SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'nin İhalesi 2. Kez İptal

0
Güncellendi - 2021-07-11 12:46:53
Pütürge'nin İhalesi 2. Kez İptal
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge Belediyesi'nin yaptıracağını açıkladığı yeni belediye hizmet binasına ait yapım işi ihalesinin ikinci defa iptal edildiği öğrenildi.

Düzenlenen her iki ihalenin de, ihale konusu yapım işi için teklif veren talipli çıkmaması nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

Pütürge Belediyesi, ilk olarak Mayıs ayında yayınladığı ihale ilanında, Pütürge Belediyesi Yeni Hizmet Binası yapım işi için bir ihale düzenlediğini açıklanmış ve ihalenin 7 Haziran 2021 tarihinde yapılacağını ilan etmişti.

Ancak bu ihalenin, ihale için talipli çıkmadığı gerekçesiyle 9 Haziran 2021 tarihinde yayınlanan "ihale iptal ilanı" ile iptal edildiği açıklandı.

Pütürge Belediyesi, ilk ihalenin iptal edilmesinden sonra ikinci defa ihaleye çıktı. Ancak ikinci ihale de yine, ihaleye teklif sunan talipli olmaması nedeniyle iptal edildi.

2330 metrekare alanda inşa edilecek

Üçüncü ihalenin düzenlenmesi ve teklif sunan firmalar ve yüklenici firma çıkması halinde; Pütürge Belediyesi'nin yeni hizmet binasının 2330 metrekare inşaat alanı ve 593 metrekare oturum alanına sahip olmak üzere, bodrum ve zemin kat hariç iki katlı olarak inşa edilmesi planlanıyor.

Pütürge Belediyesi yeni hizmet binası Taşbaşı mahallesinde inşa edilecek.

İlk ihale ile 2. ihale arasındaki ilginç fark

Bu arada Pütürge Belediye Başkanlığı'nın iptal edilen her iki ihale ilanında, ilginç bir fark da dikkat çekiyor.

Buna göre, Haziran ayında yapılması öngörülen ihalede, Pütürge Belediyesi Yeni Hizmet Binası için yapım süresi 180 gün olarak ilan edilirken, Temmuz ayındaki ikinci ihalede, bu süre 180 günden 300 güne çıkarıldı.

Her iki ihaledeki yapım sürelerine ait büyük farkın nedeni olarak iki ihtimalden söz ediliyor: Birincisi, Pütürge'nin sert iklim koşullarında, ihale konusu işin 6 ayda bitirilemeyeceğini hesaplayan müteahhit firmaların ihaleye katılmalarını teşvik için sürenin 10 aya çıkarılması.

İkincisi ise, Pütürge Belediyesi'nin, tüm parametreler belli olmasına karşın; kendi hizmet binasının kaç ayda inşa edilebileceğini hesaplayabilecek bir kapasiteden yoksun olması.

Eski hizmet binası Gençlik Merkezi'ne dönüştürülecek

Pütürge Belediyesi eski hizmet binasının Gençlik Merkezi'ne dönüştürülmesi için de geçen yıl, 332 bin TL bedelli bir ihale düzenlenmişti.

Güler HAZAR, malatyahaber.com- Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız