SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rezerv Alan Bölgesi Çevriliyor, Bazı Binalar Hariç!.

Rezerv Alan Bölgesi Çevriliyor, Bazı Binalar Hariç!.
A- A+ PAYLAŞ

Rezerv Alan kapsamına alınıp alınmadığı dahi net bir şekilde duyurulmadan, bu yolda çalışmalar olduğu yönünde bilgilerin kamuoyuna sızması üzerine, özellikle Atatürk (Kışla) Caddesi esnafına siyasiler tarafından 31 Mart seçimleri öncesindeki görüşmeler sırasında yıl sonuna kadar süre tanınacağı yolundaki sözleri verildiği ortaya çıkmıştı.

Saray Mahallesi, Kışla ve Fuzuli Caddeleri'ndeki yeniden yapılaşma projesi kapsamındaki inşaat ihalesinin seçimlerden önce yapıldığı, 4 milyar 111 milyon TL tutarındaki ihaleyi Kuzu İnşaat A.Ş.'nin kazandığı, AKP Milletvekili Abdurrahman Babacan tarafından 20 Mayıs Pazartesi günü kamuoyuna duyurulunca, bölgede tasarlanan ve yapılanlarla ilgili iddialar haklılık kazanmaya başladı. Fuzuli Caddesi ile Saray Mahallesi'ndeki iki otel binasının, rezerv alan dışında bırakıldığı, inşaat alanının panolarla çevrilmeye başlanmasıyla görünür hale geldi.

Babacan'ın açıklamasında, bu bölgede 594 konut, 493 dükkan, 265 ofis, 24 blok ve toplam 1352 bağımsız birimi içeren ihaleye ilişkin sözleşmenin 4 Mart 2024 tarihinde, yani 2.5 ay önce imzalanmış olduğu belirtilirken, bu tarihler ve açıklamalar, seçimler sürecinde esnafı ürkütmemek için verilen sözlerin doğru olmadığı ve bir oyalama taktiği olduğu tespitlerine yol açtı.

Adil olmadığı, bölgede gayrimenkulu bulunan güçlü ve torpilli kişileri korumaya yönelik müdahaleler içerdiği gözlenen kent genelindeki tartışmalı 'Rezerv Alan' tespitleriyle ilgili eleştiriler devam ederken, sahiplerinin mülkiyet hakkını büyük ölçüde ortadan kaldıran bu uygulamadan bazı binaların hariç tutulduğu, Saray Mahallesi, Kışla ve Fuzuli Caddeleri Projesi'yle ilgili inşaat alanı sınırlarının fiilen paravanlarla çevrilmesiyle gözlenmeye başladı.

Proje alanı kapsamındaki Fuzuli Caddesi'nde, bir otel binasının sağı solu ve arkasının rezerv alan kapsamında inşaat için hazırlandığı görülürken, otel binasının 'rezerv alan' kapsamı dışında bırakılmış olduğu dikkatlerden kaçmadı. Yine Saray Mahallesi Ömer Efendi Sokaktaki bir eski AKP yöneticisine ait otelin de aynı kapsamda değerlendirildiği, her iki otelin rezerv alan kapsamında inşaat sahasına dahil edilmemesi çeşitli yorumlara yol açtı.

Kentin rantı yüksek birçok bölgesinde, rezerv alan kapsamına alınan sağlam ya da hafif hasarlı binaları dahi bu kapsamda yıkmakta ısrarlı olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile proje uygulayıcılarının, kişilere ve güçlerine göre işlem yaptığı iddiaları somut görüntülerle 'gerçek durum'a dönüşmeye başladı. Yine, özel bir çalışma ve gayretle AKP eski milletvekilleri Öznur Çalık ile Cemal Akın'a ait bina ve arsalar, rezerv alan dışında bırakılırken, bunların yanında ya da yakınında bulunan çok sayıda bina ve arsaya 'rezerv alan' gerekçesiyle 'çöküldüğü' ifade ediliyor. 

malatyahaber.com

FOTOĞRAF: Fuzuli Caddesi'nde, çevresi rezerv alan kapsamında panolarla kapatılırken, rezerv alan kapsamı dışında bırakılan bina (solda). Aynı durumda Saray Mahallesi Ömer Efendi Sokakta da bir bina bulunuyor.

ALTTAKİ KROKİ: AKP eski milletvekilleri Öznur Çalık'ın işyerinin bulunduğu Mücelli Caddesi'ndeki bina(krokide üstteki dairede) ile Cemal Akın'a ait hasarlı olduğu için yıkılan binanın bulunduğu alan da (krokide alttaki dairede) rezerv alan kapsamı dışında bırakılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • murat geçkil (1 ay önce)
    Eski vekillere karışmayın onların arsalarına karışmayın zenginin binasına karışmayın kışladaki garibanlara yüklenin. Rezerv alan demiş kendisine malatyanın ablası dedirten şahsın arsasını dışarda bırakmışlar insanların aklıya alay eder gibi.. yık kardeşim komple merkezi aç yolları koy otoparkları toplu ulaşım araçlarını kanalizasyon sistemleri yüz yıl bak keyfine ama burası malatya olmaz müslüman şehir !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Otelin sahibi malum Malatyanın zenginlerinden, mahkemeye vermiş alanı ve kanun maddesini. Orayı yıkamazlar. Deliler gibi emsal kararlar sunmuşlar. Uzar gider.... Ya da... Ya da istediklerini kat kat alırlar. Siz asıl fakirin fularanın hakkını nasıl gasp ediyorlar ona bakın...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ramzon (1 ay önce)
    Cezmi kartay nolacak ilk yıkılacak yer orası
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (1 ay önce)
    Oteli yıkma, lcv'yi yıkma! Eee nasıl genişleyecek yollar? Oraya Lcv binası dikenlere inat yıkmak lazımdı.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Rezerv alan içinde ki 1 tane bile binanın yikilmamasi demek.. malatya yi aynı eskisi gibi inşaa etmek demektir.. yolları caddeleri genisletemeyip otorpaklari olmayıp tren katarım gibi tek sıra araçların gittiğini eski malatya yi tekrar yapacaklar demektir.. Allah sizi bildiği gibi yapsın.. sağlı sollu 10 mt geriye çekemediniz şu yolları yaa
    %78
    %22
    Yanıtla
  • malayalı (1 ay önce)
    iyi oluyor malatyaya
    %77
    %23
    Yanıtla
  • ömer (1 ay önce)
    Sizin kadar boş yapan başka haber sitesi görmedim daha önce. İşiniz gücünüz eleştiri olmuş.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Niye boş yapsın Ömer efendi ucu sanada dokunuyor galiba, Dokunuyor ki bir tek senden ses çıkıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taner (1 ay önce)
    2 sene oldu insanlar akın akın şehirden kaçıyor Artık bir an önce yıkılıp yapılsın İnsan kalmayacak bu gidişle Şehrin hızlı toparlanması kazım Siyasetçiler cesurca karar alıp hızlı adımlar atmali şehri yüzyıla Kuramazlar yoksa Onun dükkanı bunun rantı diyerekten şehre balta vurmayın
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bekara boşamak çok kolay devam devam.hatta o kadar sevdalısını ki malınızı satıp bu tarz uygulamaların gerçekleşmesi için hibe edin.hiç durmayın.yakin yıkın asın kesin.
    %43
    %57
    Yanıtla