SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcılık İtiraz Etti, 3 Şüpheli Tutuklandı

Savcılık İtiraz Etti, 3 Şüpheli Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınıp mahkemece adlı kontrol şartıyla salıverilen 3 zanlı savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Uçbağlar Mahallesi Sancaktar Mezarlığı civarında geçen hafta boş araziye kapalı kasa kamyonetle getirilerek bırakılan 11 düzensiz göçmenle ilgili yakalanan ve Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 3 şahısla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın üst mahkemeye itirazı sonucu tutuklama kararı çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince 02.11.2022 günü yakalanan 11 düzensiz göçmen ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen İ. Y., H. E. ve Afganistan uyruklu Y. R. isimli şahıslar yakalanmış ve sevk edildikleri mahkemece adli kontrol kararı ile serbest bırakılmış ancak savcılıkça yapılan itiraz sonrası Malatya 3. Asliye Ceza Mahkemesince haklarında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarılan Afganistan uyruklu Y.R. isimli şahıs İlimizde, H. E. ve İ. Y. isimli şahıslar ise Elazığ ilinde 08.11.2022 günü yakalanmış, her üç şahısta işlemlerinin ardından cezaevine teslim edilmiştir.”

Kaçak göçmenler ise, Atatürk (Kışla) Caddesi'ndeki bir iş merkezinde yakalanmış, sınırdışı edilmek üzere Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edilmişlerdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız