SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orta Hasarlı Bina Güçlendirme Kredisi İçin Vekilden Mesaj

Orta Hasarlı Bina Güçlendirme Kredisi İçin Vekilden Mesaj
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, kendisine iletilen sorunlarla ilgili yaptığı girişimler konusundaki bilgilendirmeyi bir basın bülteni yerine sosyal medya hesabından yapma alışkanlığını sürdürdü.

Babacan, orta hasarlı binalarla ilgili güçlendirme konusunu ilgili bakanla ve AFAD'la görüştüklerini belirttiği mesajında şunları yazdı:

"Vatandaşlarımızdan çok sık gelen bir soru, orta hasarlı binalar için güçlendirme kredilerinin ne zaman verileceği.

İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ve AFAD Başkanımız Okay Memiş ile konuyu konuştum.

Güçlendirme ruhsatı alan bina sahipleri AFAD'a müracaat ettikten sonra krediler doğrudan AFAD tarafından sağlanacak. Ancak burada bir süredir bir gecikme söz konusu. Ve bunu Sayın Bakanımız'a belirttim. Bakanımız da Hazine Maliye Bakanımız ile görüştü. Buna göre, en kısa sürede bu kredilerin temini sağlanmış olacak.

Ayrıca, ilçe belediyelerimiz de seçim sonrası ilk işlerden biri olarak, orta hasarlı binaların güçlendirme ruhsatı alım sürecinde işlemlerin kolaylaştırılmasını sağlıyorlar.

Böylece orta hasarlıların sürecini de artık nihayete erdirmek istiyoruz."

Kaynak: Babacan Sosyal Medya Hesabı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Sami (1 hafta önce)
    Sayın vekiller afet döneminde Malatya yı nasıl unutturdularsa orta hasarlı binalarda bir kenara atıldı Site yönetimleri birşeyler yapmaya çalışıyorlar firmalarla anlaşarak yapılmasını sağlıyorlar ama ciddi bir maddi ödeme çıkıyor aylık 50.000 bin gibi 7 ay takside bölünüyor vatandaş Devletin desteği olmadan bu ödemeyi nasıl vapsın sayın Cumhurbaşkanımız bizzat açıklama yapmıştı bu sözünün bir an tutulması gerekiyor bu yaz dönemide geçer orta hasarlı binalar yapılmazsa Yönetmelikte bir yıl geçmiş olduğu için orta hasarlı binaları yıkmaları gerekiyor. Devletimizin Mayıs ayı çıkmadan acilen Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 2 yıl ödemesiz ve faizsiz 380 bin lira kredi verilmesini umut ediyoruz. Verilmeyecekse de bir açıklama yapılmasını talep ediyoruz artık vekiller insanları oyalamasınlar Lütfen Malatya Vekilleri Malatya için ellerini taşın altına soksunlar bir vekilin uğraşması çözüm getirmiyor bilgilerinize
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 hafta önce)
    Sayın vekilim Bir site yöneticisi olarak Orta hasarlı binalara güçlendirme kredisi Şu kadar lira verilecektir şu tarihe kadar ödeme yapılacaktır diye bugüne kadar bir açıklama bir yeterli yapılmamıştır Vatandaş vallahi malı ile rezil oldu şirketlerle icralık oldular en kısa sürede bir sonuça ulaşırlar inşallah Allah yar ve yardımcınız olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep sarıtepe (1 hafta önce)
    Yakınca, Yakınkente bulunan kooparetif binaların bulunduğu sitelerde bulunan Agır hasarlı, orta hasarlı ve hafif hasarlı binaların bulunduğu alanlar vatandaşın haberi olmadan rezervi alan ilan edilerek, 02.04. 2024 tarihinden geçerli olarak 15 gün içinde evlerin boşaltılması istendi. İhalenin verildiği, mayıs ayında inşaata başlanacagı dedi godusu yayıldı. Vatandaşlarda inandı. Şu ana kadar hiç bir gelişme yok. Vatandaşla bir antlaşma, sözleşme yok. Nasıl ve neye göre yapılacak kimse bir şey bilmiyor. Yetgililer den bölge halkı olarak, ciddi bir açıklama bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (1 hafta önce)
    Pandemiden bu yayana önüne gelene para dağıttılar ilerisi hesaplanmadan şuursuzca para harcandı kasada 50 kuruş yok olsa emekliye verirlerdi bence kredi işi biraz zor Allah devletimize zeval vermesin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adem (1 hafta önce)
    Ya vekil hep konuşuyorsun, onla konuştum, bu tamam dedi, şu şimdi dedi, müjdem var vs vs vs icraat sıfır. Çıkın bi malatyayı gezin birbuçuk sene oldu. Allah millete yardım etsin nasıl bir düzene denk geldiysek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • depremzede (1 hafta önce)
    Yeşilyurt belediyesi bir adam görevlendirmiş ne zaman gitsek arkada sigara içip muhabbetteler devlet dairesi mi kahvehanemi belli değil 8/9 aydır bir ruhsatı alamadık daha da alıp alamayacağımız belli değil
    %92
    %8
    Yanıtla
  • MLT4463 (1 hafta önce)
    Orta Hasarlı binaların durumu ile ilgili kanun veya yönetmelik açık. Eğer güçlendirme isteyen çoğunluk varsa yaptırabilir. Zaten Belediye için bir şey demiyorum. Ruhsatı mal sahipleri - parasını yatırırırsa hemen verirler. Nasıl olsa eski başkanda gitti. Herşey bitti mantığı. Arkadaş Bu Ülkenin Cumhurbaşkanı ORTA diye bir şey olmaz hepsini yıkacağız demedimi? Bunula ilgili yönetmelik ve süreler bitti. Sanki yeni bir durummuş gibi VEKİL bey ortaya çıkarıyor. Ortada sorun yok varmış gibi yapılarak insanların kafasını karıştırıyorlar. Tüm vekiller olarak ; Ayrıca Ruhsatını alanlara kredinin acilen verilmesini sağlayın. Diğerlerini yıkım kapsamına girmiiş ve zeminleri ZD-ZE balçık halde..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatandaş (1 hafta önce)
    burada orta hasarlılar için güçlendirme kredisinden söz ediliyor tabiki de verilsin benim burada dikkat çekmek istediğim az hasarlı olup evlerimizde en az 100 binlik masraf yapıp oturmaya başladık özellikle binanın çatısı yıkılıp ve giriş katlarda oturanlar bina az hasarlıda olsa çok masrafları oldu kimse bu durumdan söz etmiyor lütfen az hasarlılara da deprem kredisi verilsin bizlerde borçlandık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • gökhan (1 hafta önce)
    İnsanlar bir an önce kendi çabalarıyla evlerine girmek istiyorlar,fakat ortada kredilerin tutarı bile belli değilken ödemeyi ne zaman yapacaklar merakla bekliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Bizim bina gerçekten ağır hasarlı İtiraz üzerine 3 Sefer Ağır hasarlı raporu verilmiş. Gerçekte ağır hasarlı. Adrese teslim bir Mahkeme kararı var. Fahri Kayahanda Hilalpark karşısında Hilal Aparmanı. İnanmayan varsa gidip bakabilir inceleye bilir. Adına Fazla Dairesi ve Dükkanları olanlar ile Menfaat perest zenginlerin gücü ile orta hasara dönüştürüldü. Nasıl borçlanacağız. Nasıl kiraya vereceğiz. Nasıl satacağız. Nasıl oturacağız. Gücümüz de yetmiyor. Göz göre göre Ağır hasarlı 9 katlı bina için birde kredi kullanacağız. Fiyatı biraz ucuz tutup satsam Buna vicdanım el vermiyor. Kiracı oturtsam buna da vicdam el vermiyor. Şimdi ya kendi kafamıza sıkıp kurtulacağız. Ya da bir kaç kişiye sıkıp evimizi ocağımızı söndürüp cezaevine gideceğiz. Ya da bizi biri öldürecek. Adalet Adalet Adalet
    %60
    %40
    Yanıtla
  • bedrettin hikmet (1 hafta önce)
    Bizim bina da orta hasarlı şu anda onarılıyor. Bina içi dahil 850 bine yakın masraf gidecek. Bu parayı ödemek için sürekli borçlanıyorum. Psikolojik olarak çok yıprandık. Yine benim en azıdnan bir işim var. Yan komşum malulen emekli ve engelli. Adamcağız oğullarından sürekli yardım istiyor. Sosyal devlet burada devreye girmeli, kulu kula muhtaç etmemeli. Neticede uygun şartlarda kredi istiyoruz. Başvuruyu yapalı 3 ay oldu, hala bekliyoruz. Lütfen biraz daha duyarlı olalım.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Benim halamoğlunun da psikolojisi çok bozuk. Hasarsız olan evini rezerv alana katmışlar yıkacaklar. Namazında niyazında olan adam alkole başladı. Evimizi elimizden alıp bizi borçlandıracaklar ya da 500 - 600 bin verip tekmeyi basacaklar diyor sürekli. Bir delilik yapacak bu gidişle. Allah mağdurun yardımcısı olsun. Haksızlık almış başını gidiyor.
    %50
    %50
    Yanıtla