazlığını kaldıracaklar. Her türlü haltı her şeyi yiyeceksin ondan sonra defalarca seçileceksin. Olmaz böyle şey.''dedi
Daha sonra Hekimhan Cumhuriyet Halk Partisinin Ramazan Ayı dolayısıyla verdiği iftar yemeğine geçildi. Yapılan protokol konuşmalarında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekilirken 12 Eylül referandumunda verilecek Hayır oylarının önemi vurgulandı. İftar yemeği çay ikramı ardından sona erdi.
Hekimhan ziyaretine CHP il başkanı Veli Ağbaba ile eski milletvekili Muharrem Kılıç ile il yöneticileri de katıldılar.