SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rekolte Gerçeği Yansıtmıyor"

0
Güncellendi - 2020-06-16 03:41:25
A- A+ PAYLAŞ

Kuluncak İlçesi Ziraat Odası Başkanı Hasan Yıldırım, açıklanan tahmini rekoltenin gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü organizesindeki kurul tarafından, Malatya'nın en önemli gelir kapılarından biri olan kayısı da 2020 yılı tahmini rekoltesi açıklandı. Yaş kayısıda 381 bin ton, kuru kayısıda ise 85 bin ton tahmini rekoltenin açıklaması üreticilerin ve ziraat odalarının tepkisine yol açtı. Malatya'nın Kuluncak İlçesi Ziraat Odası Başkanı Hasan Yıldırım da açıklanan tahmini kayısı rekoltesinin gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek "Madem bu ürün Türkiye’nin önemli bir ihraç ürünü, 50 bin ailenin geçim kaynağı, kuru meyve sektöründe önemli payı olan bir ürünse ince eleyip sık dokumak gerekir. Köy köy, mahalle mahalle dolaşarak ciddi bir çalışma yapmak lazım” ifadelerini kullandı.Yıldırım, ziraat odlarının kuru kayısı tahminini 60-65 bin ton olarak açıkladığını hatırlattı.

Rekolte tespiti yapılırken üreten çiftçiye değil de bu işin ticaretini yapanlarla sorulduğunu iddia eden Yıldırım, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Geçmiş yıllarda rekolte tespiti yapılırken çiftçinin temsilcisi, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan ziraat odalarına uğranır görüşü alınırdı. Bu yıl ne bir uğrayan nede bir fikir soran oldu. Ziraat odalarının görüşü önemlidir. Coğrafi işaret alan ve tescillenen kayısımızı daha iyi yerlere taşımak, kaliteyi artırmak için çiftçimizin de para kazanması lazım. Ürünün bol olduğu yıllarda çiftçi zaten para kazanamıyor. Ürünün kıt olduğu yılda da, ürün çokmuş gibi gösterilip fiyatları düşürmenin bir manası yoktur. Kısacası 3 gün gibi kısa bir sürede 13 ilçe 718 mahallede üretilen bir ürünün rekoltesinin doğru olarak yapılmış olamaz. Bu kitleleri ilgilendiren, vebali yüksek önemli bir konudur. Oldu bittiye getirilemez”

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız