SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ruhsat İptal Edilinceye Kadar Mücadeleye Devam"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Hekimhan’da siyanürle altın aranma ihtimalinin bile çok tehlikeli olduğunu belirterek, “Köyleri yok eden,doğayı talan eden siyanürlü altın maden arama ruhsatı tamamen iptal edilmelidir”

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Deveci, Basak, Güvenç, Karaköcek ve Aşağısaz Mahallesi arazilerinde altın, gümüş ve demir madeni arama ve işletme çalışmalarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde ÇED süreci başlatılmış, Hekimhan Belediyesi ve yöre halkının karşı çıkması ile ÇED süreci durdurulmuştu.Ancak yöre halkının maden arama işinin önümüzdeki günlerde tekrar başlayacağına yönelik tedirginliği devam ediyor.

"KARŞIMIZDA DOĞAYA, AĞACA,AKARSUYA DÜŞMAN BİR İKTİDAR VAR"

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hekimhanlıların rahat nefes alabilmesi için maden arama ruhsatının tamamen iptal edilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye’nin,18 yıldır doğayı,ormanları, dereleri, akarsu yataklarını ekonomik ve siyasi çıkarları doğrultusunda talan eden AKP iktidarı ile karşı karşıya olduğunu belirten Ağbaba, “Karşımızda doğaya, ağaca,akarsuya düşman bir iktidar var. Doların yeşilini doğanın yeşilinden değerli bulan iktidar Türkiye'nin dört bir yanını talan için peşkeş çekmeye devam ediyor” dedi.

"MADEN ARAYAN ŞİRKETTEN BAŞKA KİMSEYE FAYDASI YOK"

“Para için doğal yaşamı katleden zihniyetin son örneği Malatya Hekimhan'da karşımıza çıktı” diyen Veli Ağbaba, “ Hekimhan, maden ocakları ile talan edilmeye çalışılıyor. Toprakların, kültürel varlıkların, yeraltı sularının,bitkisel ve hayvansal zenginliklerin ve Hekimhanlıların sağlığını olumsuz etkileyecek altın, gümüş ve demir madeni arama çalışmalarına tüm Hekimhanlılar karşı çıkıyor. Köyleri yok eden,yer altı ve yerüstü siyanürlü altın madeni, maden arayan şirketten başka hiç kimseye fayda sağlamayacaktır” dedi.

"RUHSAT TAMAMEN İPTAL EDİLİNCEYE KADAR MÜCADELEYE DEVAM"

Konuyu başından beri takip ettiklerini, bölge halkının mücadelesine sonuna kadar destek verdiklerini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Ankara ve Malatya'da girişimlerimize devam ediyoruz.Maden ruhsatı iptal edilinceye kadar yöre halkının yanında olacağız. Her konuda destek vereceğiz”İfadelerini kullandı.

Bülten

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Veli (3 yıl önce)
    Cahit, hiç düşündün mü? Neden bu poşet 200 liraya doluyor diye. Nedeni; 1-Ülke yararına yapılan herşeye karşı çıkıp, bunu vandallığa kadar götürmekte çekinmeyip, Gezi olaylarını çıkararak ülkenin 200 milyarlar dolara yakın zararına neden olanlar. 2-Ülkeye darbe yapılırken kahvesini yudumlayarak televizyonda izleyenler. 3- Onlarca insanın katili, Selahattin Demirtaş denen teröristin serbest bırakılmasını isteyenler. 3- Sırf iktidar olmak için, bu ülkenin onlarca masum insanının ve Mehmetçiğin'in kanı ellerinde olan Teröristle kol kola gezmekten ve sandık ortaklığı yapmaktan çekinmeyenler. 4- Tüm Dünyada Ülkelerin çıkarları için rahatça yaptığı yatırımlara, Ülkemizde sözde çevrecilik adı altında karşı çıkanlar.( İşin ilginç tarafı, devlet yatırımında sözde çevreci olanlar, ormanlık alanlara kendiler için villa ve üniversite yaptıranlar)
    0
    0
    Yanıtla
  • Selo (3 yıl önce)
    Maden işçilerin hakkını savunur gözüküyorsunuz sonrada bir sürü insanın ekmek yediği madenciliği bitirmeye çalışıyorsunuz asla başa gelemezsiniz çünkü çelişiyorsunuz bu alanla ilgili teknik bilgiye sahip değilsiniz maksat kötülemek
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Maden aransın çıkarılsın, buna kimsenin itirazı olmaz. Ancak bu yapılırken doğaya da zarar verilmesin. Bölge halkı mağdur olmasın. Kaz dağlarındaki altın arama ve çıkarma çalışmasında oksijen bakımından dünyanın 2. bölgesinin ne hale getirildiğini gördük. Bu çalışmalarda devlet genelde maden şirketinden yana insiyatif kullanılıyor. Önemli olan yapılan işin doğru yapılması.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (3 yıl önce)
    Chp zihniyeti bu abd ve Avrupanın Türkiye de en büyük destekçisi neden bu günlerde hdp yi ve ip i yanına alıp seçim diye tutturuyor bunu biliyoruz çünkü 2023 e gelmeden Ülkeyi yeniden yapacağı anlaşmalar ile madenlerin kullanılmaması için girdikleri mücadele Her ay seçim yapılsa chp ye iktidar olma şansı yok olmaz olamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (3 yıl önce)
    malatya haber chp organımı
    0
    0
    Yanıtla
  • Madencilerin hakkını savunur görünüp ama madenciliği bitirmeye çalışmak nasıl bir çelişki bunlar başa gelse ülkenin en önemli gelir kaynaklarını bitirecek demek
    0
    0
    Yanıtla
  • Selo (3 yıl önce)
    Siyanürle altın aranmaz kardeşim bilmeden konusmayın ülkeye faydalı proje istihdam için olan işleri iyi araştırın işsizlik var diyip madenciliği öldürmek ülkeye en büyük zarardır siyanür sadece zenginleştirme aşamasında olur oda doğaya asla verilmez sistemde sürekli kullanılır avrupa da Amerika da yapılırken niye bizde hemen durdurulmalı diyoruz haa peşkeş çekilme yandaş muhabbetleri için bişi diyemem tartışılır fakat madenler üretilmeli çıkarılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhan'ın madenini üç beş yandaş a o yandaşlar da Avrupaya Amerika'ya peşkeş çekiyor ham maddeyi çıkarıp ihraç edip işlenmiş halde ithal edersen bu ülkenin ekonomisine ihanet edersen işte olacağı bu ekonomi böyle batar bir poşet doldurmak markette 200 lirayı bulur
    0
    0
    Yanıtla