SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortak Aklı Önceleyen Bir Üniversite Modeli Olmayı Hedefliyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılan KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ortadan kalkmasına asla seyirci kalamayacaklarını ifade ederek, “Türk ordusunun adadan çıkmasını asla kabul etmeyiz” dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Konferans Salonunda gerçekleşen törende konuşan KKTC Meclis Başkanı Töre, milli bir Cumhuriyet’in sahibi olduklarını belirterek, “Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyi diyor ki, ‘Olmaz’ Avrupa Birliği ‘olmaz’ diyor, Amerika ‘olmaz’ diyor. Ben de diyorum ki Kuzey Kıbrıs'ın topraklarını ve devletini bize ne Amerika hediye etti ne Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyi üyeleri ne Avrupa Birliği devletleri. O aziz şehitler hediye etti, o kahraman gaziler hediye etti. Hiçbirinizin hakkı yoktur” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ortadan kalkmasına asla seyirci kalamayacaklarını ifade eden Töre, “Türk ordusunun adadan çıkmasını asla kabul etmeyiz. Doğu Akdeniz'de Türk ordusunun ve Türkiye'nin geri çekilmesini asla kabul etmeyiz. Tarihi yeniden tekerrür etmeyecek. 1878’in akıbetini veya tekrarını asla görmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Türk ordusunun adadan çıkmasını isteyen bazı kesimlerin olduğuna dikkat çeken Meclis Başkanı Töre, “Bazı içimizdeki zavallılar, milletvekili de var gazeteci de var işadamı da var. Onlar da barış derneği kuruyorlar barış istiyoruz diyorlar. Nasıl bir barış istiyorsunuz soruyorum? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti diye bir şey olacak mı ‘hayır olmaz, 2 devlet olmaz’. Kıbrıs'ta Türkiye'nin garantörlüğü devam edecek mi? Hayır çağ değişti garantörlüğünde bu kadar sıkı sıkı sarılmaya gerek yok diyorlar. Peki, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yerleşim birimleri toprakları ne olacak? E vermezsek barış olmaz. Rum, Yunan bize ne verecek soruyorum? Uluslararası iş statümüzü tanıyacaklarmış. Kıbrıs'ta da Türkler var 1959-60 Zürih ve Londra anlaşmalarında zaten bunlar vardı. Kıbrıslı Türkler Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ortağıydı statümüz orada zaten var” şeklinde konuştu.

Bu söylenilenlere inanmanın şehit ve gazilere ihanet sayılacağını kaydeden Töre, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kimse bize buyurun bağımsızlık sizin olsun, hakkınızdır, buyurun özgürlük sizin olsun diyen yok. Bunları elimizden almaya çalışıyorlar. O içimizdeki gafiller ne diyorlar, ‘Efendim dünya böyle istiyor Avrupa böyle istiyor Birleşmiş Milletler böyle istiyor’ bana ne. Bunlar benim milletimin şehitlerimizin kemiklerini sızlatacaksa ben onu elimin tersiyle iterim asla kabul etmem. Eğer Birleşmiş Milletlere Avrupa Birliği'ne kalmış olsaydı, 20 Temmuz mutlu barış harekatı gerçekleşmezdi. Eğer Birleşmiş Milletlere kalmış olsaydı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilan edilemezdi. Öyleyse bizim sorumluluğumuz kendi milletimize kendi şehitlerimize, gazilerimize karşı sorumluluğumuzu bizden sonraki nesillere borcumuz var. Özgürlüğü istiklali sapa sağlam devretmemiz gerekir. Bundan dolayı da dikkatli olacağız.”

Türk milleti olarak şimdiye kadar kimseyi aldatmadıklarını da dile getiren Töre, “Ama bizi bu Avrupa Birliği'nin bazı ülkeleri, Amerika'sı, Birleşmiş Milletleri başka başka ülkeler çok aldattılar. Ben de diyorum ki, aldanmak yok, aldanma olmayacak. Milli hedefimize, milli ülkelerimize yürümeye devam edeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan ne dedi, o Birleşmiş Milletleri için ‘Dünya beşten büyüktür’. Son 2 yıldır üst üste Cumhur reisimiz Recep Tayyip Erdoğan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıyınız, zulümden vazgeçiniz. Bu çağrıyı yaptık. Türk devletleri teşkilatına da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti anayasal ismiyle gözlemci üye oldu. Sonrasında Gazze olayı çıktı. Çok ibretlik bir olay. Dünya yeniden şekillenecek. Birleşmiş Milletler bu şekilde devam edemez. Avrupa Birliği denen medeniyet işte budur. Bir kere daha ortaya çıktı. Onun için ben diyorum ki bizim için en büyük kimdir, Kıbrıs Türk halkı için en büyük Türkiye'dir, Türk ordusudur. Bunlardan asla vazgeçmeyiz” diye konuştu.

VALİ YAZICI'NIN KONUŞMASI..

Malatya Valisi Ersin Yazıcı konuşmasına; katılımcıları selamlayarak başladı. 

Vali Yazıcı “Öncelikle Türkiye’nin vizyonunu açan, vizyonunu değiştiren, adeta 1983’ten itibaren Türkiye’nin ufkunu farklı bir ufka yönlendiren, Türkiye’nin dünyada güçlü bir devlet olmak adına bilinir bir devlet olmak adına istikametini tuttuğu yolu değiştiren bana göre büyük devlet adamı büyük lider Turgut Özal’ı eski rahmetli cumhurbaşkanımızı saygıyla minnetle rahmetle anmak isterim. Kendisinin başbakan olduğu dönemde sevgili gençler biz de sizler gibi üniversite öğrencisi idik. Ben kendi adıma 86 yılında başladığım üniversite yolculuğum, memuriyet ve bugün itibari ile de Malatya valisi olarak yaşamıma devam ediyorum. Tabi o yıllarda çok kıymetli başbakanımız olan Turgut Özal’ın ufku birçok kişinin üstündeydi. Üniversitelerimizdeki birtakım yasakların kaldırılması için bu özgürlükçü düşüncenin yerleşebilmesi için önümüzdeki engellerin kaldırılması adına sayın başbakanımız gayret ederken birileri de adeta ülkenin önünü kesmek adına, demokratik ve özgür bir ülke olmanın bana göre yollarını tıkamak adına bazı eylemlerde bulunuyordu. Üniversite yıllarımız çok kolay olmadı, çok rahat olmadı. Farklı düşüncelere tahammülün az olduğu bir dönemde üniversitelerde öğrenciydik. Gençler sizler çok şanslısınız şu anda hangi düşüncede olursanız olun inanıyorum ki hocalarınız sizi dünya görüşünüzden dolayı suçlamıyor, sınıflardan amfilerden atmıyor. Birbirimize olan saygımızdan, cumhuriyetimize demokrasimize olan saygımızdan dolayı ve tabiki bilim yuvası olan burada bu yapılarda asla kimse kendi görüşüne uymuyor diye diğerine hakaret etmiyor. Türkiye Cumhuriyeti zorlu yolları aşarak geliyor. Demokrasimiz çeşitli sancıları vücudunda yaşayarak onları rehabilite ederek, tedavi ederek, yoluna şükürler olsun devam ediyor. Bizim okuduğumuz yıllarda ne yazık ki bilimden çok başka konular tartışılıyordu. Hatta daha sonrasında daha da zorlaştı biz mezun olduktan sonra bazı konular. Ülkem adına geçmişte kaldı diyorum. Şu anda büyük bir dünya liderimiz var.” şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı: “Ufkumuz yolumuz hedeflerimiz amaçlarımız sizler sayesinde gerçekleşecek. Bu büyük millet bu büyük devlet siz Türk gençleri sayesinde dünyada olması gerektiği noktaya çok kısa zamanda ulaşacak. Bunun için neler yapılması gerekiyor benim haddim değil, benim anlatmam doğru da değil, hocalarımız burada. Süper ligde yer alacak dünyanın süper liginde yer alacak Türkiye Cumhuriyeti devletinin farklı branşlarda yetişen siz değerli gençler taşıyacaksınız. İnanıyorum ki bizden çok daha iyi yetişiyorsunuz. Çok daha güzel koşullarda yetişiyorsunuz. Çok daha özgür yetişiyorsunuz. Ve büyük Türk devletinin ideallerine kısa sürede ulaşması için inanıyorum ki kalbinizde büyük bir heyecan ve istek var. Bizler de büyükleriniz olarak bu kutlu yolculukta önce iyi insan olmanız, sonra da kendi alanınızda dört dörtlük olmanız, tam kalifiye olmanız, aranan insan ve mühendis, öğretmen, sanatçı olmanız için hep birlikte başta hocalarınız olmak üzere gayret ediyoruz. Ve Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği parlak ve bu parlaklık sizin sayenizde olacak. Size emanet edilen bu cumhuriyet sizin omuzlarınızda daha da yükselerek inşallah dünyanın süper liginde en tepelerde olacağız. Sevgili gençler lütfen kendinize güvenin, Türk gencinin inanıp da başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Bu ülke fırsatlar ülkesi, bu ülkede gelemeyeceğiniz bir makam yok, üzerinize alamayacağınız bir sıfat yok. O yüzden sadece ve sadece kendinize inanıp tabiki maçı kazanmak için antrenmanı bol yapmanız ve gereğin yapmanız gerekiyor.” dedi

Yazıcı: “Ben Düzce’nin bir köyünde doğmuş büyümüş, hala anne babası Düzce’nin o köyünde yaşayan bir köylü çocuğu olarak bugün Malatya valiliği makamını bir süreliğine işgal ediyorum. Türkiye’de 81 validen bir tanesiyim, Bir köylü çocuğuyum bununla şeref duyuyorum, bununla gurur duyuyorum asla da saklamıyorum. Ezcümle inanırsanız başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Ben 6 Şubat depremleri ile şehrimizde oluşan olumsuz havayı gidermek adına, başta valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz ve tüm kurumlarımız, gayret ettiğimizi bilmenizi isterim. Yıkımlar, yapımlar, ticari alanlar, TOKİ inşatlarımız, köylerdeki inşaatlarımız, alt yapı, üst yapı Türkiye Cumhuriyeti devleti tüm kurum ve kuruluşları ile şehrimizi eskisinden daha güzel yapmak için gayret ediyoruz. Samimi bir gayretin içerisindeyiz. Ekip lideri olarak burada hepinizin huzurunda bunu ifade etmek isterim. Birliğimiz birbirimize olan güvenimiz kol kola yürüyüşümüz sayesinde inanıyorum ki Malatya’mız kısa bir süre içerisinde eskisinden daha iyi olacak. Halen 112 000 vatandaşımızın konteynerlarda yaşadığı ve yaşadığımız depremlerle ne yazık ki tekrar tekrar deprem travmasını üzerinden atamamış 100 binlerce hemşerimizle yolumuza devam edeceğiz. Bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız. Eksiklerimiz kusurlarımız olursa da lütfen bizi ikaz etmekten geri durmayınız. Haberdar ediniz şehrin bir an önce ayağa kalkması için, şehrin moralinin düzelmesi için biz samimi bir şekilde gayret ediyoruz. Allah’ım, rabbim bir daha böyle ağır büyük bir depremle bizi sınamasın inşallah. Ben Cumhuriyet Meclisi Başkanımıza tekrar huzurlarında hoş geldiniz diyor. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılımız hayırlı ve uğurlu olsun diyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

REKTÖR PROF.DR. BENTLİ'NİN KONUŞMASI..

Rektör Prof. Recep Bentli: “Üniversitemizin 2023-2024 akademik yılı açılış törenine hoş geldiniz diyor hepinizi muhabbetle ve saygıyla selamlıyorum. Bu vesileyle, aramızda olan Sn. Başkanımıza teveccüh buyurarak verecekleri açılış dersi için şükranlarımı sunarım.” diyerek sözlerine başladı.

Rektör Prof. Dr. Recep Bentli konuşmasına: “Sayın Başkanım, Değerli Misafirler, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin; küresel politikalarda ve ekonomide olduğu gibi, eğitim ve kültürel alanlarda belirleyici bir aktör olduğu bütün devletler tarafından sarih bir şekilde görülmekte ve bilinmektedir. Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak bizler de üzerimize düşeni aklın ve bilimin ışığında yerine getirmek üzere yoğun bir çaba sarf etmekteyiz. 

Bilindiği üzere üniversiteler bir yandan eğitim öğretim faaliyetlerini yürütürken, diğer taraftan AR-GE çalışmalarıyla ürettiği bilgiyi toplumun faydasına sunmaktadır. Bu açıdan bakıldığında üniversiteler, yerel ve evrensel boyutta toplumsal gelişimin ve ekonomik kalkınmanın lokomotifi olma misyonunu da üstlenmişlerdir. Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak insanı merkeze alan, değişime açık, ortak aklı önceleyen bir üniversite modeli olmayı hedeflemekteyiz.” şeklinde devam etti.

Prof. Dr.Bentli: “Öğrenme ve eğitilme ihtiyacının farkında olarak bu tecessüsü bilgiye, beceriye, inovasyona, doğruya ve faydalıya yönlendireceğiz. Bu bağlamda üniversitelerin akademik kadroları, çalışmalarını yürütebileceği her türlü imkana sahip olmalıdır. Göreve geldikten sonra özellikle uygulama alanlarıyla ilgili önemli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımız hem tespit hem de temin noktalarında yoğun şekilde devam etmektedir. Öte yandan üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi için Malatya TEKNOKENT içerisinde yer almak üzere ortaklık çalışmalarımızı tamamladık. Böylelikle üretilen bilginin ürüne dönüştürülmesi ve toplumun yararına sunulması yolunda hızlı adımlar atmayı planlıyoruz. Yeni akademik yıldaki en önemli hedeflerimizden bir diğeri ise disiplinler arası eşgüdümü tesis etmektir. Bunun için, farklı bilim alanlarındaki akademisyenlerimizin bir araya gelmesi ve çok disiplinli çalışmalar yapması adına tüm kaynaklarımızı seferber edeceğiz. .” dedi.

Prof. Dr.Bentli konuşmasına: “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler, Malatya’mızı da yoğun bir şekilde etkiledi. Vatandaşlarımızın; barınma sorunlarıyla beraber yiyecek, giyecek ve hijyen gibi ihtiyaçlarına elimizden geldiğince yanıt vermeye çalıştık. Bu süreçte bizleri ziyaret ederek moral veren, halkımızın ihtiyaçları için her türlü desteği sağlayan kamu kurumlarımıza, üniversitelerimize, sivil toplum kuruluşlarına, yurt içi ve yurt dışı paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunarım. Depremden etkilenen personelimizin barınma sorunları için öncelikle Battalgazi Kampüsümüzde konteynerler hazırlanarak hizmete sunuldu. Daha kapsamlı barınmalar için Valiliğimiz tarafından yaptırılan 1+1 yapıların önemli bir kısmı Üniversitemiz personeline tahsis edildi. Bize bu imkânı sağlayan önceki valimiz Hulusi Şahin’e ve Sayın Valimiz Ersin Yazıcı’ya şükranlarımı sunarım. Ayrıca Battalgazi Merkez Kampüsümüzde yer alan eğitim ve idare binaları ile ilçelerde bulunan meslek yüksek okullarının bakım, onarım ve güçlendirme işleri ivedilikle tamamlandı.” şeklinde devam etti.

Rektör Prof. Dr.Bentli konuşmasını ; “Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ve 8 ilçede yer alan meslek yüksekokullarıyla çıktığı eğitim öğretim yolculuğuna, kuruluşundan bu yana geçen 5 yıllık süreçte 8 farklı yerleşkede 1 Enstitü, 6 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 2 Yüksekokulla devam etmektedir. Bunların yanı sıra her biri belirli ve özellikli alanlara yönlendirilmiş 10 Araştırma ve Uygulama Merkezimiz bulunmaktadır. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında Fakültelerimiz ve Yeşilyurt Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde 24 yeni bölüm ve program açılmıştır. Yeni programlarımız, çağın gereksinimlerine uyum sağlamak ve öğrencilerimizi daha iyi bir geleceğe hazırlamak üzere oluşturulmuştur.

Üniversitemizde şu anda 44 ön lisans, 40 lisans, 23 yüksek lisans ve 4 doktora programı ile eğitim öğretim faaliyetlerimiz devam etmektedir. 2020-2021’de 3793 olan öğrenci sayımız 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında 8.688’e ulaşmıştır. Üniversitemizde öğrenim gören yabancı öğrenci sayısı 135 olup bu sayıyı ve ülke çeşitliliğini artırmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemizde: Ön Lisans düzeyinde: 4906, Lisans düzeyinde: 3460, Yüksek Lisans düzeyinde: 306, Doktora düzeyinde: 16 öğrencimiz eğitim almaktadır.  
Bu süreçte Ziraat Fakültemize yeni bölümler eklenerek daha güçlü hale getirildi. Biyosistem Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği, Zootekni ve Tarla Bitkileri bölümlerine ilk defa öğrenci alındı. Oldukça geniş bir araziye ve tecrübeli bir akademik kadroya sahip olan Üniversitemiz, kayısı ve endüstriyel tarım alanlarında alanında misyon üniversitesi olmayı hedeflemektedir. Ayrıca, Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu bünyesinde ilk defa öğrenci alan İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü ile Raylı Sistemler Makine Teknolojisi gibi programlara özel önem vermekteyiz. Tüm bunların yanı sıra, öğrencilerimizin sosyal, kültürel, spor ve sanat alanlarında aktif olması, toplumsal duyarlılığa ve sorumluluğa sahip bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla öğrenci topluluklarını güçlendirme için gerekli girişimlerde bulunmaktayız.” şeklinde sürdürdü.  
    
Yeşilyurt yerleşkesi hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr.Bentli konuşmasını ; Yaklaşık 500.000 metrekare bir alana sahip olan Yeşilyurt Yerleşkemizde yer alan Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu binamızda 2 yıl önce eğitim öğretime başlamıştık. Bu eğitim öğretim yılında da Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültemiz, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz ve bazı idari birimlerimiz tarafından kullanılmaya başlanarak bu kampüsümüzdeki öğrenci sayımız 2800’ü aştı. Aynı yerleşkemizde bulunan ve GETAT olarak kullanılması planlanan binamızı, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olarak yeniden dizayn ettik ve yıl sonuna kadar bu fakültemizi de inşallah buraya taşımayı planlıyoruz. Buna ek olarak Yeşilyurt Yerleşkesinde artan kapasiteye cevap verebilmek için 2025 yılına kadar yeni bir derslik alanının oluşturulabilmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı. Ayrıca Yeşilyurt Yerleşkesinde öğrenci yurtlarının inşası için Kredi ve Yurtlar Kurumu ile görüşmeler ve yer teslimi yapılmış olup Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yapacağı ihale beklenmektedir. Bir yandan eğitim alanlarımız ile ilgili çalışmalarımızı yaparken, diğer taraftan yerleşkelerimizin çevre düzenlemesi, Yeşilyurt yerleşkemizin yemekhane ve nizamiyesinin oluşturulması süreçlerini de hızlandırmış bulunmaktayız.” şeklinde sürdürdü.

Akademik ve idari personel kapasitesini güçlendirmeye davam ettiklerini belirten Prof. Dr. Bentli şöyle konuştu; 

“Üniversitemizi geliştirmek ve eksiklerimizi tamamlamak için oldukça güçlü bir ekip oluşturuyoruz.15 Eylül 2022 tarihinden bu yana 3 Profesör, 23 Doçent, 23 Doktor Öğretim Üyesi, 10 Araştırma Görevlisi ve 17 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 76 öğretim elmanı atamasını gerçekleştirdik. Üniversitemiz, 399 akademik, 457 idari personel olmak üzere toplam 856 personelle faaliyetlerini sürdürmektedir. Malatya’da, kısa süre içerisinde gerekli çalışmaların yapılarak, deprem etkilerinin ortadan kaldırılması ile (sınırlı sayıda da olsa) öğretim üyelerinin Malatya’dan uzaklaşma taleplerinin sonlanacağı ve daha güçlü bir kadro ile devam edebileceğimizi temenni ediyoruz.

 Konuşmasının sonuna doğru öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Recep Bentli; “Sevgili öğrenciler, üniversitede edineceğiniz kazanımların, sonraki süreçte rehberiniz ve hayat anahtarınız olacağını bilmenizi isterim. Biz akademisyenler bu bilinçle sizleri akademik, sosyal ve kültürel anlamda aklı ve bilimi rehber edinerek, çağın gerektirdiği donanıma ve değerlerimize sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmeyi şiar edindik. Sizlerin de bu anlayış doğrultusunda, hayatın her alanında çözüm odaklı yaklaşan, analitik düşünebilen, yeniliklere ve istişareye açık, iletişimi ve etkileşimi güçlü bireyler olmanızı istiyoruz. Öğrencilerimizden TEKNOFEST, TÜBİTAK gibi organizasyonlara daha fazla katılım sağlamalarını ve topluma yararlı faaliyetlerde öncülük etmelerini bekliyoruz. Sizleri tüm faaliyetlerinizde, her açıdan destekleyeceğimizden şüpheniz olmasın.” dedi.

Prof. Dr. Bentli konuşmasının devamında üniversite akademik ve idari personeline seslenerek;  "Değerli meslektaşlarım, çalışma arkadaşlarım, yeni dönemde üniversitemize sağlayacağınız katkının artarak devam edeceğini biliyoruz. Sizlerin taleplerini ve ihtiyaçlarını kamu kaynakları elverdiği ölçüde ve hakkaniyeti gözeterek karşılamak için yoğun çaba göstereceğimizi bilmenizi isterim. Katkılarınız ve özverili çalışmalarınız ile üniversitemize güç kattığınızın farkındayız. Üniversitemiz URAP sıralamasında geçen yıl 26 sıra yükseldi. Bu gelişmede Dr. Öğr. Üyesi sayımızın fazla olmasının büyük etkisi olduğunu ve genç bir üniversite olmamızın avantajını yaşadığımızı düşünüyorum. Sizlerin katkısı ile üniversitemizi daha üst sıralara taşımak için yoğun bir şekilde çalışmamız gerektiğini ve uzun bir yolumuzun olduğunu biliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr.Bentli konuşmasını; “Deprem vesilesiyle de gördük ki biz muazzam bir milletiz. Acılarımız, kederlerimiz ve sevinçlerimizi paylaşmak bizim en büyük servetimiz. Sizler de bu vesileyle bizleri ve Malatya’mızı desteklemek için buradasınız. Bu bize güç ve enerji veriyor. Geldiğiniz ve açılış dersini bizimle paylaşacağınız için sizlere müteşekkiriz. Üniversitemizin 2023-2024 akademik yılı açılış törenine katılarak bizleri onurlandırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Yeni akademik yılımızın sağlık, başarı ve huzur dolu geçmesini temenni ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde sonlandırdı. 

Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı ve Rektör Prof. Dr. Bentli tarafından Meclis Başkanı Töre’ye hediye takdimi gerçekleşti.

iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız