Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı seçim çalışmaları kapsamında Malatya’nın Hekimhan ilçesini ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Marasalı, Türkiye’de kötü gidişatın devam ettiğini söyledi. Marasalı, Malatya için ana hedeflerinin ekonomik kalkınmayı sağlamak olduğunu söyledi.
Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında beraberinde partililer ile birlikte Hekimhan’ı ziyaret etti.
Hekimhan’da esnaf ve vatandaşlar ile bir araya gelen Marasalı sorun ve sıkıntıları dinledi, yerel seçimlerde destek istedi.
Marasalı ilçedeki temasları kapsamında CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Turan Karadağ’ın seçim bürosunu ziyaret ederek, yerel seçimlere ilişkin istişarelerde bulundu.
CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Turan Karadağ, ziyaretten memnun olduğunu belirterek, “Hekimhan'ımıza biz siyaset yapmayacağız, biz Hekimhan'a hizmet yapmak için geldiğimizi söyledik ve söyleyeceğiz. Biz diyoruz ki siyaseti genel merkez, iller, ilçeler yapacak ama biz Hekimhan'da hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin AK Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi ile İyi Partisi ile Saadet Partisi ile herkesle birlikte, birlik olacağız beraber olacağız ve kardeş olacağız. Her şey Hekimhan için olacak Hekimhan’ı layık olduğu yere getireceğiz.” Diye konuştu.
Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı ise Hekimhan’dan övgü ile bahsederek, “Hekimhan Avrupa'nın birbirini yediği, mezhep savaşlarının, ırk savaşlarının Avrupa'yı kökünden sarstığı dönemde birlikte yaşama kültürünü oluşturmuş ve birlikte yaşama antlaşmasını yapıp tarihi eser olarak bırakmış ender memleketlerden biri. Sayın valimiz bize onunla ilgili Taşhan’daki o eserin bir nüshasını göstermişti, hediye etmişti. Oradan biliyoruz ki Hekimhan farklılıkları kendi arasında yok etmeden kabul edip beraber yaşamayı İlke edinmiş bir ilçemiz. Dolayısıyla bu Türkiye'nin zenginliğidir, Malatya'nın zenginliğidir, bunun kıymetini bilmek lazım.” Dedi.
“TÜRKİYE’DE KÖTÜ GİDİŞAT DEVAM EDİYOR”
Türkiye’de kötü gidişatın devam ettiğine vurgu yapan Marasalı, “En önemli olan husus halkla ittifak etmektir, halkın gönlüne girmektir. Halkın gönlüne sözle girilmez eylemle girilir, maddiyatla, parayla girilir. Hepimizin derdi bir. Biz Malatya olarak son 15 yıl içerisinde hızlı bir şekilde istikrarlı bir şekilde aşağı doğru yuvarlanıyoruz. Nüfus bakımından, ihracat bakımından, katma değer bakımından, gelişmişlik bakımından, teknolojiyi kullanma oranı bakımından her açıdan ve işsizlik bakımından hızlı bir şekilde kötüye gidişat sürmekte, devam etmektedir.” Diye konuştu.
“EKONOMİK KALKINMAYI SAĞLAMAK ANA HEDEFİMİZDİR”
Ekonomiye ilişkin eleştirilerde bulunan Marasalı, 31 Mart Yerel Seçimlerinin de önemine değinerek şöyle konuştu; “Milli Gelirde Türkiye ortalamamız açıklandı. Türkiye'nin Milli Geliri 10 bin 602 dolardan 9 bin 632 dolara düştü. Malatya'nın Milli Geliri ise geçen yıl 6 bin 108 dolardı, bu yıl 5 bin 200 seviyelerine düştü. Biz Malatya olarak Türkiye'den daha az milli gelire sahip bir iliz. Türkiye ortalamasının altındayız. Tabiri caizse açlık sınırındaki bir iliz. Tam 50 bin gencimiz 30 ve 40 Yaş arasındakini saymıyorum, 50 yaşında emekli olamamış, çalışmak zorunda olan vatandaşı da saymıyorum ama 18-29 yaş arası evlenme çağındaki yada okul çağındaki gençlerimiz ne işte ne de okulda. Kahvehane köşelerinde ömür törpülüyorlar, kağıt atıyorlar. Eğer işsiz isek evde huzurumuz olmaz. Biz çamurlu yollarda yürümeye razıyız ama kızlarımızın kocalarını beklerken yüzünün gülmesi için damatlarımızın ve çocuklarımızın işte olması lazım, iş sahibi olması lazım. Bu seçimlerde olmazsa olmaz sanayi olacak. Eğer bize hukuk lazımsa hukukçu bir adayımız var hukuki bir mesele de Soner Bey iyi bir avukattır bu arkadaşımıza başvurabiliriz. Eğer kaldırım, çöp toplama işi derseniz tecrübeli olan bir Selahattin ağabeyimiz var ona da verebilirsiniz ama memleketin en önemli problemi işsizliktir. Dolayısıyla bizim hem Hekimhan'a hem Malatya'ya, hem Battalgazi, hem Yeşilyurt'a faydalı olabilmemiz için Büyükşehir'in bize vermiş olduğu ekonomik kalkınmayı sağlamak ana hedefimiz olmalı.”
Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı ve beraberindeki partililer daha sonra Cumhur İttifakı’nın Milliyetçi Hareket Partisi Hekimhan Belediye Adayı Hacı Mustafa Arıkan’ın seçim bürosunu ziyaret ederek, yerel seçimlere dair istişarelerde bulundu.
SEÇİM STANDINDA..
Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, Malatya merkez Soykan Parkı’nda açılan seçim stantlarını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Marasalı, vaatlerini anlattı, işsizliğe çare bulacağını söyledi. Kent konseylerinin özgür bırakılması gerektiğine de vurgu yapan Marasalı, yerel yöneticilerle projelerini yarıştırmak istediğini söyledi.
Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı Soykan Parkı’nda açılan seçim standlarını ziyaret etti.
Marasalı ziyarette vatandaşlarla tek tek toklaştı, sorun ve sıkıntıları da dinledi.
“Halkın cebinden seçim harcaması yapılması haramdır” diyen Marasalı, bu harcamayı yapanlara halkın sandıkta cevap vereceğini söyledi. Marasalı, “Malatya'da ilk seçim standını geçmişte olduğu gibi yine Saadet Partisi açtı. Amcalarımla, dayılarımla, teyzelerim ile burada hasbi hal ediyoruz, onların halini hatırını soruyoruz. Yanımızda bir çadır, diğer yanımızda başka bir çadır var bunu defalarca dile getirdik bu çadırın kurulumu bütün malzemesi Yeşilyurt Belediyesi'ne ait. Bu arkadaşlar da Battalgazi Belediyesi bütçesinden bunları yapıyorlar döne döne söylüyoruz Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkan yardımcısı da bunu ifade ediyor; halkın cebinden seçim harcaması yapmak haramdır bunun lamı cimi yok. Ama ısrarla defaten bunları yapıyorlar. Tabii halk bunu görüyor ve en iyi cevabı da sandıkta vereceğini umut ediyorum.” Diye konuştu.
Seçildiği takdirde gerçekleştireceği projelerini anlatan Marasalı, sosyal entegrasyon konusuna değindi. Marasalı, “ Bizler vizyon yarışması yapıyoruz. Ben vizyonumuzu ortaya koyuyorum, Malatya'nın 50 bin işçisine iş bulabileceğiz diyoruz, fabrikalar yaptıracağız diyoruz, milli gelirimizi 10 bin dolara çıkaralım istiyoruz, trafik sorunu çözelim istiyoruz, altyapı alt merkez sorunumuzu çözelim, en az iki alt merkez oluşturalım istiyoruz. Kültürel anlamda yeniden Turgut Özal'ları, Recai Kutan'ları, Kemal Sunal'ları yetiştiren bir nesil bir kültürü oluşturmak istiyoruz. Fakat rakiplerimiz bunun tam karşılığında Sayın Süleyman Demirel vardı Allah rahmet eylesin. Süleyman Demirel gibi çok konuşuyorlar ama maalesef hiçbir şey söylemiyorlar. 5 dakikalık konuşmalarında vaat namına, yapabilecekleri namına hiçbir şey yok. Sosyal entegrasyondan bahsediyoruz, eğer biz Almanya'da, Fransa'da yaşamış olsaydık sosyal entegrasyondan bahsetmek doğruydu. Türklerle Almanların, Türklerle Fransızların entegrasyonunda. Malatya'da sosyal entegrasyonu sağlanacak olan yabancı olan kim var soruyorum size. Kürtler mi, Adıyamanlılar mı bu memleketin asli unsuru değil, kim var Malatyalılar mı bu memleketin asli unsuru değil, sosyal entegrasyonu kimin arasında sağlayacaksın?” dedi.
Katılımcı belediyecilik ve Kent Konseyleri konusunda yerel yöneticileri eleştiren Marasalı, yerel yöneticileri vizyonlarını ortaya koymaya davet etti ve şunları söyledi, “Katılımcılık dediğimiz husus tam anlamıyla kent konseyleri oluşturulmuş, bu Kent Konseylerince sağlanır. Eğer sizin niyetiniz ciddi ise eğer siz eleştiri yapabilecek, halkın gerçekten görüşüne alabilecek bir belediye yönetimi oluşturmak istiyorsanız o zaman Kent Konseyini serbest bırakmanız lazımdı. Ama 10 yıldan beri Kent Konseyi'nin başkanı nasıl seçiyorsunuz. Siz seçtiğiniz için eleştiri yaptırmıyorsunuz, eleştiri yaptırmadığınız için de sadece ırkçılığınızı yapıyorlar, ' doğrusun başkanım, iyisin başkanım, en güzel sensin başkanım' ile Malatya maalesef bu hale geldi, bundan daha da ileriye gitmiyor. Biz Kent Konseyi'ni özgür bırakacağız, bizi eleştiren insanlarla dolduracağız. Eleştirinin olmadığı bir yerde biat kültürünün olduğu bir yerde maalesef doğru bulunamaz. Bu anlayışı yerine getireceğiz. Halkın bir kesimi aynı bardaktan çay dahi içmem diyen insanlar maalesef sosyal entegrasyonu sağlayamaz. Çamurdan olsun benden olsun anlayışınıza sağlayanlar katılımcı belediyecilik anlayışını sağlayabilir. Bundan dolayı bu arkadaşlarımıza vizyonlarını ortaya koymaya, Malatya'nın en büyük problemi olan işsizlikte nasıl mücadele edeceğiz onu ortaya koymaya davet ediyorum. Bunun için projelerimizi yarıştırmak istiyorum.” şeklinde konuştu.
Bülten