SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vali Yazıcı, Bakan Kurum’la Tartışınca Merkeze Çekilmiş"

A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci İsmail Saymaz, Malatya Valisi iken Mülkiye Başmüfettişliği'ne atanarak merkeze çekilen Ersin Yazıcı'nın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'la Malatya ziyareti sırasındaki tartışma nedeniyle görevden alındığını yazdı.

malatyahaber.com'un da, "Vali Yazıcı'yı Merkeze Aldıran Bakan Gezisi" başlığıyla 13 Temmuz'da yayınladığı konuyu, Saymaz halktv.com.tr'deki köşesinde "Vali Yazıcı, Bakan Kurum'la Tartışınca Merkeze Çekilmiş" başlığıyla şöyle yazdı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Temmuz tarihli kararnamesiyle beş ismi valiliğe atarken, yalnızca bir valiyi merkeze çekti.

Geçen yıl 13 Ağustos’tan beri Malatya Valisi olan Ersin Yazıcı, Mülkiye Başmüfettişliğine getirildi.

Tenzili rütbe niteliğindeki atamanın arka planında, Vali Yazıcı’nın yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’la tartışması yatıyor.

İddialar şöyle:

Kurum, 4 Temmuz’da Malatya’yı ziyaret etti.

Deprem bölgesinde dolaşırken, bir vatandaş konteynır istiyor.

Kurum, Yazıcı’ya “Vatandaşa konteynır verelim” diyor.

Yazıcı, “Veremeyiz” diye yanıt veriyor.

Kurum, “Niye?” diye soruyor.

Yazıcı, “Burada bir denge var, veremeyiz” diyor.

Kurum da “Ben bakanım. Bana karşı mı geliyorsun” diye tepki gösteriyor.

Kurum, Yazıcı’yı Erdoğan’a şikayet ediyor.

Bunun üzerine merkeze çekiliyor.

Yazıcı’nın AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’ya yakın olduğu ifade ediliyor."

halktv.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • 44malatya (2 ay önce)
    Vali yazıcı malatya ya atandıktan sonra hangi deprem zedenin bir derdini dinlemiş kime ne faydası olmuş oturduğu koltuğu geldiği günden beri hiç soğuk bırakmamış
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ramazan (2 ay önce)
    Demokrasi böyle birşey olsa gerek. Ağzını acani gönder gitsin. Sayın vali yılların tecrübesi, gerekeni söylemiş. Peki bakan bey ne kadar tecrübeli. Siyasetten önceki geçmişinde ne var.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Kamil (2 ay önce)
    Yawww hee heeeee Aynen öyle olmuştur.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Sule (2 ay önce)
    Vatandaşa ihtiyacı gerçekten varsa verilir öyle hemen vatandaşın maddi durumunu araştırmadan kesip atması olmaz.Orada artistlik gibi olmuş cevap.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Fikret (2 ay önce)
    Bakan haklı zaten valide zenginden yana tavır içindeydi binlerce typ çalışanını sırf bi kaç şımarık zengin fabrika sahibi istedi diye işten çıkardı hepsinin ahını aldı yanına da kalmadı
    %44
    %56
    Yanıtla