SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şampiyon ve Düşecek 4. Takım Cumartesi Belli Olacak

0
Güncellendi - 2021-05-12 01:04:59
Şampiyon ve Düşecek 4. Takım Cumartesi Belli Olacak
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig'de 41. hafta maçları yapılırken, şampiyon son hafta müsabakalarının ardından belli olacak. Helenex Yeni Malatyaspor, kendi sahasında oynadığı maçta Atakaş Hatayspor'la 1-1 berabere kalarak aldığı 1 puanla puanını 45'e yükselterek, matematiksel olarak da ligde kalmayı garantilerken, daha önce ligden düşmesi kesinleşen Denizlispor'dan sonra, 41. hafta maçları sonucu BB Erzuruspor ve MKE Ankaragücü takımları da ligden düştüler. Ligden düşecek 4. takım, 42. ve son hafta maçlarıyla belirlenecek.

Üç büyüklerin şampiyonluk mücadelesi verdiği ligin 40. haftasında 81 puanla zirvede yer alan Beşiktaş sahasında Fatih Karagümrük'ü konuk ederken, 79 puanla ikinci sırada bulunan Fenerbahçe evinde Demir Grup Sivasspor ile karşılaştı, 78 puana sahip üçüncü Galatasaray ise deplasmanda Yukatel Denizlispor ile karşı karşıya geldi.

Geçen hafta Galatasaray'a mağlup olan Beşiktaş, bu hafta da Fatih Karagümrük'e 2-1 yenilerek 81 puanda kaldı ve yarışta puan avantajını kaybetti.

Galatasaray, deplasmanda küme düşmesi daha önce kesinleşen Yukatel Denizlispor'u 4-1 mağlup ederek üst üste 5. galibiyetini aldı ve zirvede Beşiktaş ile puanını eşitledi.

Fenerbahçe ise sahasında Demir Grup Sivasspor'a 2-1 yenilerek şampiyonluk yarışında 2 puan geride kaldı.

Zirvedeki Beşiktaş ile Galatasaray ikili averajda eşit durumda bulunurken, sezon sonunda olası puan eşitliğinde şampiyonu genel averaj belirleyecek. Ligde Beşiktaş'ın +44, Galatasaray'ın ise +42 averajı bulunuyor.

Beşiktaş ligin son haftasında deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak, Galatasaray ise sahasında Helenex Yeni Malatyaspor'u konuk edecek. Fenerbahçe ise son haftada kümede kalma mücadelesi veren Hes Kablo Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.

- Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve MKE Ankaragücü küme düştü

Süper Lig'de Yukatel Denizlispor'un ardından Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve MKE Ankaragücü de lige veda etti.

Son haftayı bay geçecek Büyükşehir Belediye Erzurumspor, konuk olduğu Aytemiz Alanyaspor'u 3-2 yenmesine rağmen küme düşmekten kurtulamadı.

Deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-1 yenilen MKE Ankaragücü de averajla kümede kalma mücadelesi veren rakipleri Gençlerbirliği ve Hes Kablo Kayserispor'un gerisinde kalarak TFF 1. Lig'e düştü.

- Sonuçlar ve puan durumu

Süper Lig'in 41. haftasında oynanan maçların sonuçları şöyle:

İttifak Holding Konyaspor-Trabzonspor: 1-1

Aytemiz Alanyaspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor: 2-3

Kasımpaşa-MKE Ankaragücü: 3-1

Fenerbahçe-Demir Grup Sivasspor: 1-2

Medipol Başakşehir-Hes Kablo Kayserispor: 0-0

Gaziantep-Çaykur Rizespor: 4-5

Helenex Yeni Malatyaspor-Atakaş Hatayspor: 1-1

Yukatel Denizlispor-Galatasaray: 1-4

Beşiktaş-Fatih Karagümrük: 1-2

Gençlerbirliği-Göztepe: 5-3

Bu sonuçların ardından puan sıralaması şöyle gerçekleşti:

- 42. hafta maçları

Süper Lig'de tamamı 15 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30'da başlayacak 42. ve son hafta maçları şöyle:

MKE Ankaragücü-Aytemiz Alanyaspor (Eryaman)

Demir Grup Sivasspor-Kasımpaşa (Yeni 4 Eylül)

Çaykur Rizespor-Medipol Başakşehir (Çaykur Didi)

Atakaş Hatayspor-Gaziantep (Antakya Atatürk)

Fatih Karagümrük-Yukatel Denizlispor (Stat açıklanmadı)

Fraport TAV Antalyaspor-İttifak Holding Konyaspor (Antalya)

Trabzonspor-Gençlerbirliği (Medical Park)

Göztepe-Beşiktaş (Gürsel Aksel)

Hes Kablo Kayserispor-Fenerbahçe (Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)

Galatasaray-Helenex Yeni Malatyaspor (Türk Telekom)

İstanbul, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Ahmet Güven (2 yıl önce)
    Hesabiniz yanlış, matematiksel olarak Ankaragücü nün hala kurtarma şansı var. Gençlerbirliği ve Ankaragücünün yenmesi ve Kayserinin yenilmesi halinde üç takım da 41 de eşitleniyor. 3 lü averaj ve bununda eşitliği halinde genel averaj devreye giriyor. Bir bakın bakalım ne oluyor o durumda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan44 (2 yıl önce)
    Sergen Malatya'dan gönderilmek için işi gevşek tuttu ve istediğini aldı, daha sonra BJK Gökhan Töre için ne Malatya'nın istediği futbolcuları verdi ne de para. Gökhan kendi cebinden ödeme yaparak gitti. Tabi Malatya sahaya kazanmak için çıkar kimin şampiyon olacağı bizi ilgilendirmez, ama İstanbul takımları şu iyi bu kötü diyemeyiz hepsinin çıkarları doğrultusunda Anadolu takımları çok zarar etmiştir ve etmeye de devam ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk (2 yıl önce)
    Cumartesi günü çıkıp şerefinizle oynayın bir 30 sene daha bu şike konuşulmasın... Malatya nın adını yerde koymayın... Özellikle adem büyük Semih yani eski gslilere e söylüyorum... Bakın bu tarz şike yapan takımlar hiç bir zaman iflah olmadı. Diyarbakır Malatya Eskişehir Kocaeli... Hepsi battı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Onlar profosyonel futbolcu çıkar oynarlar..senin amatörce telkinlerin hiçbir şey ifade etmiyor..hatay 7 yedi şike mi yaptı yani?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Alma birilerinin ahını çıkar aheste aheste sen gel Malatya'ya turistik gezi yap takımı düşür birde tazminatını al git bugün itibari ile şovmen hocaların dönemi bitmiştir,eğer Erzurum'un başında Mesut bakkal veya Mehmet Özdilek e sabır edilse düşmezdi,a.gucu ise son 7 haftada iki puan aldı,ama her hafta hikmet hoca şov izledik,malatyasporumuz bu hafta sonu tam kadro sahaya çıkmalıdır kimin şampiyon olması bizi ilgilendirmez yeniliriz berabere kalırız veya yeneriz ama bütün Türkiye yıllar geçse de bu maç için sahada öyle bir malatyaspor vardiki hiç bir amacı olmadığı halde sahada çok iyi mücadele ettiler diyebilmelidirler.Bakin Sivas'ın başkanının Fenerbahçeli olduğunu herkes bilir ama bugün çıktılar iyi mücadele ettiler yenilselerde kimse bir şey diyemezdi,bugün Denizli aslanlar gibi oynadı yenildi .
    0
    0
    Yanıtla
  • karagumrukte besiktasin arka bahcesi derler. hep topcu alisverisi yaparlar. cikti yendi besiktasi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    İyi biz kurtardık..seneye umarım daha iyi oluruz..son düşen takım muhtemelen gençler olacak gibi..trabzon deplasmanından 3 puan zor gözüküyor..şampiyonluk ipi besiktasin elinde..ama göztepe deplasmanında galip gelebilir mi bu futbolla çok zor..
    0
    0
    Yanıtla