SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rezerv Alan' Açıklaması AKP İl Başkanından!.

'Rezerv Alan' Açıklaması AKP İl Başkanından!.
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Namık Gören, kent merkezinde yaklaşık 36 bin konutluk rezerv alan tespiti yapıldığını söyledi.

Gören, parti binasında yaptığı konuşmada, geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden 14 milyon insanın etkilendiğini söyledi.

Kentte 75 farklı noktada 37 bine yakın konteynerin depremzedelerin barınması için kurulduğunu hatırlatan Gören, 120 binin üzerinde kişinin geçici barınma merkezlerinde yaşadığını belirtti.

Kentte 34 bin 506 ev sahibi ile 50 bin 636 kiracıya 2 milyar 589 milyon 391 bin lira kira yardımı yapıldığını anlatan Gören, 197 bin 68 haneye 10'ar bin lira destek ödemesi gerçekleştirildiğini bildirdi.

Depremzedelerin kalıcı konutlara yerleşmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ'nin kalıcı konutlar inşa ettiğini bildiren Gören, şöyle devam etti:

"Malatya'da bu güne kadar 38 bin bağımsız birimin inşaatına başlandı. Kırsalda 7 bin 550 kırsal konutun ihalesi yapıldı, inşaatına başlandı. Çelik konsorsiyonlu 3 bin 293 bağımsız birimin köy tipi evin inşaatına başlandı. Vatandaşlarımızdan bize gelen yoğun talep üzerine şehrin çevresindeki çok katlı TOKİ konutlarının yapımlarına bizim taleplerimizle bir müddet ara verildi. Vatandaşlardan şehrin merkezinin TOKİ tarafından imarı noktasında talep geldiğini gördük. Bizler bu taleplerin takipçisi olduk. Malatya merkezde yaklaşık 36 bin konutluk rezerv alan tespiti yapıldı. Bu kapsamda merkezde 41 alan, Doğanşehir, Akçadağ ve Darende ilçelerinde de 1'er alan olmak üzere toplam 44 alanda rezerv alan ilan edildi. "

Bayramdan sonra rezerv alandaki 3 bin konutun daha ihalesinin yapılacağını anlatan Gören, "Bayramdan sonra 40 binin üzerinde konutun ihalesi yapılmış, inşaasına başlanmış olacak. Malatya'da 72 bin 488 hak sahibi var. Şu ana kadar planlanan, alanları tespit edilen, proje çalışması bitirilen, ihaleye giren ve yapımına başlanan 38 bin konutumuz var. Bayramdan hemen sonra projesi bitirilmek suretiyle ihale aşamasına gelen 2 bin 853 konutumuz mevcut. Planlanan 65 bin 496 konut var, 3 bin konutun ihalesi yapıldıktan sonra geriye kalan 24 bin 700 konutun rezerv alanlarında projeleri yapılıyor. İhalesi yapıldıktan sonra onlarında ihalesine başlanacak." ifadalerini kullandı.

AKP Malatya milletvekilleri İnanç Siraç Kara Ölmeztöprak, Abdurrahman Babacan, Bülent Tüfenkci, İhsan Koca ile Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de selamlama konuşması yaparak İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • malatyalı (1 saat önce)
    tek parti devleti olduğumuzu unutmayalım.il başkanı demek bir nevi vali demek.vali bayram izninde olduğundan..
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (4 saat önce)
    3000 ev mi? 80000 lazım 80000
    0
    0
    Yanıtla
  • Amca (1 gün önce)
    Hepside çok temiz adamlar işleri rast gelsin.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Hakan (1 gün önce)
    Bilmiyorum doğrumu doğru ise bu bir tefecilik bu bir sahtekarlik bu bir yanlıştır rezerv alanında evi olan yıkılmış olanlara bostanbasi TOKİ evlerinde kura çekildi ev çıkan vatandaş dertli boş senet imzalatiliyor bu nedir insalara yazik zaten uzakta ev veriliyor insanların evi merkezde ve oralara daha iyileriyapilacak insalari şüpeye koymayin perişan zaten insanlar yıkılan yerini alın başa baş deyişin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya dan (1 gün önce)
    Toki ler de oturmak istemiyorum. Bir an önce mahkemelik olan evimin durumu belli olsun. Mahkeme kararı beklemekten evlerimiz ne yıkılıyor ne yapılıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (3 gün önce)
    İfade edilen rakamları söylemesi çok kolay geliyor insana.Ama böylesine devasa inşaat faaliyetini planlamak ve yapmak hiç kolay değil.Allah devletimize güç,kuvvet versin.Tüm Malatyalı hemşehrilerim ile birlikte İslam aleminin kurban bayramını tebrik ediyorum.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Malatyali (3 gün önce)
    Bizler hak ettik bunları sizleri seçmekle insan Allahtan korkar y insanlar 1 buçuk yıldır konteynirde herkesi dağın başına tokki ye göndermeyi and icmisiniz peki şehirde ki arsalar nolacak fırat mah hast caddesinde bir kaç ev yıkılmış diye rezerv ilan etmediniz emlak konut da yapmıyor yerinde dönüşüm de pahaliliktan yapamıyoruz hani hiç bir debrem zede mağdur olmayacaktı nerde bulup da mutahite 1 milyon 1 buçuk milyon vereceğiz maddem mt karesi 15 bine yapılıyorsa niye devlet yapıp borclandirmiyir o kadar bakanlar geldi neden Malatya yi toz pembe gösteriyorsunuz niye demiyorsunuz halkın talebini
    %73
    %27
    Yanıtla
  • İkizce dağındaki deprem konutlarını gezdim şehre çok uzak toplu taşıma ile 45 dakikada şehre geliriz otubüs bekleme ile birlikte günde 2 saat yollardayız hiçbir altyapı yok kimler o dağın başını tercih etmiş bilinmez. Gerçekten malatyamıza yazık olmuş.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Şehir merkezinde 100.000 kişinin yaşayacağı inşaat sahası göster oraya yapsınlar.Yorum yazarken sadece parmaklarını kullanma.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kernekli (2 gün önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Bu insanlar zaten şehir merkezinde yaşıyordu. Binaları yıkıldı. Yine aynı yere yapacaklar çok basit.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Sami Zaferoğlu (3 gün önce)
    Bu habere konu olan sayın milletvekilleri ve ilgili hükümet partisi teşkilatı; Yüzünüzde gülücükler eksik olmasın. Allah sizi Malatya' lıların başından eksik etmesin, ömrünüze ömür katsın! Değil 4 yıl 40 sene bu şehirde milletvekili/yönetici olarak kalmanızı dilerim. Ne de olsa sizleri yüzde bilmem kaç ile bu şikayet edenler seçti. Herkes hak ettiği şekilde yönetilirmiş.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya (3 gün önce)
    Elbistan da deprem evleri bitmek üzere, isteyen herkesin eski evinin yeri rezev alan edilmiş ve inşaatlar devam ediyor tabiki k. Maraşın sayın mahir Ünal gibi vekili var olsun o kadar diyoruz, malatyada ise İnönü mahallesi canpaş sitesinde 80 daire yıkıldı bir türlü rezev alan ilan edilmedi maalesef hiç bir altyapısı olmayan şehre 25 km uzaklıkta bulunan dağın başına bizleri gönderecekler.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • malatyali (3 gün önce)
    ticaret alani cami diye diye milleti evsiz biraktiniz. 2 senedir ticaret alanlarinda mal yapmaktan baska bisi yapmadiniz. toki konutlarinin yapimi yilan hikayesi oldu. sehir merkezine toki girerse kisa surede bitirir. ikizce de ve camurluda gorduk. en azindan ortaya bisi cikti. ama sehir merkezinde isler yurumuyor.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • mert ali (3 gün önce)
    allah rızası için şu camiye biyer ayarlayın yoksa millet cami cami diye evsiz yurtsuz kalacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Burak (4 gün önce)
    Siz gülmeye devam edin...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Kündübekli (4 gün önce)
    Vekilleri ve baş başganı tesbih gibi dizmiş Malatya'nın imarı ile ilgili açıklama yapıyor. Bu fotoğraf tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Haddini bilmeyenlere haddini bildirmek iseniz böyle görüntüler ortaya çıkıyor. Bir Malatyalı olarak utandım! Bu arada böylük başgan Sami beg ne oluyor orada? Engin tecrübe ha? Malatya'nın tüm imarının son raddede sorumlusu, onay veren kurumun başındaki kişi parti il bakanı mı sen mi Sami Er? Utanç verici ve hadsizce!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Maraba (4 gün önce)
    Sene 2024. Çook eski zamanlar. Tek partili dönemler. Parti il başkanı hem vali, hem belediye başkanı. İhtilal olmuş önceden, soynadan demokrasi deyi bir kılıf uydurulmuş. Ağa ne derse o. Vatan içün, din içün, cennet içün baş ağaya itaat etmek ilazum imiş. Soyna bir besleme çıkmış. O daha goyu dindar olduğunu anlatmış durmuş yarım asır. Böyük ağa, maraba ve yalakakarı da inanmış. Soyna bir vakit araları açılmış parsel parsel üleşmek yüzünden. Ama o besleme daha uyanık ve tdberli imiş. Her bir guvvaları ele geçirmiş önceden. Aslında bölük ağa ve yakalar bunu görmüş ve destek vermiş hatta. Neden mi? Çünküm o besleme ve adamları sözde alınmadı secdeye değiyormuş. Emma bir gün dış mihrakların da talimatıyla besleme gopçaya basmış ve darbeyi balatmış. Yani ihaneti. Bu arada devlet-ü Ali'ye ele geçtiğinde kim hangi makama gelecek deyu fermanlar dahi hazır edilmiş. Malatya amiri olarak da biri seçilmiş. Amma plan ters tepmiş. Haberi örceden alan böyyük ağa ve ekibi, darbe ihanetine yol vermiş. Niyetleri dünyaya karşı ellerinde delil olsun, bir de cezalandırılsınlar deli. Öyle de olmuş. Sonra bu darbe ihanetini bastırmak zafer olarak adlandırılmış. Darbeyi bastıran tarafta olan ya otarafta imiş gibi görünen eski işbirlikçiler artık kendilerini kaf dağının zirvesinde görmeye başlamış. Parti il başkanları Vali diye bir makamdan da üstün görülmeye başlamış. Benzer bir durum komünizm diye çok eski bir sistemde var diye anlatılır olmuş. Dah sonra ne mi olmuş? Maraba sürünmeye, ölmeye, aşağılarmaya devam etmiş. Ülke kaynakları belli yerlere akıtılmış ve sonuçta ülke iflas etmiş. Masalın sonrasını yazmak mümkün değil! Çünkü aradan binlerce yıl geçmiş, kayıtlar silinmiş, dijital olanlar da sıfırlanmış yani format atılmış.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 gün önce)
    Ölmeztoprak ve Sami er hariç hepsi nemalanma peşinde umurlarında bile değil şehir özellikle koca ihsan
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Gurbetçi (4 gün önce)
    Süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.15-20 seneye Malatya bir şekilde ayağa kaldırılsın buna inanıyorum Malatya metropol bir şehir olur
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Kernekli (4 gün önce)
    Bostanbaşı rezerv alan olsun. Burada zamanında demirden çalan mütahitlerin yaptığı binalar yıkıldı. Şimdi bu mütahitler sırf zemin kattaki dükkanlarını kurtarmak için depremzedelerin aleyhine vekalet hazırlatıp onların parasıyla dükkanlarını yaptırıp biz iflas ettik deyip dükkanlarını beleşe getirecekler.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Oktay (4 gün önce)
    Bravo gerçekten çok büyük bir başarı, ne kadar güzel değil mi.yazık inanın ki yazık bu memleketi bu şekilde yönetebilirsiniz ancak, nedir bu ya,1.si konteyner da yaşayanlar dediğiniz insanların yarısı ya kendi evinde oturuyor orayı istetme gibi elinde tutuyor,ya evi sağlam çocuklarını oraya buraya göndermiş kendi de sözde orada kalıyor,yada evini kiraya vermiş orada da bedava yaşıyoruz diye gün geçiriyorlar, gerçekten mağdur ve ev konteyner ihtiyacı olan da mağdur,biran evvel o konteyner kentlerde haksız yere işgal edenler tespit edilip çıkarılmalı, şehir nefes almalı, trafik sorunu çözülmeli,rezerv alanlarda inşaatlar başlamalı, insanların mağduriyetleri giderilmeli,her hafta yeni cami söğütlü cami tartışması olmamalı ikisinin yerine büyük bir cami yapılması gerekir, işyeri olmamalı, sarraflar vakıf kiracıları nereye gidecekse yer gösterilmeli, orası şehrin kalbi merkezi olmalı, Sultanahmet Ayasofya gibi.yesil alan vs.belediyeler denetimleri sıkılaştırıcı tedbirler almalı, köye ilçelere göç teşvik edilmeli, ilçe merkezinde ki gerekli eksikikler giderilmeli, hastanesi doktorları, okulları konut projeleri, sosyal yaşam alanları gibi, merkeze nefes aldırmak gerekli.ayrica sayın vekiller sahada olmalı, böyle bayram dan bayrama, seçimden seçime değil, çözüm odaklı olmalılar,sadece Ankara'dan gelen bakanların uçaklarıyla gelip gitmemeliler,her hafta bir vekil Malatya merkez ve ilçelerinde sahada olmalılar,biran evvel kuzey çevre yolu ve alternatif yollar belirlenerek merkezdeki yoğunluk dağıtılmalı,bu yaz tatili boyunca ilçelere köylere giden insanlarımıza çocuklarımıza farklı alternatifler sunan projeler geliştirmek ve orada kalmaları için çalışma yapılması gerekir, söylenecek çok şey var lakin ne fayda.hayırlı bayramlar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakan (4 gün önce)
    Bunu yazın bir kenara İl başkanini öne sürenler ayagina sabun koyanlar olacak.Sesi gelir kisa zamanda .İzleyin görün.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (4 gün önce)
    Rezev alan kriteriniz nedir İnönü mahallesi canpaş sitesinde 80 daire yıkıldı rezev alan ilan edilmesini istiyoruz fakat rezev alan olmadı niçin neden olmadı bilmiyoruz.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Şu ana kadarki gözlemlere göre daha önce çok katlıysa (6-7) rezerv alan ilan edilmiyor. Çünkü bu tür rezerv alanlardan daha fazla konut üretilemez (rant olmaz). Ancak ortalama 3/4 katliama ve de 5/6 kat bina üretilecekse işte buradan güzel rezerv alan çıkar. Mesele bu kadar basit...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Birde hasarsız tek katlı evleri rezerv alana dahil ederek mal sahiplerinin malına ve hakkına çökerekerek kendilerince iş yaptıklarını sanıyorlar. Çok iyi biliyorlar ki başaramayacaklar. Herkesin alnında enayi yazdığını zannediyorlar.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Fatih (4 gün önce)
    Mutlu tablo bravo ya
    %89
    %11
    Yanıtla
  • New Malatya (4 gün önce)
    Hatay, Adıyaman, Maraş, Antep, hatta 6 şubat depremi ike alakası olmayan elazığ ve bir iki bina yıkılan diyarbakırda binlerce toki bitti millet yerleşti bizimkiler hala yapacaz edecez ihale yapılacak yok biz istemedik, yok vatandaş bunu dedi vs.vs. On binlerce insan ya konteynırda ya şehri terk etti siz hala cek cak diyerek milletle dalga geçiyorsunuz. Yapacaksanız kış gelmeden bitecek şekilde firmalara işi verin 6 ay süre tanıyın milletin bi kış daha dayanmaya gücü yok
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Şükürler olsun canınız sağ hala ev peşindesiniz hükümet o kadar yardım yaptı hangi ülke yapabilir bu kadar
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Ekonominin ırzına,namusuna musallat olmasalardı kimseden bir yardım da gelmemiş olaydı.deprem öncesi rezil olan gidişat,deprem sonrası vahşileşen hayat şartları yaşatanlar yok olaydı kimseye bir yardım gelemeyeydi.söylenecek söz var söylense neye yarar.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Valla doğrusun, o kadar afganlıyı, suriyeliyi, mülteciyi besle, kendi halkı da neyin peşinde... Yaşadığınıza şükredin. Hatta gidip mağarada yaşayın. Utanmaz adam seni, Hükümet ne için var? O kadar deprem vergisi toplandı, o kadar yardım toplandı nereye uçtu bunlar? 128 milyar doları hiç eden ekonomi damat bakanı ne yapıyor hele bi anlat sen, sonra şükür edebiyatını bulursan iki ahmağa yaparsın.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Kündübekli (3 gün önce)Cahit isimli kullanıcı yorumuna
    Troller, yancılık yapanlar, hortumun bir parçası olanlar aradan çekilsin. Arpayı fazla vermişler kafa yapmış. Allah ıslah etsin. İleri derecede riyakar ve zekalı vatandaş. Bunlar varken vatan ayakta durur her daim! Vatandaş da sefil olmaz. Eyyy trol! Ev yoksa, ya da kirasını verecek paran yoksa neyin şükürü bu? Tuzun kuru belli ki. Bir de millete ayar veriyor.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hakim (4 gün önce)
    Politika;daima yalan ve yanlışların çok olduğu bir anlayışla kendine rant devşiren insanların yığınla olduğu ülkemizde,siyasilerin yapılan sözde sosyal amaçlı projeler için ranta kurban edilen kitleler hakkında hiç bir açıklama duymayacağız.yıkarken yolsuzluk yaparken yosuzluk hali,süslü sözlerin ardına gizlenmiş, bize azap olmak için son surat vatandaşa azap olsun olmasın ruhlarını rant bürümüş haramiler tarafından ranta kurban edileceğimiz anı göreceğiz.neden mi despotluk, rezerv alan da yapacakları vasat ve yaşam kalitesi düşük ama fiyatı da kazık olan daireleri ister alın ister almayın yeriniz istimlak edilecek diyerek vatandaşına azap olan bir sistemde rahat bir şekilde alani yolsuzlukların vahşice gerçekleştiği ülke düzeni daha büyük belaların habercisi olacağı muhakkaktır.kimse bunu ne dile getirir ne de kimsenin umurunda olur.level atlayanın söylediği ilk söz altta kalanın canı çıksınların yaşandığı bir ülke düzenini inkar mı edelim.sözde yetki sahibi insanlar toplantı yapıyor ama Ankara dan dayatılan zalim işlerin iş takipçisi zatların ağzından rezil işlere dahil hiç bir şey duyulmuyor.kendinin üst düzey tecrübeli olduğunu durmadan beyan eden sayın Sami başkan kazık fiyatlara,ne denli kalitesiz işlere engel olacak bir basiretinin olmadığını çok iyi idrak etmiş bir anı yaşıyoruz.oysa ki 85-90m2 bir daire için milyonların havada uçuştuğu işlere durun bu paralara çok makul ve bölge insanına iklimine uygun evler yapılabilir,siz ne yapmaya çalıyorsunuz alt yapı sorunu yok ,arsa inşaat yapımına hazır halde olduğu halde bu paralara sizin kalitesiz yapılarınızdan daha onurlu işler yapılılabilir demediği müddetçe Sami başkanın da vekiller gibi neye hizmet ettiği ifşa olacaktır.deprem hiç şüphesiz Yüce Allah'ın kudretinin hükmüne tabidir.ama deprem bölgesinin rant ve yolsuzluklar diyarına çevirip her türlü yapılan alçaklıklar da şeytanın yoluna revan olanların iradesinin ürünüdür.Nalet olsun ranta,yolsuzluklara,zorbaca yapılacak işlere.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Amiiiin. Lanet olsun...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mert ali (4 gün önce)
    milletin ev eşyasını yıkımcılara peşkeş çektirin sonrada rezerv alan şu bu yıkılan evlerin asansör ve jeneratörüne kadar peşkeş çektiniz yada kendinizden haberiniz yok çıkmış rezerv alandan bahsediyor.bırakın onuda toki zaten ihale yapıyor açıklama yapmanıza gerek yok işinize bakın.bu arada toki dedimde aklıma geldi o toki olayı neydi
    %79
    %21
    Yanıtla