SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PKK 8 Mayıs'ta Çekilecek

PKK 8 Mayıs'ta Çekilecek
A- A+ PAYLAŞ

Terör örgütü PKK'nın Kandil yöneticisi Murat Karayılan, Öcalan'ın talimatı üzerine çekilmenin 8 Mayıs'ta başlayacağını açıkladı.

Kandil'de gazetecilere açıklamalarda bulunan Karayılan, geri çekilmenin kademeli olarak ve belli bir disiplin içerisinde gerçekleştirileceğini belirtti. Karayılan, örgüt üyelerinin, geldikleri güzergahı takip ederek Kuzey Irak'taki kamplara çekileceğini ifade etti. Geri çekilme konusunda belli bir takvim vermeyen Karayılan, bunun en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

Kürtçe, Türkçe ve İngilizce yapılan açıklamada Karayılan ayrıca uluslararası güçlerin de meselenin çözümüne katkı sunmalarını isteyerek, özellikle AB, ABD ve Rusya'nın sürece destek olması gerektiğini ifade etti.

Karayılan, geri çekilme sırasında herhangi bir saldırı olması halinde, geri çekilmeyi durduracaklarını ve "misillemede" bulunacaklarını belirtti. Bu arada basın toplantısını aralarında Anadolu Ajansı’nın da bulunduğu 100'e yakın yerli ve yabancı gazeteci takip etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız