SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rekolte Fazla Diye Tüccarlarımız Yan Gelip Yatmasın Lütfen"!.

A- A+ PAYLAŞ

Dünya kayısı başkenti" olarak bilinen Malatya'da kent protokolü kayısı hasadına katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Yeşilyurt ilçesine bağlı Görgü Mahallesi'nde "Kayısı Hasat Bayramı" programı düzenlendi.

Vali Ersin Yazıcı, programda, kentte yaklaşık 40 bin ailenin geçim kaynağı olan kayısıda bu yıl 107 bin 500 ton civarında kuru kayısı rekoltesi tahmininde bulunduklarını, çiftçilerin Avrupa standartlarında ürün yetiştirdiğini söyledi.

Yazıcı, şöyle konuştu:

"Geçen yıl kuru kayısı rekoltesi yaklaşık 77 bin tondu, bu yıl 30 bin ton daha fazla. Malatya çiftçisi gereğini yapacak, kayısıyı dünya ve Avrupa standartlarında hazırlayarak, tüccara teslim edecek. Rekolte çok oldu diye, geçen yıla göre 30 bin ton fazlalık var diye tüccarlarımız yan gelip yatmasın lütfen. Pazarlamanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Bu işten para kazanan tüccar ve sanayicimizin de geçen yılın en az yüzde 25 fazlasına ulaşması için buradan hedef verelim. Çiftçimizin, tüccarımızın yüzü gülsün."

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılınç da selemlama konuşması yaptı.

Protokol üyeleri daha sonra hasat makinesiyle branda üzerine silkelenen kayısıları topladı.

Yeşilyurt İlçesinde bulunan Hüseyin Güngör’e ait bahçedeki kayısı hasadına; Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sami Er, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit,Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kılınç, Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar ve çiftçiler katıldı.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Bilirkişi (3 saat önce)
    Geçen yıl işçi yevmiyesi 400 TL idi bu sene 1000 TL ,yol ücreti alıyorlar en az 10 000 TL ,hiç çalışmayan çavuştur, aşçıdir ücret alıyor,geçen yıla göre mazot gübre ilaç kükürt kasa branda naylon elektrik su paraları kaç katına çıkmış ama geçen yıl 200 TL olan kayısıya 100 TL diyorlar,şişirme uydurma sallama rekolte açıklamasına vali beyide alet ettiler,geçen yıl 87 bin ton kayısı var dediler toplam ihracat 55 bin ton bunun 15 bin tonuda yurtdisindan getirdikleri kayısı,bu sene sallamada Rekor kırdılar 107 bin ton!!!!!!! Gerçek rekolte 60 bin ton kimse bu sahtekarlara inanmasın malini yedirmesin....Ziraat odası denen rant kapısınada kimse üye olmasın artık , hiçbir yatırımı ,1 kuruş kimseye faydaları olmadığı halde hersene utanmadan aidat toplayıp ZIKKIMLANIYORLAR...üç beş işçi çavuşuna bile sözleri geçmiyor, açıkladılar ı işçi yevmiyesini bugüne kadar sallayanı görmedik,çiftçinin sırtına binmişler aciz ve boş beleş insanlar...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (5 saat önce)
    Rekolte fazla falan değil. Unutmayın üretilen kayısının tamamı piyasaya çıkmıyor. Çiftçinin tamamı ürününü satmıyor. Depoda bekleten üretici çok. O yüzden çiftçi acele etmeden beklesin, fiyat dengesi oluşacak ve kayısı hakettiği değere gelecektir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ayık ol çiftçi (11 saat önce)
    Kayısı ticareti 3-5 tüccarın elinde onların ağzından ne çıkarsa maalesef o oluyor ciftciler birleşip bir birlik kurmalı kendi malını kendi pazarlamali uyan çiftçiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyali (13 saat önce)
    sayin valim bu insafsiz tuccarlara hizmet etmeyin adamlar kayisiyi 100 tl nin de altina dusurduler bizden 70-80 aldiklari kayisiyi 500 tl ye satiyorlar uretici perisan devletimiz bize yardim etsin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deniz (1 gün önce)
    Hepsi birer sosyal medya fenomeni olmuş, ondan ötesi yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hakan (1 gün önce)
    şunlara bakarmısın ne kadar da yapmacıklar değil mi ne günlere kaldık ya:)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erdoğan (1 gün önce)
    Çiftçi için bir kooperatif kurulmadığı sürece kayısı üreticisiniz sahipsiz durumu değişmez. Önceki yıllarda oldu. Kayısı bol tuttu fiyat, dibi gördü, çiftçi masrafını ödemek için traktörünü sattı. Tüccarın zerre umrunda değilsiniz. Birlik olun, dize gelir tüccar. Siz üretmezseniz tüccar biter, siz satmazsanız tüccar biter. Güç çiftçide ama çiftçi bunu bilmiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kayisici (1 gün önce)
    sayin valim bu aciklama ile ne yapmak nereye varmak istemektesiniz ???? kayisi fiyatlari cakildi resmen mal var da ne oluyo para etmiyor ki ? ben isci parasini nasil odeyecegim ??? devletimiz bizden alim yapsin su anda fiyatlar 100 tl nin de altina gidiyor devletimizin ureticinin yaninda olup 300 tl den alim yapmasi lazim selam ve dua ile
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mustafa (1 gün önce)
    Valim, herşeye zam geliyor Kayısı fiyatları neden aynı. Hiç kendine sordun mu? Yoksa sende mi bu tüccarlara ortaksin. İnsanın aklına gelmiyor değil hani. Ya az kafanız çalışsın. Neden kayısı fiyatları yerlerde.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • oktay (1 gün önce)
    showwwww kayısı silkelemeyemi gitmişler acaba
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Panik (1 gün önce)
    Herşeyi fahiş fiyata satmaya alışan Malatya esnafı fiyatlar normalleşecek diye paniklemiş belli ki!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • malatya asnafi (1 gün önce)Panik isimli kullanıcı yorumuna
    neyi fahis fiyata satmisiz guzel kardesim ???? senin maliyetlerden haberin var mi ?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mustafa (2 gün önce)
    Acaba bu Vali mi tüccar ağası mi!!!!
    %82
    %18
    Yanıtla
  • OpTiMiST (2 gün önce)
    Bu açıklamaların üzerine 100 liranın altına çekerler mi fiyatlari ne dersiniz?Çiftçinin de ihtiyaci var.Piyasa da sıcak para da yok.Artik çiftçilik de zengin adam işi.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hacı (2 gün önce)
    Üreticiye sezonun ilk golü vali beyden. Öyle bir açıklama yaptıkı resmen tüccar davatiye çıkardı. Resmi ağızdan ürün fazla sizde alımı ona göre yapın yğksek fiyat vermeyin diyor. Rekoltede bir önceki yıla göre yüzde 40 artış varsa sende bunu davul çalarak ilan edersen çiftçin elindeki malı ederinden alacak tüccar bulamazsın. Vali beyhala Malatya valisi olduğunun farkında değil.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Remzi (2 gün önce)
    Yok tüccar yan gelip yatmıyor.Üretici'den 120 TL' den aldığı kayısıyı 350 TL satıyor.Bence bu motive edici tavsiyeleri başkaları üzerine alınsın.
    %96
    %4
    Yanıtla