SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Projeleri İçin Destek İstediler

0
Güncellendi - 2019-02-26 02:30:07
Projeleri İçin Destek İstediler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliğinin 2019 yılı lokomotif projesi olan “Gelenekten Geleceğe” projesinin hem tanıtımını yapmak hem de planlanan çalışmalarda destek almak amacıyla yapılan ziyaretler kapsamında Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu ve çalışanları İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay makamında ziyaret etti.

Her yıl bir ana tema belirlediklerini ve bu tema etrafında 50’ye yakın etkinlik düzenlediklerini söyleyen Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, “Gelenekten Geleceğe projesini yapmamızın amacı teknolojik gelişmeler, iletişimin hızlanması gibi nedenlerle kültürel anlamda yozlaşmalar yaşıyoruz. Özellikle küresel gücü elinde bulunduran ülkeler dünyaya kendi kültürlerini enjekte etmektedirler. Bunun sonucunda birbirine benzeyen insanlar ortaya çıkmaktadır. Burada kaybetmememiz gereken kendi öz kültürümüz var ve buna sahip çıkmalı,  gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Yapmamız gereken çocuklarımıza ve gençlerimize geleneklerimizi aktarmak, yaşatmak, çocuklarımızın geleneği gündemine almasını sağlamak amacımızdır” dedi.

Gelenekten geleceğe projesi kapsamında yapılacak etkinliklerden bahseden Çobanoğlu, yapacağımız etkinliklerle toplumumuzun her kesimine ulaşmayı hedefliyoruz ifadelerine yer verdi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Kent Konseyinin Gelenekten Geleceğe Projesi toplumumuzun geçmiş tarihini, kültürünü, sanat alanını, günlük yaşamını, sosyal hayatını bugünkü nesle aktarmayı, bugünkü neslin ise içselleştirmesini sağlamak amacını güdüyor. Bu proje çocuklarımıza ve gençlerimize köklerimizi hem anlatacak hem yaşatacak hem de benimsetecek ve en önemlisi sevdirecektir” dedi.

Kent Konseyinin yapacağı etkinliklerde İnönü Üniversitesi olarak gerekli desteği vereceklerini belirten Kızılay, projenin toplum için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız