SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis 1 Ayda 470 Şüpheli Yakaladı

0
Güncellendi - 2020-08-10 19:50:10
Polis 1 Ayda 470 Şüpheli Yakaladı
A- A+ PAYLAŞ

ÇOK MİKTARDA UYUŞTURUCU VE 105 SİLAH.. Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Temmuz ayı içerisinde yapılan operasyon, denetim ve uygulamalarda 73 bin 953 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamalarının yapıldığı, çeşitli suçlarla ilgili olarak 470 şüphelinin yakalandığı, çok miktarda uyuşturucu ve kaçak mal ile 105 silahın ele geçirildiği açıklandı.

Asayiş, Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Narkotik Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin yanı sıra Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu bilgiler verildi:

"İl Emniyet Müdürlüğü olarak Malatya halkımızın huzur ve güvenliği kamu düzenin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele amacıyla, TEM Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 2020 Yılı Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilen uygulama ve denetimler sonucunda;

TEM VE KOM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE

-FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütünün ilimizdeki yapılanmasına yönelik yapılan çalışmalarda;

(47) şahıs hakkında işlem yapılmış; (38) şahıs ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştır. (3) şahıs firari olarak aranmaktadır. Ayrıca FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak farklı illerin soruşturmaları kapsamında il dışından gelen talimat evrakları doğrultusunda (5) şüpheli hakkında işlem yapılmış, bunlardan (3) şüpheli yakalanarak talimat iline teslim edilmiş, (2) şüpheli ise firari olarak aranmaktadır.

Kaçakçılık ve Mali Suçlara Yönelik Yapılan Çalışmalarda;

-(10 adet kaçak cep telefonu) (1314 adet cep telefonu ekranı 344 adet cep telefonu aksesuarı), (420 litre boğma rakı), (3.790 adet cinsel içerikli ürün), (224 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, (12) şüpheli hakkında 5607 SKM. Kapsamında yasal işlem yapılmıştır.

-Belgede sahtecilik suçundan (5), Tefecilik suçundan (4), parada sahtecilikten (1) şüpheli hakkında işlem yapılmış (1 adet 100 ABD doları) ele geçirilmiştir.

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce; Uyuşturucu ile mücadele kapsamında TCK’nın 188/3 – 188/6 (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak) , TCK’nın 191 (Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak) ve TCK’nın 190. maddesinden (Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak) suçlarından İlimiz genelinde yapılan çalışmalarda;

Yapılan planlı operasyonlar ve ilimiz giriş-çıkışlarında oluşturulan Uygulama noktalarında uyuşturucu madde kullanımı ve satışı yönünden, 99 operasyon gerçekleştirilmiş. Yapılan operasyonlarda (167) şahıs gözaltına alınmıştır. Bu şahıslardan (34) şahıs hakkında TCK’nın (188/3-188/6) ve (129) şahıs hakkında TCK’nın (191.) kapsamında, (4) şahsa ise 2313 sayılı kanun kapsamında adli işlem yapılmıştır. Adli makamlara sevk edilen (23) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, (6) şüpheli hakkında Adli Kontrol tedbirine hükmedilmiş, (138) şahıs ise savcılık talimatına istinaden serbest bırakılmıştır.

Yapılan bu operasyonlar sonucu (2.872,87 gr. Sentetik Kannabinoid), (194,41 gr. Metamfetamin), (1624 Adet uyuşturucu Hap), (161 kök Kenevir), (195. kg. Eroin), (3.441 gr. Kubar Esrar), (481,00 gr. Toz Esrar), (10,31 gr Kokain) ve (17 adet Ecstasy) maddeleri ele geçirilmiştir.

ASAYİŞ ŞUBE VE MERKEZ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİMİZCE (BATTALGAZİ VE YEŞİLYURT)

73.953 Şahsın GBT kontrolü yapılmış, yapılan bu kontroller neticesinde aranması bulunan (193) şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir. (40 Ruhsatsız tabanca), (21 Kuru Sıkı tabanca), (44 Ruhsatsız Tüfek), (405 adet çeşitli çaplarda Fişek), (57 adet kesici alet), (1.781 adet Uyuşturucu Hap), (193 gr Narkotik madde), (3.100 TL sahte para), ele geçirilmiş ve (7 faili meçhul olay) aydınlatılmıştır.

Ayrıca Ahlak Büro Amirliğimiz ekipleri tarafından, 1072 SKM kapsamında ve Kumar Oynanması için Yer ve İmkân Sağlama (Kumar/Tombala); suçlarından 2 ayrı Adrese İşlem Yapılmış, 5 şüpheli hakkında adli işlem yapılmış, kumar oyunu oynayan 12 şahsa toplam 8.575 TL idari para cezası uygulanmış, Kumar Oynamakta kullanılan 1 Adet Oyun Aleti, 212 Adet İskambil kağıdı ve 385 TL para ele geçirilerek kamuya aktarılmıştır.

Fuhuştan 28 Kişiye işlem yapılmış olup 53.000 TL cezai işlem uygulanmıştır."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Vatansever (3 yıl önce)
    Fetöye odaklanın ey emniyet..
    0
    0
    Yanıtla