SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pancar Alım Kampanyası Sona Erdi

Pancar Alım Kampanyası Sona Erdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 3 Eylül’de başlayan pancar alım kampanyası sona erdi. Kampanya süresince 328 bin ton pancara karşılık 43 bin ton şeker elde edildi.

Kampanya hakkında bilgi veren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, başarılı ve verimli bir kampanya dönemi geçirdiklerini belirterek, “Başarılı bir üretim sezonu geçirdik. İşlediğimiz pancarın çoğunun şeker oranı düşük olmasına rağmen yüzde yüz şekere dönüştürdük. Pancarı hiç bekletmeden, çürütmeden taze şekilde işledik. Bu nedenle işletme değerimizde yüksek çıktı. Verim çok güzel oldu” dedi.

Türkiye’de bu sene şeker sıkıntısı olmayacağını da ifade eden Murat, "Pancarın az olması ve son bir hafta Malatya ve bölgede aşırı yağışın olmasından dolayı çiftçilerimizin bir kısmı pancarlarını sökemedi. 15-16 bin ton pancar tarlada kaldı. O pancar da gelse bir hafta daha kampanyamız devam edecekti ama geçmiş yıllara göre bu sene daha kısa sürdü" diye konuştu.

Türkiye genelinde kuraklıktan dolayı pancarda biraz sıkıntıların olduğunu belirten Murat, “Türkiye’de bu sene şeker sıkıntısı olmayacak” şeklinde konuştu.

Malatya Şeker Fabrikası olarak en büyük sıkıntılarının geçici işçi sorunu olduğunu ifade eden Murat, “Bu sene ciddi bir çalışma var. Bakanımız Vedat Bilgin hocamız bu işin içerisinde yer alıyor. İnanıyorum ki geçici işçi sorunu çözülecek. 15-16 yıldır bizde 12 ay çalışan taşeron işçiler var, onların da sorunlarının çözüleceğine dair edindiğimiz bilgiler bizi sevindiriyor. Kısa süre kampanyada çalışan taşeron işçilere de uzun süreli bir çalışma hakkı tanınırsa, bu fabrikalarda eleman sıkıntısı kalmamış olur. Daha rahat üretim sezonları geçiririz” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Cafer44 (1 yıl önce)
    Bunu okumak sadece zaman kaybı, bi işçi kardeşimiz kalkmış, kendi işine bakmak yerine zerre görevi sorumluluğu olmayan konularda basına açıklama yapıyorum buna bu bilgileri kim veriyor hayret…
    0
    0
    Yanıtla
  • gülser (1 yıl önce)
    adam kendi şirketlerine iş alanı açıyor..hizmet diye sunuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayilmaz (1 yıl önce)
    Bu fabrikanin müdürü yokmu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fikret (1 yıl önce)
    İyi çıktı rekolte yüksek gibi klişeleşmiş sözleri bırakın artık şeker fiyatından ne üretici memnun ne tüketici aradaki fark nereye gidiyor bence bu kalemleri anlatın ki bizde aydınlanalım
    %92
    %8
    Yanıtla