İl Genel Meclisi'nin Şubat ayındaki ikinci toplantısında, çeşitli konular görüşüldü ve karara bağlandı.
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata yaptığı konuşmada, Ankara'da katıldığı toplantı hakkında bilgi verilip, hayvan besleme yerleri sorun olanların, köy sınırı, yerleşik alanın yeniden belirlenmesi konusunda karar alabileceklerini söyledi. Toplantıda gündem gereği, komisyonun Akçadağ İlçesi'ndeki Öğretmen Lisesi binasının depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda yaptığı rapor hakkında bilgi verildi. Bu konuda bilgi sunan İl Genel Meclisi Milli Eğitim komisyonu başkanı Hasan Gögüs, "Veli, öğrenci, esnaf, öğeretmen okulun taşınmasından razı. Yani kısacası, depreme dayanıksız olan okul, Akçadağ merkezde bir yere yapılmasını öneriyoruz" dedi.
"RAPOR GÖRE DEPREME DAYANIKSIZ"
İl Genel Meclis üyeleri Mehmet Ali Doğan, Ömer Altuntaş, Hasan Gögüs, Ramazan Çetin ve Mehmet Şireci'nin Meclis Divanı'na sunmuş oldukları önergede, Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi 'nin durumunu inceleyen İl Genel Meclisi Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetleri Komisyonu, Başkan Hasan Gögüs, Başkan Vekili Mehmet İnci, Üyeler Abdurrahman Doğan, Devriş Demirkol, Mahmut Boyun'un iştiraki ile 5 gün bir araya gelerek toplanıldı. Akçadağ ilçesi Karapınar köyü mevkiinde bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin fiziki yapısının eskimiş olması ve yapılan deprem testlerinde depreme dayanıklı olmadığının raporlarla tespit edildiğinin bildirildiği raporda, daha sonra şunlar belirtildi: "Bundan dolayı yeni bir okulun yapılması gerekmektir. Okulun ilçeden uzak olduğu öğrencilerin sağlık, güvenlik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için mevcut okulun Akçadağ ilçe merkezinde Doğu mahallesinde bulunan İl Özel İdaresi arazisine yapılması belirtiliyordu. Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu olarak yapılan araştırma ve inceleme sonucunda; İlimiz Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi Milli Emlak Müdürlüğüne ait olup, arsanın bir kısmı Sağlık Ocağına, bir kısmı Askeri Karakokola, bir kısmı ise sit alanına verilmiştir. İki arsada Tarım Teknokente kiralanmak üzere işlemler devam etmektedir. Okul alanına yaklaşık 200 dönüm civarında arsa bırakılmak istenmektedir. Okul binaları ekonomik ömrünü tamamlamış olup, yeniden yapılması gerekmekter. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından pansiyon yapımı çalışmaları sürdürülmektedir. Okulun coğrafik konumu olarak Akçadağ ilçesi ile bağlantısı çok azdır. Öğrenciler, Öğretmenler, Öğrenci velilerinin durumu, Akçadağ ilçesinin gelişimi ve ekonomisine katkısı düşünüldüğünden önergede söz konusu olan yere yeni bir okul yapılarak okulun taşınması komisyonumuzca uygun görüşmüştür."
"HÂLÂ YAPILMADI"
Hekimhan ilçesi Hasançelebi Lisesi ile Arguvan Pansiyonu'nun da depreme dayanıksız olduğunu söyleyen CHP Grup başkan vekili Mustafa Mengüç de, parasının ayrılmasına rağmen hâlâ yapılmadığını söyledi. Gündem gereği, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, doğalgaz, akaryakıt ve içme suyu
giderleri için 1 milyon 500 bin TL borç para isteme teklifi de ele alındı. Milli Eğitim'in yazısında, bakanlıktan paranın Mart ayında gelecek olması nedeniyle borç istendiği vurgulandı.
"ÜŞÜMESİNLER"
Pazartesi günü okullarda ikinci yarının başlayacağını hatırlatan İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Hasan Gögüs,"Eğer paramız varsa, borç parayı verelim. Çünkü, çocuklar okulda üşürse, konuyu bir sonraki toplantıya erteledik deme şansımız yoktur." ifadelerini kullandı. Yapılan teklif ilgili ve yetkili yerlerle görüşmeden sonra tekrar gündeme getirilmesine karar verildi.