SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sanayi Sitesi Konusunda Bilgi Kirliliği Var"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, sanayi sitesinde yerinde dönüşümü savunduklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve ilçe belediye başkanları ile yapacakları istişare toplantısında sorun ve talepleri masaya yatırılacağını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise telefonla bağlandığı toplantıda en kısa sürede sanayi sitesi esnafları ile bir araya geleceğini kaydetti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin’in sanayi sitesi esnafları ile yaptığı toplantıya Malatya Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İzzet Demirci, Malatya Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mahmut Kavuk, Malatya İmalat Demir ve Tamir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Altay ile Malatya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Dilek ve sanayi sitesi esnafları katıldı.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, talepleri dinlemek ve ortak çözüm önerileri konusunda istişarelerde bulunmak için toplantının düzenlendiğini belirterek, esnaflara ve oda başkanlarına teşekkür etti.

Başkan Keskin, “Eski şoför okulunda, Altay Kışlasında depremden sonra 700 işyeri yapıldı. Ancak sanayi sitesi içerisinde 2 bin 300’ün üzerinde işyerimiz var. Bunu yarısı kiracı, yarısı mal sahibi. Burada büyük bir sıkıntı var. Esnafımızın önerilerini alacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın valimiz, merkez ilçe belediye başkanlarımız ile bir araya gelip, ne yapılacağını konuşacağız. Sanayi sitesi konusunda bilgi kirliliği var. Ben en başında ilgililere ve yetkililere söyledim, ‘Siz eğer sanayi sitesi yapacaksanız, en az 2 bin 500 işyeri yapacaksınız ki, biz sanayi sitesini tamamen kaldıralım. Aksi takdirde yarısını Altay Kışlasına götürmek ve yarısını da burada bırakmak, insanların taşınmasını zorlaştırır. ‘Sanayi sitesinde alt yapı var, gelin burayı yerinde dönüştürelim’ teklifimi de yapmıştım. En başında bu konu üzerinde durdum. En başında ifade ettim; ‘Bize tek tip proje verin, grup grup ayıralım, işyerlerimizi biz kendimiz yapalım. Sizden bir şey istemeyelim.’ Burayı yıkıp, verilen projeye göre yaparız. Ama bu kabul görmedi. Burada 900’ün üzerinde ağır hasarlı işyeri görünüyor.

Altay Kışlasında yapılan işyerlerinin günün şart ve ihtiyaçlarına göre yapılmadığını belirten Keskin şunları söyledi:

“Altay Kışlasındaki sanayi sitesi bugünün gündemi değil, biz 20 yıldır sanayi sitesini taşınmasını gündeme getiriyorduk. Malatya’daki mevcut sanayi siteleri yapıldıkları dönemin ihtiyaçlarına ve şartlarına  göre yapıldığı için bugünkü ihtiyaçlara ve taleplere cevap veremiyor. Biz sanayi sitesinin Altay kışlasına taşınması konusunda, sektörlerin grup grup ayrılmasını, dükkanların 20, 50, 100 metrekare değil, dükkanların en az 500, 700, hatta bin metrekare yapılmasını söyledik. Altay Kışlasında TOKİ evleri gibi standart işyeri yapıldı.”

Keskin, “Bizim üzerinde durduğumuz konu sanayi sitesinin yerinde dönüşümüdür. Biz, burada mal sahibi esnafımızın hak ve hukukunu savunurken, burada kiracı olarak faaliyet gösteren esnaflarımızın da hak ve hukukunu koruyacak ve savunacağız.” dedi.

Başkan Keskin, toplantı esnasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i arayarak, sanayi sitesi esnafların taleplerini aktardı. Başkan Sami Er ise, en kısa sürede sanayi sitesi esnafları ile yerinde bir toplantı yapacaklarını ve bir araya gelerek istişarede bulunacaklarını ifade etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Osman44 (14 saat önce)
    Bize ikizcede zemin kat 2. Etap 2. Bölge çıktı. Bugün gittim gittim gittim en sonda dağın yamacında evler gördüm. Meğerse ev orada imiş. Altaya yapılacak evleri taaa nereye yapmışlar. Kale tarafına yapsanız bile daha iyiydi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (19 saat önce)
    altay kışlasına 700 dükkan yapılmış,ayrıca daha fazla sayıda dükkan projesi de ayrıca çizilmiş yakında ihalesi yapılacak.daha istişare toplantısı yapılacakmış.neyin toplantısı yapılacak ,yerinde dönüşüm olmaz dendi.tüm sanayi zamanla kalkacak karar alındı dendi.ikincisi yerinde dönüşümde mülk sahipleri nasıl bir araya gelecek 3-4 milyon para verip yılda 100-150 bin kiraya mı verecek.kiracı esnafın dükkan sahibi olmasının tek yolu altay kışlasıdır.sanayinin yarıdan çok fazlası kiracı veya hissedar olduğu dükkanda oturmaktadır.yıkmayalım az hasara çevirip devam edelim denirse o başka..
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (20 saat önce)
    Deprem den hemen sonra halk kendi derdine düşmüş iken konut yapilacak en iyi düzlük yere sanayi sitesi izni aldın yaa bu unutulmayacak
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatya (21 saat önce)
    Konut yapılacak yeni bir uydu kent oluşacak alana sanayii yaptırarak şehrin geleceğine ipotek koydunuz daha ne istiyorsunuz.
    %85
    %15
    Yanıtla