Koronavirüse karşı yürütülen mücadelede, maske, mesafe ve hijyen üçlemesinden oluşan tedbirlerin, yaklaşık 1 yıldan bu yana uygulandığı Türkiye ve bu kapsamda Malatya’da, koruyucu ve önleyici en güçlü uygulama olacağı belirtilen aşılama Türkiye genelinde olduğu gibi bugün Malatya’da da başladı.
Malatya’da ilk aşı uygulamasının başladığı gün Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli’ye ve Hasan Çalık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erhan Berk’e aşı uygulandı.
Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli ve Hasan Çalık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erhan Berk’ten sonra, Malatya’da risk altında hizmet veren sağlık çalışanlarına aşı yapılmaya başlandı.
Prof. Dr. Recep Bentli, “Hastanelerde ve toplum sağlık merkezlerinde aşılama başladı”
Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, analizleri tamamlanan CoronaVac aşısı için "Acil Kullanım Onayı" verildiğini hatırlatarak, Malatya’ya 15 bin CoronaVac aşısı geldiğini, belirterek, “Bu kapsamda ilimize de 15 bin CoronaVac aşısı geldi. Öncelikle sağlık çalışanlarımızdan olmak üzere Aşı uygulaması bu sabah itibariyle başladı. İlimizin en uzak birimlerine kadar sağlık çalışanlarımız sorunsuz bir şekilde aşılarını olmaya başladılar. Aile sağlığı merkezlerimiz, tüm kamu, özel ve üniversite hastanelerimiz, ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezlerimiz aşı yapmaya başladılar. Malatya'daki sağlık çalışanlarının yüzde 60'a yakınından talep geldi. Zaten yüzde 15'i daha önce koronavirüse yakalanmıştı.” bilgisini verdi.
Dr. Erhan Berk, “Hasan Çalık Devlet Hastanesi’nde 10 Aşı Polikliniği kuruldu; aşılamaya başladık”
Pandemi Hastanesi olarak, salgın sürecinin ağır yükünü paylaşan Hasan Çalık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erhan Berk, Malatya’da ilk aşılamanın yapılmasından sonra yaptığı açıklamada, Hasan Çalık Devlet Hastanesi’nin 10 Aşı Polikliniği ile halkın hizmetine hazır hale getirildiğini söyledi.
Covid-19’a karşı koruyucu ve önleyici en etkili tedbirin aşı olduğunu vurgulayan Dr. Erhan Berk, uygulamaya başlanan aşının çalışma ortaklarından birinin de Türkiye olduğunu belirterek, “Aşıyı, inşallah sağlık çalışanlarımızdan sonra, risk gruplarından başlayarak tüm vatandaşlarımıza uyguladığımızda, pandemi sürecinden kurtulacağımızı umut ediyoruz” dedi.
Aşı olmak tedbirleri bırakmak anlamına gelmiyor
Aşı olmanın, yaklaşık bir yıldan bu yana uygulanan tedbirleri bırakmak anlamına gelmediğini ifade eden Dr. Erhan Berk, “Maske, mesafe ve temizlik konusunda bugüne kadar gösterdiğimiz hassasiyeti devam ettirmeliyiz” uyarısında bulundu.
malatyahaber.com -Yeni Malatya Gazetesi