SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'dan Görüntü, Sarıbaş'tan Bülten

0
Güncellendi - 2020-10-28 02:34:20
Ağbaba'dan Görüntü, Sarıbaş'tan Bülten
A- A+ PAYLAŞ

CUMHURBAŞKANI- SERVİSÇİLER DİYALOGU TARTIŞMASI.... AKP'nin eski milletvekillerinden olan İyi Parti İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyareti sırasında bir servis şoförüyle Cumhurbaşkanı arasında geçtiğini öne sürdüğü diyaloğla ilgili bir açıklama yaptı ve "Karşınızdaki 'evime ekmek götüremiyorum' diyen bir vatandaş. Halk yalan söylemez." dedi. Bu arada, Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce de, Cumhurbaşkanıyla diyalogdaki sözlerin  çarpıtıldığı iddiasında bulunurken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, oiyalogla ilgili görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

SARIBAŞ'IN  AÇIKLAMASI

Sarıbaş'ın iddialarını içeren ve İyi Parti İl Merkezi tarafından basın kuruluşlarına gönderilen bülten şöyle:

"İYİ Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da katıldığı program sırasında servis şoförü ile arasında geçen diyaloğa ilişkin açıklama yaparak, “Tamam bizim dediğimize inanmıyor ve ciddiye almıyorsunuz. Ama karşınızdaki ‘Evime ekmek götüremiyorum’ diyen bir vatandaş” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Tören alanına giden Cumhurbaşkanı, otobüsten halkı selamladığı sırada Malatyalı bir servis şoförü, şoförler olarak durumlarının kötü olduğunu belirterek “Evimize ekmek götüremiyoruz” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı’nın şoföre, “Bu laf bana abartı geldi. Al bu keyif çayını iç" diyerek çay ikram etmesi ise tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili İYİ Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, yazılı bir açıklama yaparak, düşüncelerini dile getirdi.

Ekonomik durumu belirterek, şoförün seslenişinin abartılı olmadığına dikkat çeken Başkan Sarıbaş “Bizler pandemi süreci boyunca, esnafın, servis şoförlerinin, kantincilerin, kahvehanecilerin kısacası ekonominin durumunu pek çok kez dile getirdik. Bundan sonrada tabi ki dile getirmeye devam edeceğiz. Lakin, bizi dinlemediniz, duymadınız ya da duymazdan geldiniz. Şimdi karşınızda duran kişiye bir bakınız lütfen. Bu adam halk, bu adam vatandaş, bu adam sizleri iktidara getiren kişi. Bir derdi var. Tamam bizim dediğimize inanmıyor ve ciddiye almıyorsunuz. Ama karşınızdaki ‘Evime ekmek götüremiyorum’ diyen bir vatandaş. Halk yalan söylemez. Halk derdini dile getirir. Yöneticilerde yapmak zorunda olduğu görevi yapar ve halkına hizmet eder. Dolar 8 lirayı geçti. Vatandaş bedava yağ için kan kuyrukları oluşturdu. Gencecik masum kızlarımız şiddet mağduru. Ekonomik sorunlar dağ gibi. Çiftçi üretemiyor. Kusura bakmayın ama hemşehrimin seslenişi bana hiç abartılı gelmedi. Ben bir İYİ Parti üyesi olarak, bir Malatyalı olarak, sizlerin hemşehrisi olarak söz veriyorum. İlk seçimlerden sonra yapacağımız çalışmalarla, reformlarla ülkemize hak ettiği değeri katacak ve refahı sağlayacağız. İşte o zaman oturalım güzel Malatya’mızda keyif çayımızı birlikte içelim” dedi."

MİNİBÜSÇÜLER ODASI BAŞKANINDAN TEPKİ..

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretinde servisçilerle girdiği diyaloğun çarpıtıldığını söyleyen Malatya Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce, “Hiç kimse bu yalan makinelerine inanmasın, asla itibar etmesin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya programı sırasında kendisini yol kenarında bekleyen servisçi esnafı ile görüşmesi sonrası yaşanan diyalogla gündeme gelen Malatya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduklarını söyleyerek, yaptıkları konuşmanın maksadını aşan yorumlara neden olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya’ya girişi sırasında minibüs ve servis esnafları ile birlikte karşılamak için yapmış oldukları görüşmenin bugün kamuoyunda maksadının dışında bir şekilde yer almasının kendilerini derinden üzdüğünü belirten İnce, “Hepinizin bildiği gibi salgın süreciyle birlikte dünya ekonomik darboğaza girdi. Doğal olarak Türkiye de bu süreçten etkilendi. Bunun aksini de kimse iddia edemez. Ancak hükümetimiz Elazığ-Malatya depreminde 50 bin lira faizsiz kredi desteği sağlamış, kredi borçlarımız ertelenmiş, sıkıntılarımız giderilmiştir. Kendilerinden Allah razı olsun. Dün irticalen söylediğim ‘Eve ekmek götüremiyoruz’ cümlesini mecazi olarak kullandım. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız da bu cümleme istinaden esprili bir dille ‘keyif çayı iç’ diyerek karşılık verdi. Hiçbir şekilde de gergin bir atmosfer oluşmadı. Fakat sözlerimin manası kasıtlı olarak çarpıtıldı. Hayatlarında esnaf kapısından girmemiş, halkın derdine derman olmamış, derdiyle dertlenmemiş insanların elbette bizim Sayın Cumhurbaşkanımızla olan muhabbetimizi bilmesi beklenemez” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile Gazeteci İsmail Saymaz’ın sözlerini değiştirerek ve videonun tamamını izlemeyerek bunu Cumhurbaşkanına karşı kirli bir siyasi silah olarak kullandığını ifade eden İnce, “Devletin bir neferi ve vatan sevdalısı olarak dün olduğu gibi bugün de liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayım. Hiç kimse bu yalan makinelerine inanmasın, asla itibar etmesin. Cumhurbaşkanımızın görüntülerinin tamamı seyredildiğinde de görüleceği üzere dosyamızı kabul etti ve vekillerimize gerekli çalışmanın yapılması için gerekli talimatları verdi. Bizim Cumhurbaşkanımız ile kesinlikle bir sorunumuz olmaz, olamaz. Tekraren altını çizerek söylüyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AĞBABA DİYALOG GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI..

Öte yandan, CHP Genel Başkanı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, facebook hesabında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Malatya Minibüsçüler Odası Başkanı ve üyelerinin arasında geçen diyaloga ilişkin görüntüleri paylaştı.

Diyalogu izlemek için aşağıdaki linki tıklayın:

https://www.facebook.com/veliagbabaCHP/videos/1004596043286068/

Bülten- malatyahaber.com- iha

FOTO: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya ziyaretinden

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Muzaffer (3 yıl önce)
    Bu yorumlarınız çok abartılı geldi be çok abartmayın yani siz alın şu çayı için ayıp valla ayıp şurada yazılanlara bakıyorum da biz nezman bukadar midesi geniş insanlar olduk nasıl kabul edebilirsiniz bu konuşmayı Allah akıl fikir versin
    0
    0
    Yanıtla
  • tuncay (3 yıl önce)
    veli ağbabaya bi süre daha eğlence çıktı sarıbaşa gelince onuniçin sorun yok anap olasa dyp o yoksa akp şimdi deva yakın zamanda gelecek partisi alın görün muhalefetin halini pandemi arası komedi moral için bunlarda lazım birazda gülelim irili ufaklı tüm parti liderlerini toplayın recep tayyip erdoğanın çeyreği etmez reisimiz dünya lideri bu böyle biline
    0
    0
    Yanıtla
  • Burakmalarya (3 yıl önce)tuncay isimli kullanıcı yorumuna
    Senin cebin doluyor tabi bir şekilde
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (3 yıl önce)tuncay isimli kullanıcı yorumuna
    Alışkanlık yarı tabiattır
    0
    0
    Yanıtla
  • Kader (3 yıl önce)
    Benim komşum gerçekten evine ekmek götüremedi. Sonrada servisini satıp kirasını borcunu ödedi. Allah yardımcıları olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozy (3 yıl önce)
    Keyif çayını içince belliki evine ekmek götüremeyen servisçi arkadaşlarını unutmuş bu açıklamayı yapmış şaşırdık mı şaşırmadık
    0
    0
    Yanıtla
  • bedel (3 yıl önce)
    yav adam tek başına koca partiyi yıktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğrucu (3 yıl önce)
    Yaa arkadaş bu memlekette kimse derdini açıklayamayacak mı? gerçekten evime ekmek götüremiyorum diyor. Demiyecek mi? ben açım demeyecek mi? iş yok demeyecek mi? dolar 8.15 demeyecek mi? canım yanıyor, geçinemiyorum diyor. demesin mi? Asıl eleştirilmesi gereken adamın terslenmesi, adamla dalga geçilmesi...
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (3 yıl önce)
    Dik dur Mesut bey dik dur yoksa o koltukta oturma bakıyorumda yoldaşlarını satmışsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (3 yıl önce)
    Oda başkanı bir gerçeği ifade etmeye çalıştı, fakat sonra ne olduysa geri vites atmış. Vatandaşin açız demesi bile suç haline gelmiş. Işsizlik yoksulluk, hayat pahalılığı... işin garibi hala birileri bu iktidardan medet umuyor.Bu gün bu ülkenin yoksullaşmasınin temel nedeni Akpnin 18 yıl boyunca yürüttüğü ithalata dayalı ekonomik modeldir.Pamuktan,buğdaya, kağıttan, lastiğe kadar her şey ithal. Üretmeyen sürekli tüketime dayalı bir ekonomi. Sonuç ortada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maldia44 (3 yıl önce)
    Kardeşim mesut başkan gerçeği anlatmış ağzına yüreğine sağlık mesut başkan seni çekemeyen insan çoktur yazılanlara itibar etmeyesin insan oğlu yapılan iyiliği görmüyorsa nankördür başka söze gerek yok resmimiz sayın cumhur başkanımız recep Tayyip Erdoğan danda başkanımız mesut beyden de Allah razı olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Mesut İnce keşke azıcık dik dursan, söylediklerinde haklısın ama tükürüğünü yalama bari ?
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (3 yıl önce)
    cumhurunbaşkanı 20 defa malatyaya gelmiş bu demek oluyorki malatyayı nekadar önemsediği bitane boşbeleş çıkıyor eve ekmek götüremiyoruz. Devletin o kadar kurumu var askıda ekmek vargit ordan al ama amacı farklı kendisini gösterip show yapmak şu bir gerçek sizin gibiler yüzünden asla pes etmek yok YOLA DEVAM DURMAK YOK
    0
    0
    Yanıtla
  • bulent (3 yıl önce)
    o eve ekmek gotyremıyoruz diyen zat bundan aylar once kent protokolıne bir kahvaltı vermıstı buda bizim yerel medyada cok elestırılmıstı bir kus sütü eksıktı bu abartı degılde nedir mesut ince
    0
    0
    Yanıtla
  • Vlkn44 (3 yıl önce)
    Canlı bir görgü tanığı olarak hadiseyi anlatıyorum yorum sizin. Havaalanı yolu üzerinde renault plaza önünde minübüsçü esnafları toplanmıştı cumhurbaşkanı konvoyu geldi durdu hatta önce kurban keseceklerdi cumhurbaşkanı kestirmedi cocuk esirgeme kurumuna bağışlayın dedi. İçlerinden biri mazot fiyatları yüksek işlerimiz düştü '' evimize ekmek götüremiyoruz'' dedi. Bunun üzerine CB işlerinizin düşmesini anlarım ama eve ekmek götüremiyorum derseniz haksızlık etmiş olursunuz dedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sayın sarıbaş bunları başkası söylese eyvallah da hangi yüzle reisin karşısına çıkıyorsun.insan biraz utanır, çekinir.dün arkasından koştuğunun bugün karşısındasın.yarında iyi parti içinde bunu yapacaksın. Ben şimdi senin neyine güveneyimde dediklerini tasdikleyeyim. Demekki siyasetçi olmak böyle birşey.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (3 yıl önce)
    Belli ki keyif çayını içen içmiş .... Hava sıcak değilde başkan nem çok nem nem
    0
    0
    Yanıtla
  • dogrukonusan (3 yıl önce)
    Azıcık dik duraydin be mesut efendi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa 2344 (3 yıl önce)
    Minübüscüler Odası Başkanıymış Güya Bu nasıl bir işgüzarlık çıkmış şimdide geri vites atıyor madem üyelerini düşünüyordun neden bugün açıklama gereği duydun çünkü senin amacın üyeyi korumak değil ön plana çıkmak Reis daha ne yapsın 50 bin tl vermiş yok eve ekmek götüremiyomuş şunu açıkla kaç tane S plaka aracın var,kaçtane hattın var bindiğin arabanın fiyatı nekadar bırak bu işleri git istifanı ver Cumhurbaşkanımız az bile dedi sana Malatyanın seningibi kişiler zor durumda bırakıyor Madem yürek yedin o açıklamayı sayın Reise söyledin Neden bugün Basını topladın Amacın esnafımı korumak yoksa koltuğumu kaybetmek
    0
    0
    Yanıtla
  • osman1453 (3 yıl önce)
    İstediğin Kadar Açıklama Yap Mesut İnce Yaptıkların Maksadını Asmıştır Geçen gün Milli eğitim müdürüne yalan yanlış programda gider yapıyorsun şimdide kalkmış Dünya Liderine karşı algı yaratıyorsun Selahattin Başkan sana okadar sahip çıktı şimdi bakalım sana kim sahip çıkacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (3 yıl önce)
    Malatyalıya ne mutlu Reis keyif çayı dağıtıyor. Uyu Malatya uyu
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (3 yıl önce)
    Cumhurbaşkanı ile diyaloğa giren servis soförü haklı.Ülkemizde koronavirüs nedeniyle tüm sektörlerin işleri kötü.Oda başkanı mesut İnce'ye ne oluyor.Düzeltmek ve Cumhurbaşkanı yağcılığı sana mı düştü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğrul (3 yıl önce)
    Akp yandaşları doğruları gördüğü halde açıklayamazlar. Çünkü hala oradan birşeyler elde etmeye çalışmaktadır. Il başkanı emekli milletvekil olduğu halde her yerden kazanıyor. Bu gibileri halkın sorunlarını dile getirmek yerine kendilerine yeri kazanç kapıları açar. Halk aç perişanmış kimin umrunda ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mihenk44 (3 yıl önce)
    Aman da aman!... Çok iyi biliyoruz işgilenirsiniz ilgilenmez misiniz hiç. Malatya da Aman da aman!... Çok iyi biliyoruz işgilenirsiniz ilgilenmez misiniz hiç. Malatya da bir söz var bilirsiniz “Ne umuyun bacından, bacın ölüyü acından”. O servis şöförü de dahil hepimiz senden tokuz. İhale derdimiz yok, komisyon derdimiz yok hamdolsun. Allahın verdiği helal nimeti de bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da paylaşırız. Siz kendi halinize yanın... bir söz var bilirsiniz “Ne umuyun bacından, bacın ölüyü acından”. O servis şöförü de dahil hepimiz senden tokuz. İhale derdimiz yok, komisyon derdimiz yok hamdolsun. Allahın verdiği helal nimeti de bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da paylaşırız. Siz kendi halinize yanın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Sayın sarıbaş, seçimi beklemeye gerek yok şimdide yardım edebilirsiniz..Çünki hiçbir seçim sonrası ortada kimse olmuyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Baştayken ne yapdın vekil olmuşsun işde bişiler yapaydın
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Ekşi sözlükte twitterda gündemde ilk sırada olan bir konu asıl Malatya'da gündem olmalıydı
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    o vatandaş minibüsçüler odası başkanı mesut ince'ymiş. muhalefetin tüm yayın organlarında haberi var. adam iyi niyetle birşeyler anlatmak istemiş, cumhurbaşkanı konuşturmamış. mesut ince de iyi akp li olmasına rağmen artık onuda o koltukta oturtmazlar.
    0
    0
    Yanıtla