SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pusu Cinayeti Davasında 4 Sanığa Müebbet Hapis

Pusu Cinayeti Davasında 4 Sanığa Müebbet Hapis
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 24 yaşındaki Enes Yıldırım'ın (fotoğraftaki), pusuya düşürülerek öldürülmesiyle ilgili olarak  9 sanığın yargılandığı davada 4 sanığa müebbet hapis cezası verildi.

Malatya’da 28 Mart 2022 gecesi 22:30 sıralarında Hanımınçiftligi Mahallesi Battalgazi Yolu 2.Ara Sokak üzerinde 24 yaşındaki Enes Yıldırım, çağrıldığı adreste pusuya düşürülerek Enes K. tarafından ateş açılması sonucunda olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Cinayetle ilgili olarak Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yargılama sona erdi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Cihat D. (32) ve Kürşat D.’ye (39) 'Tasarlayarak Adam Öldürmeye Azmettirme' suçundan.   Cumali Baran A. (30) ve Onur G’ye, ise 'Tasarlayarak Adam Öldürme Suçuna İştirak Etme' suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Mahkeme Heyeti, tutuklu sanıklar 'Tasarlayarak Adam Öldürme' suçundan Enes K.’ya  (21) 25 yıl, 'Tasarlayarak Adam Öldürmeye Yardım Etme' suçundan Yasin Y. (28) 25 yıl hapis cezası verirken, Muhammed Ç.’ye (28) 'Tasarlayarak Adam Öldürmeye Yardım Etme' suçundan 10 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme Heyeti, Hacı Bayram S. ve Batuhan K. hakkında da beraate hükmetti.

Öldürülen Enes Yıldırım’ın annesi Hatice Yıldırım, cinayetten sonra kanser tedavisi görmeye başlamış ve bir süre sonra vefat etmişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • mehmet (2 ay önce)
    Malatyalı bir kamu çalışanı mobbing yüzünden canına kıydı, bu haberi de yapmanızı bekliyordum, lütfen ilgilenir misiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bi fukara (2 ay önce)
    Allah'ın kılıcı bunları beklemedikleri yerden yakaladı. sonucun buraya geleceğini kendileri de hesap edemedi. ama her hesabın bakiyesi bir gün mutlaka sorulurdu işte soruldu.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • amet (2 ay önce)
    malatya kayısısının en fazla 10 yılı var..böyle giderse pazarı kaybedeceğiz halen millet kayısı dikiyor geleceği olmayan ürün coğrafi işareti de kağıt üzerinde .diğer ülkeler artık rekabetin içinde ve bizdeki maliyetler diğer ülkelere göre pahalı.ucuz ürün varken neden pahalı ürün alsınlar ki ..sahipsiz kalacak kayısı boşuna dikmeyin.avrupalı ucuz mal istiyor sen bunu karşılamıyorsun diğer bir husus iklim değişikliği değil barajların fazla olması... kimse arkında değil kayısı için büyük tehlike barajlar , malatya ilkimi ılımanlaştırıyor ve bu da don, dolu, çiçek zamanı yağmur vb. rekolte kayıplarına sebep veriyor. başka bir husus şirketler kendi çiftçisine sahip çıkmıyor 3-4 tl daha fazla kar için dışarıdan kayısı getiriyor..sizin de sonunuz gelecek .çiftçi yoksa para da yok..ülkenin sahibi olmadığı için malatyanın değerleri de bir bir yok ediliyor..uyanacaksınız ama çok geç olacak
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Malatya da olan olaylarda cezalar en üst sınırdan verilmeli böyle. Yoksa Malatya eski huzurlu malatyayi arayacak. Hakimleri kutluyorum. Cezalar artarak verilsin
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Cero (2 ay önce)
    O müebbet cezası alanlar alanlar 5 yada en fazla 10 yıl sonra iyi hal ve diğer saçma sebeplerden dışarı çıkarlar. Üklede adelet böyle işliyor. Cezalar tam olarak ödenseydi kimse kimseye dokunamazdı.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Tasarlayarak adam öldürmenin neresinde iyi hal aranir ki bu olayın hiçbir yerinde iyi hâl yok. Yazık çocuğun gençliğine oldu giden geri gelmeyecek sonuçta . Hem bir anne hem bir evlat göçtü bu dünyadan bir yuva dağıldı
    %85
    %15
    Yanıtla
  • malatya (2 ay önce)
    Adalet yerini buldu çok şükür. Bu olayı ... azmettirdi bu çocuk suçsuz günahsızdı. Sırf egosunu tatmin etmek için yaptı
    %96
    %4
    Yanıtla