SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Projeye Büyükşehir Belediyesi Başlayacak"

0
Güncellendi - 2016-12-08 21:11:09
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın geçtiğimiz günlerde Malatya’ya yapılacak olan yatırımlar hakkında yaptığı açıklamada sahil yolu projesini netleştirdiklerini söylemesi baraja kıyısı olan köylerde sevinçle karşılandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile kıyı şehir çizgisi ve sahil yolu projesini görüştüklerini ve bu projeleri netleştirdiklerini ifade eden Kahtalı’nın açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Mahmudiye Köy Muhtarı Mahmut Turhan, projenin hayata geçirilmesi halinde Malatya’nın çağ atlayacağını kaydetti.

“Gerçekten önemli ve Malatya’ya çağ atlatacak bir proje”

Sahil Yolu Projesi ile ilgili AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın açıklamasını müjde olarak gördüklerini kaydeden Turhan, “Kahtalı’nın yaptığı açıklama uzun zamandır beklediğimiz müjde niteliğinde bir açıklamaydı. Biliyorsunuz Malatya barajlar şehri olarak bilinir. Ancak gelin görün ki bu barajların kullanımı noktasında çokta iyi bir noktada olduğumuz söylenemez. Sahil Yolu Projesinin hayata geçmesiyle birlikte baraja kıyısı olan köylerin gelişeceğini ve Malatya’nın hem turizm hem de mevcut kaynaklarını kullanma yönünden önemli bir noktaya geleceğini düşünüyorum. Bu bölgemiz geçimini kayısı ve baraj balıkçılığıyla sağlamakta. Projenin hayata geçmesiyle birlikte her yönden gelişmişlik göstereceğimizi tahmin ediyorum. Bu açıklamanın ardından inşallah birkaç güne projenin ihalesi de netleştirilecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gerçekten önemli ve Malatya’ya çağ atlatacak bir proje. Artık Malatya’nın tıpkı denize kıyısı olan illerde olduğu gibi bir sahil yolu ve sosyal alanları olacak. Bu projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi için herkesin elini taşın altına koyması lazım. Çünkü Malatya’mızın her şeyiyle en iyisini hak ediyor” diye konuştu.

“İlk ayağı yakın zamanda Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirilecek”

Konuyla ilgili İHA’ya açıklamalarda bulunan AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ise projenin ilk ayağına yakın zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanacağını ifade ederek, “Kıyı şehir çizgisi ve sahil yolu projesinin Malatya için önem taşıyan bir yatırım olacağını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile yaptıkları görüşmede projeyi netleştirdiklerini belirten Kahtalı, “Son görüşmemizden sonra bunun müjdesini sizlerle paylaşmıştım. İnşallah kıyı çizgisi ve sahil yolu projesinin ilk ayağı yakın zamanda büyükşehir belediyemiz tarafından hayata geçirilecek. Tabi bu proje Malatya için oldukça önemli bir proje. Sadece baraj bölgemizde yer alan köyler değil, Malatya’nın geneli bu projeden olumlu şekilde etkilenecektir. Hükümetimize bu konuda verdiği katkılar için teşekkür ediyoruz. Ak Parti hükümetleri döneminde Malatya’mız çok önemli hizmetler aldı, almaya da devam ediyor” diye konuştu.

iha

SAHİL YOLU PROJESİNİN İLK AYAĞI İÇİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK (MEHMET TÜREL/MALATYA-İHA)

SAHİL YOLU PROJESİNİN İLK AYAĞI İÇİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK (MEHMET TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • yusuf ziya gültekin (7 yıl önce)
    su an yapılmakta olan kuzey çevre yolunu bir an evvel hızlı bir şekilde bitirilmesi gerektiğine inanıyorum.halkımız kuzey cevre yolunu yapıldı-yapılmadı konusuyor .yılan hıkayesine dönmesin.ondan sonra sahil yolu elbette yapılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • bey (7 yıl önce)
    puhaa malatya belediyesimi yapacakmış yok canım hadi be ordan daha çalışanlarının parasını versinde öyle iş yapacaz desin sahil yolu yapana kadar çalışanların parasını verin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramo (7 yıl önce)
    Kuzey çevre yolu 10 senedir konuşuluyor. sonuç ortada Ak parti hükümeti istanbulda söylediklerini yapıyor ancak malatya 1980-90 lı yılların mantıgıyla hareket ediyor. Temel At bizden sonrakiler bitirir. biz temel atma törenini şaşalı yapalım yeter. Ak Partinin mantığından uzak çalışan malatya büyükşehir belediyesi temel atsın bitiş tarihine de 2071 yazsınlar ama :))
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    geç kalınmış proje inşalah başalnır hemen
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (7 yıl önce)
    Aman aman kesinlikle boyle bir projeyi buyuksehir belediyesine verip zayi etmemeli 6 gondur caddede akan icme suyunu gelip tamir etmeyen/ edemeyen vasifsiz beceriksiz ... insanlarin calistiran bir kuruma bu emanet edilmemeli 185 i defalarca aradim gelen ekip bu kanalizyon patlagi diyor kanalizyasyon ekipi gelip bu lcmesuyu patlagi diyor ayni kurumun ayni ekipleri ama sonuc yok adreste hanimin ciftligi mahallesi küpçüler caddesi yetkililer bir bu konuyu arastirsin 6 gündür caddede su akiyor bir vatandas olarak defalarca aramamiza ragmen yapilmadi zaten maskininde umrunda degil akan suyun ucretini vatandasa geçiriyor zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 yıl önce)
    Arapgir sinikli bölgesi malatya sinirlari icinde ki karakaya baraj gölünun denetimi neden elazigda .Malatya sinirlari icindeki bu yerde ne denetim var nede bi calisma ordaki balik üretim ciftlikleri istila etmis durumda.Gelecekte karakaya diye temiz bir göl kalmiycak.Heryere sikayet ettim tonajindan fazla üretim yapiliyor doga katlediliyor diye kimsenin umrunda degil.Siz yapin sahil yolu hanginiz suya sifir yerler aldi kokusu cikar bu malatya unutmayacak yaptiklarinizi.Vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Belediyeden ricam bizim köye kanal yapsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Sayın Kahtalı, sahil yolu gibi işler ile uğraşmayın, devletin parasını boşa harcamayın. Bu yılda kurak bir yıl olacak belli. İsrail deniz suyunu rafine ederek çölde ziraat yapıp hem kendisini besliyor hem de ihraç ediyor. Dibimizde koca gölet var. Oranın suyunu rafine edip eski malatya ya, borana vereceğinize sahil yolu işi ile ilgilenip milletin gözünü boyuyorsunuz. Sahil yolunda herhalde romantizm yapacaksınız. Yazık çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (7 yıl önce)
    Bunu belediye ellemesin yapmaya kalkmasın fahri Kayahan da yaptığı belli çevre yolunu naptigi belli tecdede naptigi belli kanalboyunu naptigi belli daha sayarım yer kalmaz belediye ilk önce buraları bitirsin bide büyükşehir belediyesi demesinler büyükşehir belediyeleri Ankara Kayseri Antalya vb bu milleti kandirmasinlar
    0
    0
    Yanıtla