SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Reddettiğim Milyon Dolarlar Var"

0
Güncellendi - 2018-11-12 03:48:14
A- A+ PAYLAŞ

Dizi ve sinema oyuncusu Haluk Piyes, bu yıl 8.’si düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Malatya Park’ta ‘Minder Sohbetleri’ kapsamında sinemaseverlerle buluştu.

17 sene önce Malatya’da çekilen ‘O da Beni Seviyor’ filminde oynayan Piyes, “Malatya, 17 sene evvel hastanelerden ve eczanelerden oluşuyordu. Şuan altyapı komple değişmiş, çok modern bir şehir. İçimde ukde kalan Doğanşehir, Arguvan’ı görmek istiyorum” dedi.

Piyes, yapılacak işlerin insanlara faydalı olmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, “Burada oyunculuğa, şan, şöhrete merak salan arkadaşlarımız varsa hemen bütün hayallerini kıracağım çünkü ne iş yaparsanız yapın işin kendisi veya getirisi başka insana faydalı olmasıdır. Sonuçta bizim kültürümüzde, inancımızda başka insanlara faydalı olan insan, en hayırlı insandır. Bende bu düşünceyle yola çıktım” diye konuştu.

Piyes, Almanya Köln'de doğup büyüdüğünü, orada sıkıntılı aile ortamlarının bulunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: “Almanya’da doğum büyüdüğüm şehir olan Köln’de çok sıkıntılı aile ortamları vardı. Yola çıkma sebebim arkadaşlarıma ‘nasıl sahip çıkarım’ ile yola çıktım. Sanat camiasının bence en doğrusu bu, sanatın topluma faydalı olması gerekiyor. Sanatın açılımı da o; toplumdaki problemleri, sıkıntıları projekte eden, anlatan, perdeye taşıyan insandır. Bizim bu devirde bu biraz azaldı. Küfürler, orasını burasını kaşıyan tiplemeler, bunlarda sizlerin paralarını çalıyorlar. Bizde de suç var. Çünkü onlar biliyor bizdeki muhabbet, evdeki aşı, eğitim az olduğu için yakalayabiliyorlar. Hepimiz marka düşkünüyüz. Hepimiz onlara gülüyoruz ve prim yaptırıyoruz. Bende ‘bir saniye’ dedim, ‘arkadaşıma sahip çıkacağım, onu seviyorum’ ve böyle başladım. Önce sosyal danışman olarak başladım sonra hukuk okudum. Ama avukat olarak çok fazla faydalı olamadım. Çünkü Almanlar, bizim Türklerin orada çok söz sahibi olmasını istemiyorlar. Bu bütün Almanlar için geçerli değil. Sonra bir komiser ağabeyimizle beraber çok güzel sosyal faaliyetler yaptık.”

Türkiye’ye gelişi ve yer aldığı projelere de değinen Piyes, “Türkiye’den teklif geldi, ‘O da Beni Seviyor’ filminden. Türkiye’deki ilk projemi Malatya’da çektim. O yüzden ayrıca çok gururluyum çünkü Türkiye’de de sıkıntılar büyük. Türkiye’ye geldiğimde daha çok şaşırdım. Niye şaşırdım çünkü burada da bir sürü tezgahlar var. Bizim bunlara kanmamamız lazım. Biz birlik, beraberliğimizi  göstermeliyiz. Çünkü en iyi insan, başka insana faydalı olan insandır. Biz aslında az okuyup, az bilgi sahibi olduğumuz için inandığımız değerlerimizi çok yaşamıyoruz. Böyle bir problemimiz var. Onun için çok okumamız lazım. Sonra bunlar ister istemez filmlerime yansıyor. Hiçbirimiz mükemmel değiliz ama toplumda hal ve hareketlerimize dikkat etmek zorundayız. O yüzden birçok dizide yer almadım. Tabi ki o zamanda sizi yaftalıyorlar. Ben her bölümden insanları seviyorum, her görüşten arkadaşlarım var. Sonuç itibariyle köprü olan kuruluş ve insanlardan korkmak yerine aslında desteklemek lazım. Çünkü bizim buna ihtiyacımız var, başka bir şeye değil” ifadelerini kullandı.

Kendisine gelen birçok teklifi reddettiğini anlatan Piyes, şunları söyledi:

“Kendimi de bir çıkmaza da sürükledim diyebiliriz. Çünkü niye, o zaman medya sizden biraz uzak duruyor. ‘Reklam filmlerinde, başrol dizilerinde tavlayamıyoruz.’ Bir sürü reddettiğim filmler var. Milyonlarda dolar reddetmişim. Bende isterim annemi pamuklara sarayım, yatlarda dolaştırayım ama annem diyor ki ‘yavrum iyi ki o paraları yemedim, haram paralar’ çünkü sizin kandıracağım, diyeceğim ki ‘3-5 kişiyle takıl, belirli bir marka, çanta olmadan hayatın senin mahvoldu’ yalanlarıyla size aşılayacağım, bazıları evden kaçacak, hayatı mahvolacak bende milyonlar içinde mi olacağım? Benim midem o kadar geniş değil. Yapamam, yapımda yok çok şükür. Mükemmel bir insan değilim ama toplumsal konularda tavizim sıfır. O yüzden de biraz savaşçıyız, savaşçıyız, dayak yemeye de alışkanız. Yeter ki ben köprü olayım, siz üzerimize basın geçin problem değil ama doğru yola gidin. Kendi filmlerimi çekmek zorunda kaldım. Zaten hedefim oydu. Yine niyetime göre şekillendi.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız