SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Sağlık İçin Mutlaka Güvenli Gıda Üretilmeli"

0
Güncellendi - 2019-01-24 04:18:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Ziraat Fakültesi, “Patates siğil hastalığı” ile mücadeleye yönelik ARGE çalışmalarını yürütecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “patates siğil hastalığı” ile mücadeleye yönelik projeleri kapsamında ARGE çalışmalarının Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından yürütülmesi için protokol imzalandı.Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ve Biyoteknoloji Tarım Ürünleri Mühendislik Sanayi Şirketi Genel Müdürü Serhat Kıraç protokolü imzaladılar.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, tahıllardan sonra insan beslenmesinde en fazla kullanılan ve gıda sanayinde ham madde olarak da yoğun bir şekilde tüketilen patates üretimi ile ilgili sorunların çözümü için Tarım ve Orman Bakanlığının projelere açık destek vermesinden dolayı teşekkür etti.Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Toplum sağlığını korumanın en önemli yolu sağlıklı üretim ve yönetimle olabilecektir. Bu nedenle sağlıklı beslenme için mutlaka güvenli gıda üretilmeli. Günümüz şartlarında kaliteli ve güvenli gıda üretimi için akademik ve bilimsel destek artık zorunlu hale geldi.” dedi.

İmzalanan protokole göre; patates siğil hastalığına karşı etkili bir kimyasal ilaç bulunmaması ve toprakların kimyasallarla kirlenmemesi için çevreye zarar vermeyen organik kökenli ürünlerin kullanılması ve hastalıklı patates üretim alanlarının tekrar üretime kazandırılmasını amaçlayan ARGE çalışmaları yürütülecek.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Türkiye ekonomisinin daha iyi noktalara ulaşması ve toplum sağlığımız iyi tarımdan ve güvenli gıda üretiminden geçiyor. Ülkemizin tarım sektörünün hak etiği yere gelmesi için akademisyenlerimizin bilimsel çözüm desteğinde bulunması aynı zamanda toplum sağlığına ve sağlıklı gıdaya ulaşıma da katkı sunmaktır. Bu bağlam da Malatya Turgut Özal Üniversitesi, hem tarım sektöründe, hem sağlık alanında, hem de diğer sektörlerde ülkemizin ve milletimizin ihtiyacı, beklentisi ve hakkı olan hizmetlerin gerçekleşmesine her zaman katkı sunacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Emine guler (5 yıl önce)
    Tebrikler Malatya tebrikler turkiye
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (5 yıl önce)
    Sadece haber yapmak için haber neden bahsediyorsunuz .Allah aşkına gereksiz boş beleş işlere milletin parasını harcayanlar Allah'a hesabını verecek ...
    0
    0
    Yanıtla
  • KIL BAYRO (5 yıl önce)
    Way vay Allah razı olsun çok önemli bir araştırma olmuş.Önce patatesin kilosundan haber verin sanki millet yiyebiliyor gerçi siz nerden bileceksiniz kilosu kac para ?
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan (5 yıl önce)
    malatyada en önemli şey patates yetiştiriciliğide haberimiz yok kayısıyı geçmiş tabii
    0
    0
    Yanıtla