Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, üniversitenin Malatya ekonomisine 500 milyon TL'yi geçen bir katkıda bulunduğunu söyledi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cemil Çelik, Kampus FM'de katıldığı Panorama programında, İnönü Üniversitesi'nde son dönemde yapılan bilimsel ve akademik yenilikleri,gelişmeleri ve bölge açısından önemini değerlendirdi. Üniversite kavramının dünya genelinde geldiği noktayı ele alarak Türkiye üniversitelerinin de dünyanın aldığı yeni şekle göre bilimsel, teknolojik ve akademik düzenlemeler yapması gerektiğini, her üniversitenin kendi öz kaynaklarını kullanarak yerelden evrensele ulaşacak bir vizyonla hareket etmesi gerektiğini kaydeden Rektör Çelik, Türkiye'deki üniversitelerin geleceklerinin parlak olacağını, üniversitelerin bilgi üreterek yayan, bulunduğu şehir ve bölgeden başlayarak tüm ülkeye ve hatta tüm insanlığa hizmet eden mekanlar olması gerektiğine vurgu yaptı.
Rektör Çelik, "Üniversiteler; bünyelerinde barındırdıkları sosyal araştırma merkezleri ile bölgesel, ulusal ve evrensel düzeyde sorunların çözüme kavuşturulmasına katkıda bulunan kurumlardır. Üniversiteler; ülke sorunlarının bir parçası değil, sorunlarının çözümüne katkı sağlayan kurumlar olarak çalışmalıdır. Şu anda İnönü Üniversitemiz bölgemize yılda 500 milyon TL'yi geçen bir katkı sağlamaktadır" şeklinde konuştu.
Malatya'nın ve bölgenin kalkınması ve gelişmesine büyük katkıları olacak Malatya Teknokent'in başvuruları almaya başladığını ve bu sayede üniversite ile sanayi işbirliğinin daha iyi gelişmiş olacağını ifade eden Rektör Çelik, Van depremiyle ilgili de şunları söyledi:
"Depremin yol açtığı enkazlardaki arama kurtarma çalışmalarına 7 sivil savunma uzmanından oluşan üniversitemizin arama kurtarma ekibi, arama kurtarma işlemleri bitene kadar çalışmalarına devam edecektir. Bunun yanı sıra yine üniversitemiz olarak acil ihtiyaç listesi adı altında yardım kampanyası başlattık. Bu ve diğer yardım kampanyaları bin yıldır süren kardeşliğimizin de en güzel ve tarihi bir örneğini oluşturmaktadır."
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.